Articles

DIY alternativ til ukrudt-B-væk eller RoundUp: hjemmelavet opskrift er effektiv og sikker

DIY-alternativ-til-Roundup-og-ukrudt-B-Gon

hader du ukrudtet? Det gør vi! Vi har mange dele af vores gård dækket af ukrudtsbarriere, et projekt, som vi langsomt har arbejdet med gennem årene. Det fungerer godt for nogle områder, men nogle kan simpelthen ikke dækkes, eller vi får disse ukrudt, der siver gennem barrieren, især på siderne. For ikke at nævne de irriterende ukrudt, der vokser mellem de konkrete skel eller revner.

Nå, vi er personligt ikke fan af enten ukrudt-B-væk eller runde op eller andre lignende formler for en meget hård måde at dræbe ukrudt på. Vi har bekymringer med det med hensyn til vores fødevarer, der vokser i vores haver – vi har 6 kvm. fodkasser, der dyrker hundreder af planter, kartoffeltårn, brombær, hindbær, druer, jordbær, goji bær, container blåbær, container asparges, 2 blommetræer, 2 æbletræer, 1 pæretræ, 2 citrontræer og 1 ferskentræ. Og vores parti er kun 1/4 acre, og at 1/4 acre omfatter den plads, vores hus tager op.

så hvorfor fortæller jeg dig dette? Det er fordi vi har meget i et lille rum. Hvis vi begynder at sprøjte kemikalier over hele vores have, eller endda på bestemte steder, vil det sandsynligvis glide til vores mad et eller andet sted. Derudover ønsker vi ikke kun vores haver beskyttet, men vores børn! Vi har et legehus, sandkasse, svingesæt og trampolin, der optager de andre rum i vores gård = børn overalt ellers, hvor mad ikke vokser. For ikke at nævne farerne for kæledyr også.

min tante er professor ved MIT. Hun er blevet en førende offentliggjort ekspert på farerne ved RoundUp og udspurgt af mange førende sundhedspersonale om emnet. Et af hendes mål er at informere så mange som hun kan om RoundUp. Så bare for hendes skyld, hun ville være meget skuffet, hvis vi udsatte vores børn eller mad for det. nå, vi trækker, sveder, trækker, kæmper, sveder lidt mere, kæmper og kommer ned rigtigt snavset med ukrudtet i vores gård som en ikke-hård kemisk måde at håndtere dem på. Men…..vi blev trætte af de fysiske kampe med dem. Så jeg hoppede online og tjekket ud haven fora, som jeg følger for at se, hvad andre gjorde.

eddike i sig selv har været et anstændigt naturligt svar, men ikke så effektivt som jeg håbede på nogle ukrudt.

Jeg havde brug for en sammensætning, der vil arbejde lidt hårdt end bare eddike i sig selv.

så i løbet af min forskning opdagede jeg “nøgle” ingredienser for at få et bedre arbejde gjort.

2-kopper-eddike-SM

1. Eddike-dette er den vigtigste ingrediens og kernen og basen af enhver naturlig ukrudtsdrab opskrift. Hvad du faktisk tilføjer til din eddike vil bestemme mængden af forøgelse af ydeevnen. Årsagen til, at dette fungerer, er, at hvid destilleret eddike, som du kan købe i næsten enhver butik til husholdningsbrug, indeholder 3-5% eddikesyre. Hvad er eddikesyre? Nå, det er et tørremiddel, og det betyder, at det fjerner fugt. Så når du sprøjter det på ukrudt og planter, trækkes vandet i bladene, og “over jorden” løvet dør af. I nogle planter kan det nå roden, men ikke så ofte som vi håber. Eddike fungerer muligvis ikke rigtig for nogle ukrudt og planter, der har en voksagtig belægning eller anden naturlig barriere på dem. Det er dog stadig din primære og vigtigste ingrediens-det er en god ting, fordi det også er billigt!

så nu er de andre ingredienser, du tilføjer til denne base, hvad der vil tage dette til næste niveau.

hovedingredienser-sm

2. Salt-Salt er en anden meget effektiv komponent og supplerer en naturlig ukrudtsdrabningsopskrift. Regelmæssig ol ‘ salt af enhver art er baseret på natriumchlorid (de fleste hver salt undtagen epsom) er let at finde og billige. Salt, som eddike, er også et tørremiddel, så det også vil tørre ud blade, stilke og potentielt komme til rødderne af ukrudt/plante. Dybest set ved at kombinere det med eddike, gør du løsningen “ekstra styrke.”

olier-optioner-sm

3. Olie-olie er den hemmelige ingrediens. Olie kan bruges direkte eller findes i sæber, der indeholder en høj koncentration af olie; sæbe er den mest populære olieform, der anvendes i hjemmelavede ukrudtsdræbere. Olier nedbryder de voksagtige belægninger eller andre naturlige barrierer, som mange ukrudt og planter producerer for at beskytte deres blade. Ved at nedbryde dette giver du et lige skud til eddike og salt for at gøre det arbejde. Derudover bryder olier og sæber spændingsvandet på overflader, hvilket gør det muligt for blandingen at forblive på planten og ikke “løbe af” som bare eddike eller eddike/salt vil gøre, hvilket igen giver mere evne til eddike og salt til at trænge ind og dræbe ukrudtet, før det glider af overfladen.

som nævnt kan du bruge olie direkte, eller du kan bruge visse sæber, da de fleste er oliebaserede. Fra min forskning er den bedste sæbe at bruge den klassiske blå daggry opvaskesæbe – “fedt” skærekraften i denne opvaskesæbe er mest effektiv. Brug af opvaskesæber, der indeholder ekstra ingredienser, eller som er fugtgivende, vil ikke være særlig effektiv, da de giver en belægning. Så det skal virkelig være den klassiske blå daggry. Du kan også bruge vegetabilske / canola olier og endda kokosolie. Hvis du vælger kokosolie dog, skal du varme op for at væske den og bruge den med det samme.

4. Citrusbaserede æteriske olier (valgfrit) – hvis du vil lave en superformel, der bliver endnu mere effektiv – tilsæt flere dråber citrusbaseret æterisk olie – citron, lime, appelsin og grapefrugt. Æteriske olier er de stærkt koncentrerede dråber olie fra en bestemt plante eller mad – i dette tilfælde ekstraheres olien fra skræl af disse frugter. Der er mange gavnlige terapeutiske anvendelser til citrus æteriske olier derhjemme og til personlig brug – faktisk kan du se 17 nyttige husholdningsbrug til citron æterisk olie her. En forholdsregel til personlig brug af æteriske olier er, at du ikke skal udsættes for sollys i 24 timer; Godt, den samme regel er god for planter og ukrudt, da dette vil få ukrudtet til at blive udsat for den brændende faktor eller sollys og brænde og dø.

så nu hvor jeg har givet dig grundlaget for de ingredienser, du kan bruge til at lave en super effektiv ukrudtsdræber, lad mig dele opskriften med dig, som jeg oprettede baseret på disse fakta.

all-supplies-SM

hvad du har brug for:

 • 2 kopper eddike
 • 1 spsk salt
 • 2 spsk daggry eller olier
 • flere dråber citrusbaseret æterisk olie (valgfrit)
 • sprayflaske (du skal bruge 20 ounce. minimum)
 • tragt

at lave:1 kop eddike i din sprayflaske

hælde-eddike-SM

 • tilsæt derefter saltet

hælde-salt-SM

 • tilsæt derefter saltet

hælde-salt-SM

 • tilsæt olie eller blå daggry

hældning-daggry-SM

 • til sidst skal du bruge den resterende eddike til også at vaske tragten ud af olien / sæben for at samle det hele
 • Sæt låget på igen og ryst det godt!
 • brug det derefter på de ukrudt/planter, du vil dræbe. Du kan virkelig sprøjte det på nogen del af ukrudtet, og ingredienserne gør det!
 • afhængigt af ukrudt, det gør tage en anden ansøgning eller to over et par dage periode.
 • pas på ikke at sprøjte nær planter, som du vil leve, da dette også vil dræbe ønskede planter!

udført-ukrudt-spray-sm

det er det! Og det fungerer godt! Du vil gerne sprøjte bladene og endda rødderne. Dette er et eksempel på et ukrudt ved siden af vores hus, som jeg sprøjtede og kom tilbage 18 timer senere for at tage dette billede. Det tager normalt et par dage. Nu kan nogle ukrudt også have brug for en anden behandling efter 2 dage.

ukrudt-SM

se mere havearbejde galleri af ideer her for nemt at finde tips til din have

se vores havearbejde Pinterest Board