Articles

aber som kæledyr

i naturen, spædbarn chimpanser og orangutanger sygeplejerske på deres mødre i op til seks år. De bæres konstant det første år på deres mors krop, og de bliver hos deres mødre, indtil de er otte eller ni år gamle. De lærer alle de nødvendige adfærd, protokoller og færdigheder, som de har brug for for at interagere med andre chimpanser i deres sociale grupper. De danner livslange bånd med deres mødre og andre aber i deres familier.

men når opdrættere sælger chimpanser eller orangutanger som eksotiske kæledyr, fjernes de altid fra deres mødre, mens de stadig er små spædbørn, inden for måneder efter fødslen, så de menneskelige ejere kan “binde” sig til deres kæledyr og have mere kontrol over dem i en yngre alder og mindre størrelse. Deres ejere holder dem i deres hjem og behandler dem som menneskelige babyer. De bliver små pseudo-mennesker og er i første omgang meget underholdende for den menneskelige familie og deres venner.

aber vokser til at være store og stærke
men når disse menneskelignende kæledyr begynder at vokse, bliver de ekstremt stærke med deres eget intelligente sind. Og så begynder problemerne for familien. Disse håndopløste aber er vant til at bo i et hus i selskab med deres menneskelige familie og bliver meget ulykkelige ved pludselig at være begrænset på fuld tid til et bur. Når virkeligheden rammer ejerne, at det er ekstremt vanskeligt og farligt at holde en superstærk, 150 til 200 pund voksen abe inden for rammerne af et privat hjem, leder de pludselig og desperat efter en anden til at påtage sig pleje og ansvar for deres engang elskede “søn” eller “datter.”

hvor disse kasserede” kæledyr ” går
Når disse tidligere kæledyrs chimpanser sendes væk til opdrættere, vejdyr eller helligdomme, har de ofte alvorlige problemer med at håndtere andre chimpanser og endda erkende, at de selv ikke er mennesker, men aber. Eks-pet chimpanser har mest problemer med at interagere med deres egen art, når de er opdrættet alene i et hjem, fordi de ikke har lært den nødvendige adfærd og protokoller til at interagere med deres egen art.

da store aber kan leve i fangenskab over 50 år, er den langsigtede økonomiske forpligtelse for Helligdommen, der accepterer disse tidligere Eksotiske kæledyr, et stort ansvar (cirka $20.000 om året), og sjældent deler deres oprindelige ejere omkostningsbyrden.

Banner Foto Kredit: Colleen Reed