Articles

7 populære fisk du bør prøve i et 20 Gallon akvarium

20 gallon akvarier er en af de mest populære tankstørrelser blandt fiskeholdere, fordi de er små nok til at holde i et soveværelse, men store nok til at du kan vælge mellem en bred vifte af fisk at holde. Med alle disse muligheder, tjek vores foretrukne ferskvandsfisk for at krydre dit akvarium med deres smukke farver og interessante opførsel.

Julidochromis

denne fantastiske, tre tommer fisk er det perfekte valg, hvis du nogensinde har ønsket at prøve at holde Tanganyikan cichlider. De har den fantastiske evne til at svømme lodret, sidelæns og på hovedet for at holde sig tæt på overflader og skjule pletter. Giv dem masser af stenarbejde for at simulere deres naturlige habitat, og de vil føle sig hjemme. Afhængigt af mængden af dækning, kan du holde tre til seks af dem i en 20 gallon lang tank eller måske et enkelt avlspar i en 20 gallon høj tank. Sammenlignet med andre afrikanske cichlider, Julies er relativt fredelige fisk og kan samle sig med andre små samfundsfisk, der foretrækker at svømme i midten eller toppen af tanken.

Julidochromis ornatus

Julidochromis ornatus (eller den gyldne Julie) er en af de mest populære Sorter på grund af dens farverige markeringer og lille størrelse.

Leopard Danio

Leder du efter en hyper, interaktiv fisk, der ikke er bange for at sige hej? Tjek leopard danio! Denne lyst plettede skolefisk ligner en lille ørred og kommer i både korte og lange finvarianter. Det fantastiske ved disse danios er, hvor modstandsdygtige de er – de kan leve ved stuetemperatur uden varmelegeme og er glade i en bred vifte af pH og vandhårdhed. Få en gruppe på seks, og se dem hastighed omkring den øverste tredjedel af akvariet. For at forhindre dem i at hogge al mad, par dem med andre hurtige, mellemvandsfisk som tetras og rasboras til et meget underholdende Akvarium.

leopard danio

Leopard danios er en nem, budgetvenlig skolefisk, der ikke er så almindeligt set som deres berømte fætter, Sebra danio.

tysk blå Ram

Når vi taler om dristigt mønstret fisk, skal du kigge på den tyske blå ram eller Mikrogeophagus ramiresi. Et akvarium på 20 gallon kan rumme en mand med en eller to hunner til selskab. En kvinde har en kortere rygfinne, lyserød mave og blå spænder inde i den sorte plet på siden af hendes krop. En mand er derimod større, har en udvidet rygstråle og ingen blå spænder inde i hans sorte plet. Den vigtigste ting at huske er, at denne sydamerikanske dværgcichlid kan lide højere temperaturer omkring 85 liter F, så hold dem sammen med andre varmtvandsfisk som kardinal tetras og Sterbai cory havkat.

tysk blå ram-par

tyske blå væddere danner monogame par, der viser forældrepleje over deres unge. På dette billede er hanen til venstre, og kvinden er til højre.

Harlekin Rasbora

Trigonostigma heteromorpha er en anden populær skolefisk, der klarer sig godt i en gruppe på seks til otte. Deres karakteristiske sorte trekantede plaster og lyse orange farve skiller sig virkelig ud i en frodig plantet tank. Vokser til kun to inches lang, denne hårdføre, begyndervenlige fisk klarer sig godt i en samfundstank med andre føjelige indbyggere. For mere information om pleje af rasboras, læs vores fulde plejevejledning.

Harlekin rasboras

Harlekin rasboras er sociale væsener, der har tendens til at svømme i midten til toppen af et akvarium.

Apistogramma

Apistogramma cacatuoides og Apistogramma agassisii er to af de mest populære medlemmer af denne store slægt af sydamerikanske dværgcichlider. Meget ligesom den tyske blå ram, Apistoer er meget farverige, kan lide at hænge ud i den nederste tredjedel af en tank, og foretrækker varmere temperaturer omkring 82 liter F. Hvis du leverer avlshule, kvinden parrer sig med sin valgte mand, Beskyt hendes æg, og pleje de unge. Hjælp hende ud ved at tilbyde baby saltlage rejer som stege mad og holde vandkvaliteten så ren som muligt. Lær mere om dem i Vores Apistogramma care guide.

Apistogramma cacatuoides

denne mandlige Apistogramma cacatuoides har lange, farvestrålende rygfinner, mens hans kvindelige modstykke er mindre i størrelse og bliver gul under gydning.

Panda Corydoras

I modsætning til større arter af cory havkat vokser Corydoras panda kun til 1,75 til 2 inches lang, så du nemt kan få en gruppe på seks eller mere til et akvarium på 20 gallon. Denne fredelige bundboer kan holdes i køligere temperaturer fra 72 til 77 liter F. de bruger barbels eller knurhår omkring munden til at fjerne deres yndlingsfødevarer, såsom frosne blodorm og Repashy gel mad. Hold dem glade og godt fodrede, og snart kan du se nogle avlsadfærd og klæbrige æg, der dækker tankvæggene. For flere detaljer, læs vores cory catfish care guide.

Panda Cory (Corydoras panda)

Panda cory catfish er en publikumsfavorit på grund af deres unikke sort / hvide farve.

Pseudomugil gertrudae

Denne mindre Regnbuefisk er kendt for sine gennemtrængende blå øjne, lyse gule krop og plettet finnage. Hvis du får en gruppe på seks eller flere med begge køn, hannerne vil konkurrere om opmærksomhed ved at vise deres smukke finner i en prangende dans. Vi valgte den plettede blåøje Regnbuefisk som vores nummer et valg på grund af deres farverige udseende, interessant opførsel, og unikhed i hobbyen. Afhængigt af hvor du bor, har de normalt en højere pris og kan være lidt svære at finde, men læg dem i en plantet tank eller foran en sort akvariebaggrund, og de vil tage vejret væk.

Pseudomugil gertrudae

Du kan bruge gydemopper lavet af garn for at tilskynde regnbuefisken til at lægge deres æg og derefter fjerne moppen for at hæve ynglen i en separat tank.

Hvis du nyder artikler som denne, så glem ikke at tilmelde dig vores nyhedsbrev for at modtage en ugentlig e-mail med en oversigt over alle vores seneste blogindlæg, videoer og live streams!