Articles

1943 kobber 1 liter dukker op igen

en bronse 1943 Lincoln cent opdaget i 1976 og først godkendt i November 1976, men det har stort set været ude af offentligheden siden, er dukket op igen.off-metal fejl cent blev oprindeligt opdaget i en Pennsylvania gumball maskine 53 år siden og efterfølgende bestemt Ægte af ANACS årtier siden, før de blev sekvestreret i en privat samling siden. Mønten er nu blevet godkendt en anden gang af Numismatic Guaranty Corp. som ekstremt Fine detaljer, forsiden ridset.

den forkerte planchetfejl blev oprettet, da resterende planchetter fra 1942-produktionen blev blandet med de tilsigtede galvaniserede stålcentplanchetter i 1943 og blev ramt. Femten eller flere eksempler antages at eksistere fra Philadelphia Mintproduktion ramt på planchetter af 95 procent kobbersammensætning fra 1942. Et enkelt eksempel er kendt af en 1943-D Lincoln broncent og syv 1943-s broncent er kendt.

forfalsket 1913-s indisk hoved, Bison på sletter 5-cent møntinde i Møntverden: Myntemærkenøgle til identifikation af forfalsket: En falsk 1913-s Buffalo nikkel, udenlandske mønter trukket fra Roosevelt dime ruller og 1873 siddende Liberty halv dollars er kolonne emner i Marts 11, 2019, udgave af mønt verden.

nylig recertificering

det nyligt genopståede stykke blev oprindeligt fundet i 1976 af faren til en sælger i Philadelphia-området i en gumball-maskine ved siden af kasseapparatet på fars restaurant, der ligger på tværs af gaden fra den tredje amerikanske mynte i Spring Garden og syttende gade. datteren til møntsamleren, der efterfølgende købte bronsecenten fra 1943 fra sælgerens far, sagde, at sælgeren vidste, at hendes far var en møntsamler, fordi han annoncerede i vinduet i sin slagterbutik i Philadelphia, at han købte gamle mønter.

slagteren, nu 81 år og pensioneret, blev tilbudt 1943 broncent for $1.000 af sælgerens far, men indsamlingsslagteren var skeptisk og ville kun overveje at købe mønten, hvis den professionelt blev godkendt som ægte først.

samleren informerede finder af 1943 broncent, at godkendelse kunne udføres af American Numismatic Association Certification Service (ANACS), der blev grundlagt i 1972. Samlerens datter sagde, at hendes far købte mønten, efter at ANACS leverede den nødvendige dokumentation til møntens finder, at centen var ægte.

” min mor var livlig, at min far ville købe en krone for $1.000,” sagde samlerens datter. “Det var bare endnu en mønt i hans samling på et tidspunkt, hvor min far havde brug for penge til vores familie og til min collegeundervisning. Han lyttede ikke og købte mønten i håb om, at den virkelig var ægte.”

panikslagen efter købet tog kvindens forældre mønten til Stack ‘ s i Ny York City for yderligere bekræftelse og en forsikring om, hvorvidt det numismatiske firma ville købe fejlmønten for de samme $1.000, han betalte for det. En gang fortalt af nogen hos Stack, at firmaet var interesseret i at købe mønten, sagde samleren, at han først skulle tænke over det og besluttede efter meget overvejelse at beholde det.

det ser ud til, at mønten har været ude af offentligheden siden. En liste over kendte eksempler, der blev offentliggjort i forbindelse med auktionen af et andet eksempel af Heritage Auctions, angav ikke denne mønt, skønt listen havde en ansvarsfraskrivelse om, at duplikatfortegnelser muligvis var inkluderet, og at andre stykker muligvis ikke var inkluderet.

ANACS-poster fra det tidspunkt, hvor denne mønt først blev godkendt, er angiveligt utilgængelige.

den højeste pris, der blev betalt for en af de forkerte planchetfejl, var over $1 million i 2018 ved privat traktat for en Philadelphia Mint strike graded Mint State 63 red af Professional Coin Grading Service og stickered med en grøn etiket af Certified Acceptance Corp.

den sidste kobberlegering 1943 Lincoln cent for at krydse auktionsblokken var Donald Lutes Jr.discovery stykke fundet i 1947 af teenageren Lutes i forandring fra hans high school cafeteria i Pittsfield, Massachusetts. Lutes holdt fast i mønten for 71 år, indtil den sendes til Heritage Auctions for sit Florida United Numismatists convention sale afholdt Jan. 10. Mønten, klassificeret af NGC som omkring ucirkuleret 53 brun, realiserede $204.000.

antallet af indsendelser fra 1943 og 1943-s bronscent kombineret til PCGS, ANACS, NGC og uafhængige Møntgradere overstiger antallet af kendte eksempler.

Forbind med Møntverden:

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
Like us på Facebook
Følg os på kvidre