Articles

fantastiske fakta om det Svahiliske folk!

det Svahiliske folk er fascinerende, med en rig og spændende kultur, der forbliver et mysterium for mange uden for det østlige Afrika, hvor denne etniske og kulturelle gruppe stammer fra. Fra et karakteristisk sprog til populære kunder og måder at leve på, her er en komplet guide til alt, hvad du nogensinde har ønsket at vide om det Svahiliske folk…

om sproget

det sprog, der tales af Svahiliske folk, er kendt som Kisvahili, og det tilhører bantu-familien af sprog. Sproget er en kompleks blanding af arabisk ordlyd og en række andre sprog. Derudover taler mange Svahiliere også engelsk professionelt. Oprindeligt var svahili kendt som Kingos, men efter at have mødt handlende fra den arabiske og persiske verden ændrede sproget sig. Den tidligste dokumentation af sproget tør til 1711, og disse breve holdes i sikker pleje af de historiske arkiver Goa, understreger den henseende, hvor svahili holdes. Nogle Svahiliske udtryk stammer fra tyrkisk, hvilket gør oversættelsen mellem de to sprog altafgørende for forretningsfolk.

sprog demografi

svahili tales i områder som f.eks. Der er cirka fem millioner Svahilitalere i verden, der kalder det deres modersmål, og der er yderligere 135 millioner mennesker, for hvem svahili er andetsprog. Svahili er anerkendt som et af arbejdssprogene i Den Afrikanske Union.

land og kultur

området i det østlige Afrika, der strækker sig fra det sydlige Somalia til det nordlige Mosambi, inkluderer omkring 500.000 mennesker, der ville være kendt som svahili, eller ved deres alternative navn, Varhilien. Der er tidlige beviser for afvikling af svahili dating tusinder af år tilbage, og uanset hvad der er sket i de følgende år, Svahilierne er blevet sat!

1. Svahili er muslimer

det Svahiliske folk følger islams religion, og deres stærke tro påvirker alt, hvad de gør. Det har også en betydelig indvirkning på den Svahiliske samfundsstruktur, familieroller, og kønsorienterede aktiviteter, med vægt på adskillelse af kønnene og en tæt bygget familieenhed indenlandsk. Deres muslimske tro giver også betydelige økonomiske og sociale bånd til det mellemøstlige muslimske samfund med fælles lighedsbånd.

Svahilisk køkken er stærkt krydret

Svahilis favor krydret, smagfulde retter, der henter inspiration fra både afrikansk og mellemøstlig køkken. En af deres primære hovedingredienser er ris, som du finder i mange traditionelle måltider. Grøntsagsbaserede retter og søde teer er også enormt populære, og på grund af deres overholdelse af Islam spiser de Svahiliske folk ikke svinekød eller drikker alkohol.

3.Det Svahiliske folk overlevede kolonisering

den region, hvor Svahilierne bor, er blevet besat og koloniseret mange gange gennem århundrederne, herunder af portugisiske handlende og mellemøstlige slaveejere i det nittende århundrede samt efterfølgende besættelse af britiske styrker. Som et resultat er Svahilierne blevet kendt som’ mellemmænd ‘ i handelsaftaler og accepterer mange forskellige kulturer i deres område.

4. Svahili har længe etablerede bosættelser

de tidligste Svahiliske bosættelser dateres tilbage til det 6.århundrede som registreret af historien, men de kan have sin oprindelse endnu tidligere end det. Det antages, at tidlige Svahiliske bosættelser bosatte sig omkring kysten af det sydøstlige Afrika for mange århundreder siden, og arkæologer har fundet beviser til støtte for den langsigtede besættelse.

5.Svahili folk nyder folklore fortællinger

som med de fleste folk og samfund har det Svahiliske folk deres egne myter, legender og folklore. Mange af dem er noveller baseret på Muhammeds liv og eventyr, der skriver tilbage til den muslimske tro, som er udbredt blandt Svahiliere og har til formål at hjælpe lokalbefolkningen med at leve mere opfyldte liv.

6. Husholdninger mellem generationerne er standard

det typiske Svahiliske familiehjem kan omfatte flere generationer, der alle bor under et tag, inklusive børn, forældre, bedsteforældre og endda oldeforældre, niecer og nevøer og svigerforældre. Dette strenge familiefokus er integreret i den Svahiliske kultur.

‘stenbyer’ er populære

mens Svahiliske mennesker lever på en række forskellige måder, forbliver permanente boliger bygget af sten i landsbylignende bosættelser almindelige og populære. Disse områder er med til at skabe en følelse af fællesskab og tilskynde til interaktion.

8. Det er et vellykket andet sprog

svahili tales bredt i områder som Kenya, Kenya og DRC, hvor Kenya gør det til en obligatorisk klasse for Kenyanske studerende. Sproget har spredt sig som en løbeild, ikke online som førstesprog, men som et sekund.

traditioner værdsættes

det Svahiliske folks kulturarv værdsættes med lokal Taarabisk musik (inspireret stærkt af arabisk musik) udført under bryllupper og koncerter i det Svahiliske samfund. Populære instrumenter omfatter keyboards, bas og trommer.

fodbold er meget elsket

mens meget få voksne spiller sport enten individuelt eller i hold, opfordres drenge til at deltage i fodboldhold og spille dette verdensberømte spil i konkurrencer med høje indsatser for deltagerne. Dette er en spændende opdagelse for lokale børn, der mødes med regionale hold, men sådanne begivenheder er også sjældne. Pigens skoler prioriterer netball, og løb og svømning er også populært blandt yngre mennesker i det Svahiliske samfund.

Økonomi& marked

baseret på de dybe havne, der ligger langs den østafrikanske kystlinje, har det Svahiliske folk smedet en rentabel og varig økonomi, der har som i vid udstrækning er baseret på fiskeri og skibsfart. Husdyr holdes også nogle gange. Dette gæstfrie miljø får også den Svahiliske økonomi til at trives på andre måder, primært gennem voksende krydderier, kokospalmer og frugttræer til både lokal brug og forsendelse andre steder. Svahili-folk har også ofte fungeret som mellemmænd mellem handlende, når de bor i bymiljøer eller store landsbyer. Denne tradition er nu alt andet end forsvundet, men var integreret i den Svahiliske kultur, mens den varede.

hos Future Trans er vi specialiserede i oversættelsestjenester af høj kvalitet på arabisk og afrikansk sprog. Vores dygtige fagfolk har både færdigheder og erfaring til at hjælpe med at gøre din oversættelse til virkelighed – og vores fleksible tilgang sikrer absolut nøjagtighed. For et tilbud, kontakt i dag.