Articles

8 tip til nye mødre: overlevende de første uger

under min graviditet fik jeg masser af råd. Få din søvn, mens du kan. Sig farvel til at spise på restauranter. Gå udenfor i et par minutter hver dag. Få mad, du kan spise med den ene hånd! Da jeg vadede gennem fakta, fiktion, og de overdrevne trængsler ved nyt moderskab, jeg anede ikke, hvad jeg faktisk kunne forvente.

Læs også: efter fødslen-hvad man kan forvente postpartum

Jeg er sikker (Jeg ved!) du er i samme båd. Hold vores råd til nye mødre bogmærket, og jeg lover: du vil mere end overleve dine første par uger med baby.

1. Bed om hjælp

da jeg besøgte mine venner med nyfødte (før jeg havde børn), ville jeg ønske, at de havde bedt mig om at komme af min røv og gøre opvasken eller lade dem tage et bad! Jeg anede ikke, at dette var den bedste brug af mit besøg. Vær ikke bange for at bede venner og familie om hjælp—de vil hjælpe, men de ved ikke altid, hvad du har brug for.

Nå også ud til fagfolk, hvis du vil lufte, har brug for rådgivning om amning eller har brug for søvn! Terapeuter, babysygeplejersker, barnepiger, amningskonsulenter, og postpartum doulas kan gøre livet lettere, og ansættelse af nogen af disse mennesker siger nul om din evne til mor.

Læs mere: 7 ammetips til nye mødre

2. Byg en rutine

babyer udvikler rutiner tidligt—så vær opmærksom på babyens signaler og skrig, og begynd at opbygge den rutine. Det kan hjælpe dig med at vide, hvad du kan forvente; selvom baby ikke altid følger tidsplanen! Nogle mødre kan lide at spise, sove, lege eller spise, lege, sove rutiner.

eller måske vil du oprette din egen. (Veteran tip til nye mødre: brug en app! Jeg holdt styr på min søns fodring, søvn og mave/læsetid på min telefon, og da jeg begyndte at se mønstre, var det et lyspære øjeblik.) Selvom du bare har en teensy smule kontrol over, hvad der kan være en kaotisk tid, er det en enorm gevinst.

Læs også: hvad man ikke skal gøre efter fødslen

i modsætning til berømtheder, vil du normalt ikke ligne dine præ-baby selv timer efter fødslen.

3. Gå en tur, tag et brusebad, drik kaffe, Tjek din e-mail

find 40 minutter om dagen (10 til en tur, 10 til et brusebad, 10 til kaffe, 10 til e-mail) hjælper dig med at føle dig selv og ikke bare “mor.”Selvfølgelig kan du bruge dine minutter, som du vil—jeg tog 10 minutter på at lave min makeup, selvom jeg ikke skulle nogen steder! Hvis du er alene, plop baby i en Boppy lounger eller en rocker (inden for visning), og du kan stadig tage det brusebad.

Læs mere om vores bouncers

4. Lav sunde valg

du føler dig måske lidt nede, når babyen kommer hjem. Dine stemninger vil være uberegnelige, og i modsætning til Berømtheder, du ser normalt ikke ud som dine præ-baby selv timer efter fødslen. Det er fristende at spise, hvad du vil. Jeg ved det, Stol på mig. Og det er fordi du er træt. Fordi det er hurtigere at spise junk. Fordi du er utilfreds med din krop, så hvem bekymrer sig om hvad du spiser på dette tidspunkt, ikke? Men du vil føle dig så meget bedre, hvis du spiser sunde, næringsrige fødevarer.

prøv at få ting, du kan spise med den ene hånd, da du vil holde, fodre, burping og rocke en baby meget af dagen. Så mandler, gulerødder, granola med lavt sukkerindhold, eller en Klippestang og strengost-den sidste bisarre combo var min go—to-og masser af vand. Lager op et par uger før din forfaldsdato, så snacksne venter på dig, når du kommer hjem.

Læs mere: smertefuld amning og blandede følelser

Jeg kunne gå i butikken, sidde og spise frokost (med to hænder!), og min partner og jeg kunne gå til middag.

5. Bær Baby

dette råd til nye mødre er ikke for alle, både mødre og babyer, men at bære din nyfødte kan være et godt hack for dig og baby. Jeg bar min søn fra det tidspunkt, hvor han bare var et par dage gammel, og hud-til-hud-kontakten hjalp med at styrke vores bånd og vores sygeplejeforhold.

det var også en garanteret måde at få ham til at sove! Når han var snuggled i, Jeg ville gå og hoppe rundt for lidt, og han ville være ude. Jeg kunne gå til butikken, sidde og spise frokost (med to hænder!), og min partner og jeg kunne gå til middag.

Læs mere om vores Bæresele

6. Pas på dine bryster

chancerne er, at du vil prøve at amme, selvom det kun er de første par dage eller uger derhjemme. Babyens sugende bevægelse er ingen vittighed (hvis din partner ikke tror på dig, skal du fortælle dem at sætte en—ren!- finger i babyens mund). Hvis du har problemer med at få en god lås, kan resultatet betyde revnede, blødende eller endda blærede Brystvorter.

sørg for at vaske dine brystvorter forsigtigt efter hvert foder og læg en kølig vaskeklud på dem. Brug derefter en salve til at hjælpe dem med at heles. Masser også dine bryster og brug varme kompresser til at fjerne kanaler.

Læs mere: 9 Årsager til ammende smerter & selvhjælpstips

7. Fokus på dig og din familie

min nære ven og jeg var gravid på samme tid, og vi sammenlignede konstant noter. Det samme gjorde vi, da vores børn kom. Men nogle gange kan sammenligning af noter føles som om du ” taber.”Som om din baby ikke går op i vægt så hurtigt, eller hvis din ven ammer med succes, og du ikke er det, eller endda at din vens mand skifter flere bleer end din!

Jeg lover, uanset hvad du laver, er du fantastisk til det. Hver families rejse er anderledes, så koncentrer dig om at gøre det, der er bedst for din.

8. Husk, at hvert trin er et stadium (midlertidigt!)

din nyfødte vil ikke være en næsten blind, bobble-headed spisemaskine, der skal fodre hver anden time for evigt. Og du vil ikke være en lunefuld dame, der har forbud mod at træne resten af dit liv. For mig var det sådan det føltes!

men en ven gav mig nogle gode råd til nye mødre overalt: hvis jeg bare blev ved med at minde mig selv om, at hvert trin til sidst ville passere, at der var et lys i slutningen af tunnelen, det ville hjælpe mig med at komme igennem hver enkelt af dem. Det gjorde det.