Articles

9 forskellige typer varmesystemer til dit hjem

Der er forskellige typer varmesystemer, der er designet til at give dig maksimal komfort under skiftende vejrforhold. De holder dig sikker, når temperaturen udenfor bliver for kold eller for varm.

ikke underligt, et varmesystem er afgørende for et hus. En endnu vigtigere beslutning er at vælge det bedste fra de forskellige typer varmesystemer, der er tilgængelige. Den slags, der ville give dig den bedste klimakontrol — holde layoutet og størrelsen af dit hjem i tankerne.

det første spørgsmål, du skal stille dig selv, er, om du vil have et centraliseret eller decentraliseret varmesystem til dit hjem? Derefter kommer de mere specifikke valg vedrørende udstyrstype, type brændstof og energieffektivitet.

lad os først undersøge, hvordan centraliseret og decentraliseret opvarmning fungerer, og vælg derefter den type opvarmning, der fungerer i henhold til dine krav.

centraliseret opvarmning

centraliseret opvarmning er, når varmen genereres fra en enkelt kilde i hjemmet og derefter distribueres til de forskellige rum for at opvarme luften ved en ensartet temperatur. En termostat styrer strømmen af varm luft.

generelt kommer denne type varmesystem ofte kombineret med et kølesystem og et ventilationssystem. Det komplette HVAC-system styrer luftstrømmen, temperatur, og endda fugtighed på tværs af huset fra et enkelt punkt.

hvad med Badeværelse Opvarmning? Lad os gennemgå disse seks badeværelsesopvarmningsideer til din næste renovering

fordele ved centraliseret opvarmning:

  • nem temperaturstyring via en central termostat.
  • ensartet temperatur i hele huset.
  • normalt meget effektiv.
  • centraliseret installation og dermed mindre chance for funktionsfejl.
  • lavere opvarmningsomkostninger (over tid).

decentrale varmesystemer

i stedet for at have en enkelt enhed, der distribuerer varme til hele huset, er der individualiserede enheder, der styrer opvarmningen. Det er overflødigt at sige, at dette varmesystem tillader individuel styring af temperaturen i forskellige områder.

denne funktion sikrer, at opvarmningsomkostningerne holdes på et minimum, især når du skal opvarme et område med massive firkantede optagelser.

hvad med varmesystemer til dine gulve? Lad os gennemgå denne vejledning sammen om ting at vide for et gulvvarmesystem derhjemme.

fordele ved decentraliseret opvarmning:

  • nem (og billigere) installation.
  • individuel temperaturstyring for separate områder.
  • meget praktisk til store rum.
  • nem og lokaliseret reparation mulig.

typer af varmesystemer

inden for de brede kategorier af centraliserede og decentrale varmesystemer — der er flere forskellige varmesystemer til rådighed. Hver med sine egne fordele og ulemper.

at lære dem at kende i detaljer skal hjælpe dig med at beslutte, hvilken type varmesystem der fungerer bedst for dit hjem. Så lad os begynde.

tvungne Luftsystemer

gasovnfoto af Bonnie Bogle på flickr

dette varmesystem er en af de mest almindelige typer til boliger. Det udnytter opvarmet luft fra en ovn og distribuerer det til de forskellige rum gennem kanalsystem. Hvad mere er, det filtrerer og befugter endda luften. Dette system kan være en temmelig billig og praktisk mulighed — generelt optager skjult plads i skabe, kældre eller lofter.

varmesystemet inkluderer ovne og varmeapparater, der brænder naturgas, propan, olie eller bruger elektricitet til at opvarme et hus. Baseret på brændselsolien er der tre hovedtyper: gasovn, olieovn eller elektrisk ovn.

ovne kan være yderst effektive-især naturgassen. Det være sig nogen form, ovnopvarmning er ekstremt pålidelig, med reparationer, der har tendens til at være overkommelige. Den eneste ulempe er, at det hurtigt kan flytte allergener rundt i huset.

Læs mere: alt hvad du behøver at vide om Ovninspektion

Radiatordistributionssystem/strålevarmesystem

radiator Vintervektor oprettet af macrovector – www.freepik.com

en kedel er en speciel vandvarmer, der leverer centraliseret varmesystem-overfører naturlig, behagelig varme til et hus. Det fungerer meget som en ovn undtagen, i stedet for at bruge brændstof til at opvarme luften, det bruger brændstof til at opvarme vand. Kedlerne bruger naturgas, elektricitet, propan eller olie.

princippet er ret simpelt — termisk energi fra kedler overføres fra varme overflader til kulde i de rum, hvor varmen er påkrævet.

dette varme vand strømmer gennem bygningen via en række rør, der forbinder til radiatorer i hvert rum. Radiatorerne er fyldt med varmt vand, som derefter overfører varmen til rummet.

generelt ledes dette vand gennem strålevarmerør i gulv eller væg. Det er en god ændring fra tidligere tider, hvor man kun ville finde vægmonterede radiatorer.

i modsætning til ovne flytter kedler ikke støv og allergener gennem miljøet, og deres kanalarbejde kræver ikke rengøring. De er også helt stille.

ulempen er, at selvom det giver dig mulighed for at øve udlagt opvarmning og afkøling, er dette system betydeligt dyrere at installere og koster flere penge at køre såvel som vedligeholde. Det kan være svært selv for fagfolk at få adgang til rørledninger, hvis der opstår et opvarmningsproblem.

varmepumpesystemer

varmepumper fungerer ved at udveksle varmeenergi med luften (eller med jorden under jordoverfladen i tilfælde af geotermiske). En kilde eller varmepumpe overfører varme fra luften uden for dit hjem til et kølemiddel i systemets spoler.

denne varme fordeles derefter i hele hjemmet. Et sådant system er bedst egnet til områder med moderate temperaturer. De kan bruges til at afkøle eller opvarme et miljø, så længe temperaturen ikke er ekstrem. Ellers kan overførslen af varmeenergi ikke finde sted.

vinteren kommer! Se vores guide til smarte måder til, hvordan du sparer på din varmeregning denne vinter

Læs mere: blødende radiatorer: hvad skal du overveje?

geotermiske varmepumper

geotermiske varmepumper arbejder på det videnskabelige princip om at udnytte jordens naturligt konsistente temperatur til at opvarme eller afkøle luften i dit hus.

dette er måske det mest energieffektive varmesystem. Det bruger lidt elektricitet og er en fantastisk måde at holde forsyningsregninger lave om vinteren. Bemærk, at installationsomkostningerne for et geotermisk varmesystem er meget mere end andre konventionelle.

og det kan forstyrre en del af dit hus landskabspleje. Men i det lange løb sparer et sådant jordkildevarmesystem dig penge. Det er også kendt for at være helt stille.

Ductless Mini Splits

Ductless klimaanlæg

billede af Mustafa shehadeh fra CC0

Mini splits er det perfekte eksempel på et decentraliseret varmesystem eller klimaanlæg. De fungerer som et almindeligt klimaanlæg, men uden centraliserede kanaler. Generelt, sådan bolig mini opdeler arbejde ved hjælp af et varmepumpesystem, men varme eller afkøle luften i et individuelt rum.

de er gode eftermonteringsudvidelser til huse med ikke-kanaliseret opvarmning, såsom et hydronisk system (varmtvandsvarme), strålingspaneler eller rumvarmere.

grundlæggende er der to vitale dele til et kanalfrit mini split-system: indendørsenheden eller lufthåndtererne og den udvendige enhed eller kompressoren. Disse er forbundet gennem et tre tommer hul i væggen til ledningen.

indendørsenheden blæser luft fra dit hjem over kolde fordamperspoler. Kølemidlet-der løber gennem disse spoler — absorberer varmen eller kulden fra luften og fører den til kompressoren. Det er her varmeoverførslen finder sted.

de vigtigste fordele ved mini splits er deres lille størrelse og fleksibilitet. De kan være vægmonteret, vandret kanaliseret, loftkassette eller gulvmonteret. Da de ikke har nogen kanaler, er der minimalt varmetab — hvilket giver mulighed for effektiv temperaturregulering. Det er især godt til ofte anvendte områder som en spisestue eller et hjemmekontor.

Læs mere: Hvor meget koster installation af kanalfri klimaanlæg?

varmt vand Baseboardsystemer

baseboardvarmerbaseboardvarmer fra HomeSpot hovedkvarter på flickr

dette system ligner meget strålevarme, bortset fra at det bruger varmt vand — opvarmet af en kedel — til at opvarme rummet ved hjælp af et kombinationsvarmesystem af stråling og konvektionsvarme.

kedlen opvarmer det varme vand og sendes derefter ind i baseboard enheder gennem rør langs en væg. Kedlen bruger brændstoffer som elektricitet eller naturgas. Det bedste er, at det er energieffektivitet og stille. Husejere kan nemt styre temperaturen. Bemærk, at det kan tage tid at øge temperaturen.

Dampstrålesystemer

i dag bruger ikke mange huse dampradiatorer, men de er meget en del af ældre hjem. Du kan få øje på dem nemt – disse opretstående radiatorer-lavet af støbejern — sidde ud til siden af et hjem.

de kan enten bruge naturgas eller elektricitet til at varme rum. Og de gør det hurtigt og komfortabelt nok. Ulempen er, at disse voluminøse radiatorer er et ømt syn og kan påvirke arrangementet af møbler i dit hus.

direkte varme

Direkte opvarmningsudstyr såsom gasfyrede rumvarmere og elektriske rumvarmere opvarmer et område med nul kanalarbejde. Du kan affyre gasmodellerne med propan eller naturgas. Et par brænder ved hjælp af petroleum.

de bærbare (plug-in) elektriske varmeapparater er derimod billige at købe, men dyre at køre. Disse oliefyldte resistive varmeapparater konverterer elektrisk strøm direkte fra stikkontakten. Meget som et tøj eller brødrister jern.

ulempen er, at de har brug for masser af elforsyning. En 1.500-vand plug-in varmelegeme vil bruge næsten hele kapaciteten af en 15-amp gren kredsløb!

pejse

elektrisk pejsPksher

nogle gange bruges gamle metoder mere af sentimentale grunde end praktisk. Gas, træ eller elektriske pejse er de perfekte eksempler. Oftere end ikke, de er i det væsentlige en del af et rums d priscor — tilbyder en varm glød, men er ikke en effektiv varmekilde.

en pejs mister mere varme, end den giver, fordi der trækkes så meget luft gennem enheden og skal udskiftes med kold luft.

Hvis du stadig foretrækker pejse som det bedste varmesystem til dig, skal du installere en glasdør og en skorstensspjæld. Varmetabet kan kontrolleres i et vist omfang.

konklusion

Vi håber, at denne artikel hjalp dig med at gennemgå de forskellige typer varmesystemer og nul ind på den bedste mulighed for dit hjem. Uanset hvilket system du vælger, skal du sørge for at installere og vedligeholde det korrekt.

et andet punkt at huske på er, at det er nyttigt at investere i energieffektive produkter, når du køber nyt varmeudstyr. Hvis du ikke er klar over dens energifakta, skal du kontakte en kvalificeret entreprenør. Han skal være i stand til at give dig detaljerne for forskellige typer, modeller, og design, der hjælper dig med at sammenligne energiforbruget. Du kan kigge efter ENERGY STAR, når du køber nye produkter.

Bring hjem et system, der giver dig den mest omkostningseffektive, komfortable og energieffektive opvarmning.

kontroller disse effektive måder at øge fugtigheden i dit hjem

9 forskellige typer varmesystemer til dit hjem blev sidst ændret: 11. februar 2021 af Ramona Sinha