Articles

dette er den bedste–og eneste–måde at spise Sushi på, ifølge en berømt Sushikok

Vi skærer bare til jagten: du har gjort det forkert.

Betty Gold

opdateret 30. juli 2019

Betty Gold

opdateret 30. juli 2019

Måde at spise Sushi, ifølge en berømt Sushi Kok

Sushi har vokset i popularitet i staterne i nogen tid, og med god grund. Det er lækkert, Ja, men det er også en form for kunst. Og med det kommer tradition – der er skikke knyttet til at lave og forbruge sushi, der skal følges.

uanset om du er ny til Nigiri eller du har mestret kunsten at gøre det hjemme, er der mange misforståelser om sushi om, hvordan det er spist i Japan. Selvom du ikke bliver smidt ud af nogen japansk restaurant for at respektere din middag, at vide, hvordan man spiser sushi på den rigtige måde, forbedrer oplevelsen og gør endda måltidet til en kulturel lektion.

Vi talte med Ken Sato, sushikokken og direktøren for restauranter til Ægte verdensmarked, om den rigtige måde at spise sushi på og de mest almindelige spørgsmål, folk stiller.

skal du bruge dine hænder til at spise sushi?

ja, du kan spise sushi ruller med dine hænder. Sushi var oprindeligt en gademad, så du ville spise den med dine hænder. Når du går til en traditionel japansk restaurant, giver de dig et håndklæde til at tørre dine hænder, så du kan fortsætte med at spise det med dine hænder.

relateret: Hvordan laver man perfekt Sushi ris

Hvad er den rigtige måde at dyppe sushi og sashimi i sojasovs?

du vil ikke have sojasovs til at røre risen. Du tager Nigiri (en stil med sushi med ris på bunden med fisk på toppen) og sætter den på ryggen, når du dypper, så den bare rører ved fisken. Samme med en sushi roll: du skal prøve at ikke dyppe det for meget, da risen absorberer alt natrium i sojasovs, og det tager væk fra smagen. Du bør ikke bruge en masse sojasovs, for det er et tegn til kokken, at de ikke valgte den friskeste fisk.

kan du passere mad med spisepinde?

Nej. Nogle stilarter af sushi, som sashimi (fisk skåret til korrekt bidstørrelse), er det OK at spise med spisepinde. Men du bør ikke passere mad mellem spisepinde ved bordet—det er en begravelsestradition.

hvad skal folk gøre med ingefær og isabi?

isabi kan placeres direkte på fisken eller kan blandes i sojasovs. Isabi og ingefær blev oprindeligt brugt til at hjælpe din mave med at bekæmpe potentielle bakterier, men i en alder af fødevaresikkerhed er de blevet smagsforstærkere og gane rensemidler.

de syv forskellige stilarter af sushi, ifølge kok Sato:

  • Futsu Maki – traditionel tynd rulle med nori på ydersiden
  • Futomaki – traditionel fedtrulle med nori på ydersiden
  • Uramaki – inside out rulle med nori på indersiden
  • Temaki – håndrulle
  • Nigiri — frisk fisk på toppen af ris
  • sashimi — kun frisk fisk
  • Onigiri — håndholdt ris indpakket i nori tang med salig kød eller grøntsag indeni

relateret: Uventede måder at spise mere Tang på-Plus alle grundene til, at du vil

alle emner i populære ingredienser

rigtige enkle nyhedsbreve

få tip, inspiration og specialtilbud leveret til din indbakke.