Articles

Fox

Fox
Vulpes vulpes.jpg

Scientific classification
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Mammalia
Bestil: Carnivora
familie: Canidae
stamme: Vulpini

ræv er den generelle betegnelse anvendt på nogen af små til mellemstore canids (pattedyr familie Canidae) placeret i Carnivora-stammen Vulpini, kendetegnet ved et hundelignende udseende med en busket hale, lodrette ører, spids snude og ofte relativt korte ben. Der er omkring 27 eksisterende arter af ræve spredt over omkring 9 slægter. Udtrykket ræv kan også være begrænset til de canids i slægten Vulpes, de “sande ræve.”Selvom kødædere i den forstand at være medlemmer af Carnivora-ordenen, har ræve typisk en altædende diæt.langt den mest almindelige ræveart er den røde ræv (Vulpes vulpes), selvom der findes forskellige arter på næsten alle kontinenter. Tilstedeværelsen af rævlignende kødædere (Bestil Carnivora) over hele kloden har ført til deres udseende i den populære kultur og folklore i mange nationer, stammer og andre kulturelle grupper.

som alle dyr opfylder ræve et større formål, mens de fremmer deres eget individuelle formål med overlevelse, vedligeholdelse og reproduktion. Økologisk spiller de som rovdyr en vigtig rolle i fødekæder og holder bestande af byttearter under kontrol og hjælper dermed balancen i naturen. For mennesker tilføjer de naturens vidunder og hjælper i nogle tilfælde landbrugsproduktionen ved at kontrollere landbrugets skadedyr. Historisk set er der pels blevet brugt til tøj.

oversigt

Canidae-familien er en del af ordenen Carnivora inden for pattedyrene (klasse Mammalia). Medlemmer af familien kaldes canids og omfatter hunde, ulve og ræve. Familien Canidae er opdelt i de” sande hunde “(eller hjørnetænder) af stammen Canini og” ræve ” af stammen Vulpini.

som de fleste andre medlemmer af Carnivora-ordenen er canids tilpasset et liv med jagt og spisning af andre dyr. De fleste også scavenge og mange spiser vegetabilske fødevarer samt. Deres sanser af hørelse og lugt er særligt akutte. Deres kroppe er smidige og muskuløse, og i de fleste tilfælde er deres ben lange, hvilket giver dem hastighed og udholdenhed til at løbe ned bytte. Kæberne og tænderne på hunde er store velegnet til at gribe, bide og rive kød.

Canids er digitigrade, hvilket betyder at de går på tæerne. Deres kløer er stumpe og hjælper med at give dem trækkraft i løb, men er ikke vant til at kæmpe eller gribe bytte, i modsætning til de fleste andre kødædere—inklusive medlemmer af Felidae, eller kattefamilie.

de fleste canids er dækket af tyk pels, som beskytter dem i både varme og kulde. I de fleste arter er pelsen en solid farve uden pletter eller striber. Pelsen af den arktiske ræv (Alopeks lagopus) og corsac ræven (Vulpes corsac) skifter farve afhængigt af sæsonen. Næsten alle hunde har en lang, pelsdækket hale.

generelt menes canids at være blandt de mest intelligente dyr. han rød ræv (Vulpes vulpes) har især et ry i folklore for at være “klog” og “snu.”

generelle egenskaber

arktisk ræv oprullet i sne

ræve er generelt mindre end andre medlemmer af familien Canidae, såsom ulve, sjakaler og husdyr. Rævlignende funktioner inkluderer typisk en akut (smal, spids) snude (et “rævansigt”) og busket hale. Andre fysiske egenskaber varierer alt efter deres habitat. For eksempel har ørkenreven store ører og kort pels, mens den arktiske ræv har små ører og tyk, isolerende pels. Et andet eksempel er den røde ræv, som har en typisk rødbrun pels, der normalt slutter med hvid markering. Ræve har generelt korte ben i forhold til andre medlemmer af Canidae-familien og lodrette, spidse ører.

de fleste ræve lever to til tre år, men kan overleve i op til ti år eller endnu længere i fangenskab.

I modsætning til mange hunde er ræve normalt ikke pakkedyr. Typisk er de ensomme, opportunistiske foderstoffer, der jager levende bytte (især gnavere). Ved hjælp af en pouncing-teknik, der praktiseres fra en tidlig alder, er de normalt i stand til hurtigt at dræbe deres bytte. Ræve samler også en lang række andre fødevarer lige fra græshopper til frugt og bær. I de fleste ræve vil et mandligt og kvindeligt par arbejde sammen for at jage og opdrage deres unge.

ræve er normalt ekstremt forsigtige med mennesker og holdes typisk ikke som kæledyr (med undtagelse af fennec). Sølvreven blev dog med succes tæmmet i Rusland efter et 45-årigt selektivt avlsprogram. Denne selektive avl resulterede også i fysiske træk, der ofte ses hos huskatte, hunde og andre dyr: pigmenteringsændringer, floppy ører og krøllede haler (Trut 1999).

klassificering

ræve omfatter medlemmer af følgende slægter:

 • Alopeks (arktisk ræv, undertiden inkluderet med de “sande” ræve i slægten Vulpes)
 • Cerdocyon (Krabbe-spise ræv)
 • Chrysocyon (Maned ulv på engelsk, “stor ræv” i Guarani og “rødlig ræv” på Spansk)
 • Dusicyon (Falkland Island ræv)
 • Lycalopeks (Hoary ræv)
 • Otocyon (flagermus-ræv) (fire sydamerikanske arter, herunder culpeo)
 • urocyon (grå ræv, ø ræv og kosumel ræv)
 • Vulpes (de ti eller deromkring arter af “sande” ræve, herunder den røde ræv, vulpes Vulpes)

vokalisering

en vokaliserende ræv.

ræve kommer ikke sammen i kor som Ulve eller prærieulve. Ræv familier, imidlertid, holde kontakten med en bred vifte af forskellige lyde. Disse vokaliseringer klassificerer hinanden og spænder over fem oktaver; hver ræv har sin egen karakteristisk individuelle stemme. Rævelyde kan med nogle få undtagelser opdeles i to forskellige grupper: kontaktlyde og interaktionslyde. Førstnævnte bruges af ræve, der kommunikerer over lange afstande, sidstnævnte i tæt kvarter.”den mest kendte vulpine støj er en slags gøen, der spænder over tre til fem stavelser. “Samtaler”, der består af disse lyde, forekommer ofte mellem ræve med stor afstand. Når deres afstand falder, bliver lyden mere støjsvag. En cub er mødt med den støjsvage version af denne lyd. Alarmen bark denne monosyllabiske lyd er lavet af en voksen for at advare sæt af fare. Fra langt væk lyder det som en skarp bark, men i tættere rækkevidde ligner den en dæmpet hoste, som en fodboldrammel eller en pind langs et stakit. Gekkering dette er en stammende, halsende støj lavet ved aggressive møder. Det høres hyppigst i kursæsonen, eller når sæt er på spil. Den Løvens Jamren dette er en lang, trukket ud, monosyllabisk, og temmelig uhyggelig Jamren oftest lavet i yngletiden; det er almindeligt antaget, at det er lavet af en løkken i varme tilkalde hund-ræve. I modsætning til almindelig tro, imidlertid, det er også lavet af hannerne, åbenbart tjener et andet formål samt. Denne støj passer hverken ind i kontakten eller interaktionsgruppen.

bevarelse

en særlig tynd byrev i High Park, Toronto.

ræve findes let i byer og dyrkede områder og synes (afhængigt af arter) at tilpasse sig rimeligt godt til menneskelig tilstedeværelse.

røde ræve er blevet introduceret i Australien og nogle andre lande til jagt. Som sådan er de til tider blevet invasive arter. Australien mangler kødædere svarende til den røde ræv, og introducerede ræve bytte på indfødte dyreliv, nogle til udryddelsesstedet. En lignende introduktion fandt sted i 1600-1700 ‘ erne i Amerika, hvor europæiske røde (Vulpes vulpes) blev bragt til kolonierne til rævejagt, hvor de decimerede den amerikanske røde ræv (Vulpes veloksi) befolkning gennem mere aggressiv jagt og avl. Interbreeding med amerikanske Røde, europæiske røde træk gennemsyrede til sidst genpuljen og efterlod europæiske og amerikanske ræve nu næsten identiske.

en rævs pantaftryk.

andre rævearter tilpasser sig ikke så godt som den europæiske røde ræv og er truet i deres oprindelige omgivelser. Nøglen blandt disse er den krabbe-spise ræv og Den Afrikanske bat-eared ræv. Andre ræve, såsom fennecs, er ikke truet, men vil være, hvis mennesker griber længere ind i deres habitat.

ræve kan være nyttige til landbrugsformål. De har med succes været ansat til at bekæmpe skadedyr på frugtbedrifter, hvor de forlader frugten intakt (McCandless 1997).historikere mener, at ræve er blevet importeret til ikke-indfødte miljøer længe før kolonitiden. Det første eksempel på indførelsen af ræven i et nyt habitat af mennesker synes at være neolitisk Cypern. Stenudskæringer, der repræsenterer ræve, er fundet i den tidlige bosættelse af G Krysbekli Tepe i det østlige Tyrkiet.

 • McCandless, L. 1997. Ræve er gavnlige på frugtbedrifter. Landbrugseksperiment Station. Hentet 30. September 2007.Trut, L. N. 1999. Tidlig canid domesticering: rævfarmeksperimentet. Amerikansk Videnskabsmand 87 (2). Hentet 30. September 2007.D. E. og D. M. Reeder, eds. 1993. Pattedyrarter i verden: en taksonomisk og geografisk Reference, 2. udgave. Det Forenede Kongerige: Smithsonian Institution Press. ISBN 1560982179.

alle links hentet April 20, 2017.

 • Rævskoven, information om røde ræve.

Credits

ny verdens encyklopædi forfattere og redaktører omskrev og afsluttede artiklen i overensstemmelse med den nye verdens encyklopædi standarder. Denne artikel overholder vilkårene i Creative Commons CC-by-sa 3.0 licens (CC-by-sa), som kan bruges og formidles med korrekt tilskrivning. Kredit forfalder i henhold til vilkårene i denne licens, der kan henvise til både bidragydere fra Den Nye Verdens encyklopædi og de uselviske frivillige bidragydere fra . For at citere denne artikel skal du klikke her for en liste over acceptable citeringsformater.Historien om tidligere bidrag er tilgængelig for forskere her:

 • Rævhistorie

historien om denne artikel, da den blev importeret til ny verdens encyklopædi:

 • historien om “ræv”

Bemærk: Nogle begrænsninger kan gælde for brug af individuelle billeder, der er separat licenseret.