Articles

Colossal Cave

ifølge David Leighton, historiker for avisen Daily Star, i 1876, en mand ved navn Sidney H. Ramsey, en indfødt af Louisiana, var ejer af Mountain Springs Station, et scenestop cirka 22 miles øst for Tucson, ved foden af Rincon-bjergene. Denne station var sandsynligvis af nyere konstruktion, fordi den var langs en ny vej fra Tucson til Tres Alamos, et landbrugssamfund i San Pedro Valley.

stationen blev “rigeligt forsynet med vand af en levende kilde og strøm af lækkert vand og fremragende græs og masser af træ til campister handler om.”Det gav også” førsteklasses måltider tilberedt på bestilling…og (var) altid forsynet med hø og korn.”

inden for et par år havde E. H.” Hank ” overtaget Mountain Springs Ranch, som nu omfattede Mountain Springs Hotel og Mountain Springs Station.omkring 1879 overtog Solomon Lick en tidligere Unionssoldat og en partner ranchen. De annoncerede det som “den fineste sommerresort for familier og vinterresort for jægere og sportsfolk i det sydlige Australien…mineralkilder er i nærheden, og der tilbydes specielle boliger til familier, der er seks fremragende værelser, godt møblerede.”Ranchens mejeri leverede frisk mælk, smør og æg til gæsterne.

I Januar 1879 stødte Lick sammen med et par ledsagere på, hvad der blev antaget at være enten en gammel mine eller en hule med Lick og fest, der udforskede dette store hulrum i omkring 500 meter fra indgangen.

kort efter besøgte et efterforskningsteam, styret af stearinlys placeret i et lille bræt, hulen, hvor den lokale avis rapporterede, hvad de havde opdaget: “en buet indgang tre meter bred og fire meter high…At hulens munding luften var frygtelig dårlig…opdaget at være fra de store aflejringer af flagermusekrementer gennem hulen … fundet af aske og andre tegn på ild, åbenbart meget gammel..(og) uden tvivl et af apachernes hjemsøger og hvilesteder…knogler af alle slags lå spredt rundt, ikke mindre end 500 hjortehorn blev set og andre beviser på ødelæggelse og fest af liv…de bragte mange smukke eksemplarer af stalaktitter og nogle fine hjortehorn, som de bragte med sig til byen.”

i 1884 rapporterede det lokale papir, at “Mountain Springs Cave” stadig for det meste var uudforsket, og at den største afstand, der var blevet udforsket indtil dette punkt, var en halv kilometer.

et par år senere menes dette underjordiske kammer at have været brugt som et skjulested af togrøvere, der holdt op med det sydlige Stillehavs Ekspres, tognummer 20 ved to forskellige lejligheder. På den første heist gjorde mændene ud med $3.000 i valuta og anden gang med guld og sølv Meksikanske dollars.i 1890 havde han overtaget Mountain Springs Ranch, og det år udforskede soldater hulen i fem timer ved hjælp af stearinlys og magnesiumtråd til at belyse deres vej gennem de underjordiske kamre. De blev forbløffet over de fingerformede og nyreformede stalaktitter og stalagmitter, der opstod i store mængder, og hullerne, der var så dybe, at de næppe kunne høre klippen faldt ned, da den ramte bunden.

i det første årti af det nye århundrede blev der dannet en virksomhed til at udgrave bat guano i hulen, hvilket førte til boring af en cirka 75 fods tunnel for at få adgang til denne vare. Det antages, at syv carloads blev taget og sendt til Los Angeles, før det var opbrugt.

i 1910 ‘ erne foreslog en gruppe en betydelig udvikling af hulen til turisme og også opførelsen af en jernbanespor fra nærliggende Vail, men intet skyldtes denne indsats.i December 1917 bad Trippel Lynn Hodgson, en amatør spelunker, om at udforske hulen. Efter undersøgelsen fortalte Hodgson Trippel, at” hulen var kolossal”, og Hodgson hævdede senere, at det er her navnet” Colossal Cave ” kommer fra.