Articles

Børnenet Japan

Sp. hvilken slags traditionelle musikinstrumenter findes der i Japan?

A.

shamisen er et lut-lignende strengeinstrument, der blev tilpasset i midten af det sekstende århundrede fra et lignende instrument, der blev brugt i de subtropiske Ryukyu-Øer. Shamisen har et langt gribebræt på cirka 1 meter (3,3 fod) fastgjort til en kasselignende krop og har tre strenge. Spilleren plukker på disse strenge ved hjælp af et plektrum formet som et ginkgo-blad. Spilleren justerer banen ved hjælp af pinde på hovedet.

et ensemble af koto spillere.
et ensemble af koto spillere.

et andet traditionelt instrument er citerlignende koto, udviklet fra et instrument, der kom fra Kina i Nara-perioden (710-784). Koto har 13 strenge på en lang, rektangulær krop lavet af træ. Under strengene er bevægelige broer for at justere skalaen. Koto spilles med små valg på højre hånd.

shakuhachi er en endeblæst bambusfløjte, der måler omkring 55 centimeter (22 tommer) i længden. Der er fire huller foran og et i ryggen. Banen styres ved at placere fingrene helt eller delvist på hullerne. Oprindelsen til shakuhachi er usikker, men historikere siger, at der eksisterede en prototype i Japan omkring det fjortende århundrede.

børn udfører på vadaiko eller Japanske trommer.andre traditionelle musikinstrumenter inkluderer en timeglasformet håndholdt tromme kaldet tsuumi, som udviklede sig i Japan efter at være kommet fra Kina i Nara-perioden, og en type mundorgan kaldet sho, brugt i ceremoniel domstolsmusik. Sho kom også fra Kina på omtrent samme tid.