Articles

Dagestans ortodokse kristne-Hvem er de?

efter skyderiet søndag Februar. 18 uden for en kirke i Dagestan ser la Croiks på det ortodokse mindretal i denne lille muslimske republik i Den Russiske Føderation.gemt væk i det nordlige Kaukasus-bjergene, Republikken Dagestan, et medlem af Den Russiske Føderation og dobbelt så stor som den amerikanske delstat Hampshire, grænser op til Det Kaspiske Hav. Dens etniske og sproglige mangfoldighed er særlig vigtig, selvom Sunni-Islam er den dominerende religion efterfulgt af mere end 90 procent af befolkningen. Denne republik, en af de fattigste og mest ustabile i Den Russiske Føderation, er fyldt med korruption.

i denne mosaik af folk finder du “etniske russere” sammen med folk fra Georgien og Ossetien, som er ortodokse. Denne religion repræsenterer omkring 3 procent af befolkningen, der falder ind under patriarken i Moskva, vogter af den russisk-ortodokse tro.faktisk præsenterede Patriark Kirill sin medfølelse efter angrebet, der forårsagede fem dødsfald i byen Kysliar, hvor en mand, der råbte “Allahu Akbar”, åbnede ild mod tilbedere, da de forlod den guddommelige liturgi om Tilgivelsens søndag, den sidste dag før ortodokse fastetid. Den såkaldte islamiske stat påtog sig ansvaret for angrebet kort efter.lederen af den russiske kirke beskrev angrebet som ” uhyrligt, en provokation, der sigter mod at tilskynde til konfrontation mellem ortodokse kristne og muslimer, der har levet i fred i århundreder i Kaukasus.”

få det seneste fra La Croc. Tilmeld dig for at modtage vores daglige nyhedsbrev.

på sin side understregede ærkebiskop Barlam fra Makhatchkala, der er baseret i Dagestan-hovedstaden, at handlingen ikke ville drive en kile mellem Republikkens folk.”jeg er overbevist om, at den, der står bag denne uhyrlige forbrydelse, ikke vil lykkes med at ødelægge freden og harmonien i vores multinationale og multikonfessionelle republik,” sagde han. “På trods af alt var, er og vil vi og vore brødre, som praktiserer Islam, være gode naboer og sønner af en far.”

befolkningen i byen, hvor angrebet fandt sted, er næsten 50 procent russisk.

“etniske russere” ankom til området først under erobringer i 18 og 19 århundreder, derefter i Sovjetunionens tid. De har altid været i stand til at udøve deres religion uden problemer.

Ved Sovjetunionens fald påvirkede re-islamiseringen af republikken under indflydelse af Vahabi ikke officielt den religiøse sameksistens. På trods af tilstedeværelsen af et islamisk oprør, der forbliver aktivt, og mange unges afgang til Syrien, er denne skydning det første angreb, der specifikt er rettet mod kristne i Dagestan.

faktisk er det religiøse spørgsmål forblevet sekundært i denne republik fast i sine mafia-type problemer.

de to vigtigste etniske grupper, Avars og Dargins, hvorfra eliterne kommer, har i årevis Hogget hjælpen fra Moskva på baggrund af organiseret kriminalitet og stammesystemet.

i nogen tid nu, med tilgangen til præsidentvalget, der afholdes den 18.marts, har føderationen forsøgt at genoprette orden i området. I Oktober 2017 erstattede Vladimir Putin Ramasan Abdoulatipov som leder af Dagestans regering af en russer, Vladimir Vassiliev. Det, siger observatører, kunne være en af grundene til søndagens islamistiske angreb.