Articles

Daggry kor (fugle)

daggry kor opstår, når fugle synger i starten af en ny dag. I tempererede lande er dette mest mærkbart om foråret, når fuglene enten forsvarer et avlsområde, forsøger at tiltrække en kompis eller kalder i flokken. På et givet sted er det almindeligt, at forskellige arter synger deres daggry på forskellige tidspunkter. I en undersøgelse af den ecuadorianske skov blev det bestemt, at fugle, der ligger højere i træerne, og fugle med større Øjne har tendens til at røre op først. Disse korrelationer kan skyldes, at begge også ville korrelere med den mængde lys, der opfattes af fuglen.

Møller brugte en play-back teknik til at undersøge virkningerne af sang af den sorte hvedeær (Oenanthe leucura) på opførslen af både conspecifics og heterospecifics. Det blev konstateret, at sang steg i begge grupper som reaktion på hvedeåret. Moller foreslog daggry (og skumring) kor af fuglesang kan forstærkes af social lettelse på grund af sang af conspecifics såvel som heterospecifics.

i nogle områder, hvor fuglelivet er omfattende og fugle er vokale, kan lyden af et daggryskor gøre det vanskeligt at sove tidligt om morgenen.