Articles

Facial Nerve Clinic

 • du kan være kandidat til en lille procedure for at indsætte en metallisk vægt i dit øvre øjenlåg for at hjælpe med øjenlukning. Da vægten kan fjernes på et senere tidspunkt, kan dette placeres under særlige omstændigheder ved ansigtslammelse, hvor der er en god chance for bedring, men dybe vanskeligheder med lukning af øjnene.botulinum injektioner kan også hjælpe med lukning af øjenlåg i op til tre måneder. Imidlertid bruger de fleste patienter andre metoder til øjenpleje og gennemgår kun disse procedurer for fortsat vanskeligheder med øjenlukning efter tre måneder. (Se øjenlågsafsnittet under vigtig patientinformation)

behandling af kronisk ansigtslammelse

Hvis lammelse har været til stede i mere end tre måneder: du skal ses for en omfattende evaluering på din sundhed Ansigtsnerveklinik. Vi kan udføre elektromyografi test (EMG) i tilfælde, hvor det ikke er klart, om ansigtsmusklerne er ved at komme sig eller bestille andre billeddannelsestests. Ansigtsnerveteamet kan anbefale kirurgi eller fysioterapi, der kan hjælpe med at lindre de resterende virkninger af lammelse både funktionelt og kosmetisk.

der er to typer ansigtslammelse, der har været til stede i mere end tre måneder (kronisk): slap ansigtslammelse og synkinesis.slap ansigtslammelse: ansigtslammelse forårsager svaghed i mange muskler i ansigtet. Ved slap lammelse går al muskeltonus tabt, og der findes ingen bevægelse, hvilket resulterer i, at øjenbryn og nedre øjenlågsfald, manglende evne til at lukke øjet, midface sagging, nasal vridning og obstruktion, nedre ansigt hængende med sagging i hjørnet af munden, spisebesvær og manglende evne til at smile.

 • Synkinesis efter ansigtslammelse: selvom mange patienter med slap ansigtslammelse vil se forbedring, kan ansigtsmusklerne undertiden “overkorrigere”, hvilket får ansigtet til at blive stramt, stift eller “tungt.”Øjet kan virke lille. Folden mellem siden af næsen og mundhjørnet (nasolabial fold) kan virke dybere end den upåvirkede side. I nogle tilfælde kan ansigtsnerven heles forkert, hvilket får musklerne til at trække sig ud af sekvensen på samme tid. For eksempel kan øjet lukke under et smil eller pucker, eller kinden kan trække op, når øjet lukker. Denne forkerte bevægelse, kaldet synkinesis, kan resultere i ukoordineret eller forvrænget ansigtsudtryk.

Treatment for Synkinesis

 • Facial retraining may improve expression through muscle coordination
 • Botulinum toxin has been shown to temporarily reduce facial spasm and improve synkinesis
 • The UW Health Facial Nerve Clinic specializes in treatment of synkinesis
Before Treatment After Treatment

denne 48-årige kvinde gennemgik operation for at fjerne en stor tumor på hendes hørelse & balance nerve kaldet et vestibulært schvannom (akustisk neurom) i Oktober 2016. Efter 15 måneders bedring præsenterede hun for din Ansigtsnerveklinik med betydelige vanskeligheder med smil og øjenlukning på grund af synkinesis i venstre ansigtsmuskler med svaghed i overfladen. Hun gennemgik specialiserede neuromuskulære omskolingsterapi sessioner med Jackie Diels, OT til behandling af hendes synkinesis. Funktionel botoks (onabotulinumtoksina) injektioner udført af Dr. Scott Chaiet blev tilsat for at behandle musklerne i nakken og omkring øjet med synkinesis.typer af kirurgi til ansigtslammelse giver en tværfaglig tilgang til diagnosticering og behandling af ansigtslammelse hos børn og voksne.

typer af kirurgi

 • kirurgi for kronisk ansigtslammelse: Nerveoverførsler
 • kirurgi for kronisk ansigtslammelse: Statiske procedurer
 • kirurgi for kronisk ansigtslammelse: dynamiske procedurer

kirurgi for kronisk ansigtslammelse: Nerveoverførsler

“Nerveoverførsler” udføres, når der arbejder ansigtsmuskler og nervegrene, der ikke kan forbindes til den vigtigste ansigtsnerv, der forlader kraniet.

 • Cross-facial reinnerveringsprocedurer udføres ved at forbinde nye nerveforbindelser fra ansigtsnerven grene på den arbejdende halvdel af ansigtet til lammede områder. Forbindelsen foretages mellem grene af ansigtsnerven til et sural nervegransplantat fra den nedre kalv og ankel, tunneleret over ansigtet under næsen og forbundet med de distale nervegrener i ansigtsmusklerne på den lammede side. For at undgå lammelse på den normale donorside kan kun visse grene doneres.
 • den masseteriske nerve kan forbindes til ansigtsnerven for at give bevægelse i ansigtet, hvilket resulterer i tab af funktion af en af de muskler, der er involveret i tygning, men typisk ikke signifikant svaghed. Den hyppigste brug af denne nerve er til genopretning af smilet.
før behandling efter behandling

i Marts 2015 havde denne patient akut operation for at reparere en hjernestammeblødning, der efterlod hende en kvadriplegisk og med ansigtslammelse. Efter to år genvandt hun funktionen af sine lemmer, men havde kun en tilbagevenden af tone til ansigtet og en vis bevægelse af læberne. Dr. Aaron Vieland udførte ansigtsgenanimationskirurgi inklusive en ” 5-7 ” nerveoverførsel fra højre masseter muskel til ansigtet. Hun er nu i stand til at smile ved at bide på højre side og har forbedret hvilesymmetri.

 • den hypoglossale nerve kan bruges som en nervedonor på samme side af lammelsen. Dette kan resultere i tungeændringer med tale-og synkebesvær, så kun en del af hypoglossalnerven lånes for at stimulere ansigtsnervemusklerne. Ofte er et nervegransplantat (større aurikulær nerve) forbundet fra ansigtets neve til siden af hypoglossalnerven.

kirurgi for kronisk ansigtslammelse: statiske procedurer

mellem et og to år i ansigtslammelse begynder musklerne at bryde ned og kan ikke længere gendanne bevægelse. Statiske procedurer kan dog løfte hængende / hængende dele af ansigtet eller forbedre øjenlågets positionering.

nedre ansigt:

 • statisk slynge for at hæve hjørnet af munden i hvile ved hjælp af væv fra låret eller kunstigt væv, såsom ansigtsløftning
 • resektion af nedre læbe/kirurgisk fjernelse

midterste ansigtsområde:

 • nasal obstruktion: ansigtslammelse falder sammen med et tab af muskeltonus, der understøtter den nedre næse, hvilket resulterer i nasal sammenbrud. Dette kan korrigeres ved at suspendere næsen i åben stilling ved hjælp af en sutur eller et transplantat.
 • nasolabiale folder: Ansigtslammelse får ofte den naturlige krølle mellem overlæben og kinden til at være unormal. Det kan enten være for fremtrædende eller helt fraværende og kan justeres gennem en suspension med en sutur eller et transplantat.

øvre ansigt:

 • øvre øjenlåg guld eller platin vægt placering vil støtte i øjet lukning. Da vægten kan tages ud når som helst, kan denne procedure til enhver tid anbefales til patienter med ansigtslammelse uden behov for at vente tre måneder.
 • tarsal strip eller lateral canthopeksiprocedurer til reparation af et løst eller floppy nedre øjenlåg
 • Pandeløft for at hæve en hængende øjenbryn
før behandling efter behandling

denne 69-årige patient ankom til ansigtsnerveklinikken med ubehandlet venstre sidet synkinesis som en resultat af ansigtslammelse forårsaget af Bells parese 35 år tidligere. Hun kunne ikke løfte venstre side af munden for at smile og havde asymmetrisk hængende øjenbryn, der forårsagede synshandicap. Hun gennemgik også en endoskopisk pande lift og bilateral øvre låg blepharoplasty kirurgi med Dr. Scott Chaiet. For at behandle hendes synkinesis gennemgik hun neuromuskulær omskolingsterapi med Jackie Diels, OT og funktionel botoks (onabotulinumtoksina) injektioner.

kirurgi for kronisk ansigtslammelse: Dynamiske procedurer

dynamiske procedurer, som statiske procedurer, kan bruges, når ansigtslammelse har været til stede længe nok til, at musklerne begynder at bryde ned og ikke længere kan gendanne bevægelse. Statiske procedurer kan forbedre placeringen af ansigtsvæv i hvile og resultere i ny bevægelse som smilende.

i frie vævsoverførsler kan fjerne muskler og nerver overføres fra andre dele af kroppen og fastgøres til en ny blodforsyning, såsom gracilis muskel fra låret, pectoralis minor muskel fra brystet eller en muskel fra ryggen. Den overførte nerve kan fastgøres til den proksimale ansigtsnerven eller til et crossover-nervegransplantat, der er forbundet til den ikke-lammede side, og til sidst til en motorisk nerve lånt fra en tyggemuskel.

Hvis den proksimale ansigtsnerven er intakt, kan denne procedure resultere i et mere spontant smil. Cross face nerve graft kan også resultere i et spontant smil, men kræver to operationer, og resultaterne tager længere tid at opnå. Den masseteriske nerve fører til den hurtigste tilbagevenden af bevægelse til den overførte muskel og har fordelen ved en stærk neural indgang.