Articles

Bemærkninger om praksis: Pyha! Hvad Er Det, Der Lugter?

lugt er et problem i mange aspekter af sårpleje. Generelt vedrører dårlig lugt anaerob kolonisering; tilstedeværelsen af aerobe organismer af tarmoprindelse og gær kan også forværre ubehagelige lugte. Kontrol af lugt eller opfattelsen af lugt er vigtig for patienter og alle, som de interagerer med. Patienter kan akklimatisere sig til lugt, der stammer fra sår, men forbliver bekymrede over, hvordan andre opfatter lugten.

et aktuelt metronidasolprodukt kan gøre underværker, hvilket eliminerer patientens sårlugt inden for en time efter påføring. Nogle patienter foretrækker æstetik af en creme. Selvom dette ikke er terapi for en ærlig vævsinfektion, giver det en måde at deodorisere, hvad der ofte er en tynd, men vedholdende biofilm.

ansøgning er normalt smertefri; geler kan stikke lidt. En vandig opløsning af gentian violet er ligeledes effektiv og billigere; derudover kan gentian violet effektivt undertrykke methicillinresistent Staphylococcus aureus (MRSA), der kan kolonisere såret. Dette produkt kan dog plette huden såvel som genstande, som det kommer i kontakt med. Nasal vestibule ansøgning kan også være nyttigt på MRSA vogn, men kan forårsage forbigående brændende og stikkende relateret til alkohol i kommercielle præparater. Disse midler kan bruges så ofte som nødvendigt for at undertrykke lugt.

for udbydere og familie, der kan lide et ufrivilligt gagrespons, mens de interagerer med et ildelugtende sår, er løsningen enkel: placering af en lille dab af billig parfume på en kirurgisk maske vil beskytte mod splatter og ufrivillig retching.

perler til praksis: hvis det er muligt, behandle lugtkilden (ofte en infektion), og for hurtig lindring bør klinikere og patienter benytte sig af en behagelig duft.

kommentar fra Ferris Mfg. Corp.

som den ledsagende artikel påpeger, kan sårlugt være et vanskeligt problem at håndtere.

klinikere vælger ofte PolyMem-Kvadrafoam-formuleringsforbindelser, almindelige eller sølvversioner, for at hjælpe med at reducere sårlugt og hjælpe med at lukke sår. Disse forbindinger renser kontinuerligt, fylder, absorberer og fugter sår.

Sårlugt er ofte relateret til sår bioburden. Polymemformuleringsforbindelser indeholder en ikke-toksisk, ikke-ionisk, vævs venlig sårrens, der kontinuerligt hjælper med at frigive bindingerne mellem levedygtigt og ikke-levedygtigt væv, hvilket letter fjernelse af bioburden. Derudover indeholder bandagen en superabsorberende stivelsescopolymer, der trækker den flydende slough på overfladen af bandagen gennem osmotisk virkning, hvilket sikrer let fjernelse. Plus, disse forbindinger indeholder glycerol, et stof, der vides at hjælpe med at reducere sårlugt.

klinikere rapporterer, at når de bruger disse forbindinger på Pseudomonas eller MRSA-positive sår, opdager patienter og plejere kun lugt under bandageændringer. Udøvere bemærker også, at efter blot et par bandageændringer har sår gjort betydelige fremskridt, og lugten er helt elimineret.

PolyMem Sølv Kvadrafoam formuleringsforbindelser giver alle fordelene ved den regelmæssige dressing plus de tilsatte antimikrobielle fordele ved sølv, som kan give yderligere hjælp til at reducere sårlugt. Disse forbindinger inkluderer: PolyMem Sølvkollirat, former af PolyMem Sølvkollirat, PolyMem maks Sølvkolliratog PolyMem med Sølvhulefyldstof. Disse sølvforbindelser er vævsvenlige, fordi Sølvet er låst i bandagen og ikke frigives i sårlejet. I en uafhængig undersøgelse,1 PolyMem sølvforbinding viste sig at være den mest absorberende sammenlignet med fire andre sølvforbindinger og indeholde et af de højeste sølvindhold.

perler til praksis er muliggjort gennem støtte fra Ferris Mfg. Corp, Burr Ridge, IL (www.polymem.com). udtalelser og udsagn fra klinikerne, der leverer perler til praksis, er specifikke for de respektive forfattere og er ikke nødvendigvis dem fra Ferris Mfg. Corp., HM eller HMP Communications. Denne artikel var ikke underlagt fagfællebedømmelsesprocessen for Stomisårbehandling.