Articles

boble Tip Anemone

Introduktion til boblen tip anemone

boblen Tip anemone er den mest populære anemone blandt akvariet entusiaster på grund af sin:

 • spektakulær farve
 • generel hårdførhed
 • sandsynligheden for hosting klovnfisk arter almindeligvis holdes i hjemmet akvarium.

i naturen findes BTA i det tropiske vand i Det Indiske Ocean, Fiji, Tonga og Rødehavet, generelt knyttet til koralrubbler eller i sprækkerne af faste rev inden for 40 meters dybdeområder. Voksne er ensomme og forekommer i dybere farvande med klovnfisk under mere svagt oplyste forhold, mens de unge forekommer i grupper eller kolonier tættere på overfladen under stærkt sollys med blid vandbevægelse.

oversigt

boblen-Tip anemone kan findes med en række farve morphs herunder brun, tan, rose, orange, blålig greens, creme pink, rød, mursten, og standard grøn. Det kan vokse ret stort, op til 30-50 cm i diameter, så du skal give plads til dem, hvis du planlægger at holde dem i dit eget akvarium.

BTA Rose anemone

anemoner som Boblespidsen er berømte og måske mest ønskelige på grund af det symbiotiske (muligvis bare kommensale) forhold til klovnfisk. Men ud over det meget velkendte forhold til Klovnfisk er det også vigtigt at bemærke, at de også har et symbiotisk forhold til fotosyntetiske brune alger, dyreanthellae, der lever inde i anemonerne.

Det menes, at Bobleanemonen får energi fra solstråling via dens symbiotiske dyreparksanteller, mens brune alger modtager kulstof og nitrogen som fødekilde fra bobleanemonens krop, selvom de også er i stand til at stikke, fange og spise relativt store kødfulde fødevarer.

kroppen af en Boblespids anemone har tre dele såsom pedalskive, søjle og oral skive. En pedalskive bærer en klæbrig fod, der bruges til fastgørelse til forskellige overflader. Denne fod bruges også til at flytte til et passende sted, når omgivelserne er ugunstige.

Boblespidsen anemone tager mad ind og uddriver affald ud gennem denne mund. Det udvider sine tentakler til at fange mad fra vandkolonnen. Efter at have fanget mad forkortes tentaklerne igen og danner pæreformet udseende.

Entacmaea firkant (boble tip anemone)

hurtig statistik

 • Videnskabeligt navn: Entacmaea firkant
 • Minimum tankstørrelse: 40-60 gallon eller deromkring, medmindre du rutinemæssigt frag for at holde det lille
 • Temperament: Semi-aggressiv
 • reef kompatibel: med forsigtighed
 • diæt: kødædende
 • maksimal størrelse: 30-50 cm i diameter (husk en fod er omkring ~30 cm)
 • anbefalet belysning: stærk belysning
 • vandbevægelse: moderat
 • placering: Tankens midterste position (selvom anemonen har et ‘eget sind’ og vil gå, hvor den vil, uanset dine planer)
 • Plejeniveau: måske en af de nemmeste af anemonerne, men betragtes som et moderat plejeniveau, samlet
 • levetid: 8o år eller mere–så vær opmærksom på, at du forpligter dig til livet, hvis du vælger at bringe denne anemone ind i dit akvarium

Bubble tip anemone fodring

Bobletip Anemone er en kødædende og i naturen fanger den mad ved hjælp af sine fejende tentakler. Under fodring bruger de nematocyster af tentakler til at stikke og fange bytte. Daglig ernæring kommer også fra de symbiotiske alger, der bor i deres væv. De absorberer også næringsstoffer fra vandet og forbruger affald fra symbiotiske klovnfiskarter. I fangenskab skal den fodres med hakkede sølvsider, rejer, orme, krill, muslinger, frisk hakket fisk samt frosne kødædende præparater. Kødfulde fødevarer kan tilbydes 2 til 4 gange om ugen for at supplere fotosyntese.

formering

det kan formere sig i akvarieforhold med passende pleje. Opdeling skal ske ved hjælp af en skarp barbermaskine eller saks i længderetningen i halvdele. Hvert stykke skal have en mund, oral skivedel og pedalskivedel for bedre aseksuel reproduktion. Tjek denne video fra fyrene på BulkReefSupply.

formering og akvakultur af denne smukke hvirvelløse dyr er afgørende for artens bæredygtighed og anvendelse i denne hobby. Anemoner er langsomt voksende, gamle væsner, der typisk ikke tilpasser sig meget godt til processen med vild høst, fangst, transport og akklimatisering til livet i et akvarium. Formering af prøver, der vokser godt i fangenskab, er en interessant måde at tjene et par dollars på for at udligne hobbyomkostninger og hjælpe med at sikre tilgængeligheden af prøver, der vil trives i en tank.

boble tip anemone og klovnfisk arter parring:

bubble tip anemone hosting klovnfisk
i naturen er der mange klovnfiskarter, der danner symbiotiske forhold til boblen tip anemone. Her er nogle af de klovnfiskarter, der er vært i BTA ‘ er i naturen:

Premnas biaculeatus

Common Name

Scientific name

Clark’s Clown fish

Amphiprion clarkii

Tomato Clownfish

Amphiprion frenatus

Three-Band Clownfish

Amphiprion tricinctus

Allard’s Clownfish

Amphiprion allardi

Oman Anemonefish

Amphiprion omanensis

Orange-fin Clownfish

Amphiprion chrysopterus

Barrier Reef Clownfish

Amphiprion akindynos

Two-Band Clownfish

Amphiprion bicinctus

Red Saddleback Clownfish

Amphiprion ephippium

Red and Black Clownfish

Amphiprion melanopus

McCulloch’s Clownfish

Amphiprion mccullochi

Australian Clownfish

Amphiprion rubrocinctus

Ocellaris Klovnfisk

Amphiprion ocellaris

Maroon klovnfisk

tomatanemonefish

fejlfinding

for at få de bedste resultater ved at holde boblen tip anemone, overvej disse tip:

 • undgå større ændringer i vandkvalitetsparametre som temperatur, pH, specifik tyngdekraft, vandhårdhed osv.
 • undgå udsving i den daglige lysintensitet
 • Beskyt drivhoveder og pumpeindløb med skumsvampe eller lignende materialer for at undgå, at en vandrende anemone suges ind i pumpehjulet

hvis belysningen er for lav, udvider bobletipsanemonen sin krop til at fange tilgængeligt lys. I sulteperioden viser tentakler strenge til mad. Tilstrækkelig vandbevægelse er afgørende for at transportere ilt og mad til anemonen og rydde den for affald.boble Tip anemoner er også berygtede for at bevæge sig rundt i tanken, stikke koraller i deres vågner og tilstoppe overløbsindtag eller blive suget op i pumper og krafthoveder, hvorfor det er vigtigt at beskytte dem ved at dække indtagene.

andre navne

Du kan også se denne anemone opført som fire farvet Anemone, rødbrun pære anemone, pære tentakel anemone, pære anemone, Rose anemone, rødbrun havanemone, eller endda bare ved forkortelsen BTA.