Articles

Hent time calculator: En guide til at hente hastigheder

under COVID-19-pandemien er vores hjemmebredbånd under mere belastning end nogensinde, hvor mange af os arbejder hjemmefra, videoopkald med venner og familie og bruger meget tid på at streame film og TV-udsendelser.

men hvor meget overførselshastighed har du brug for, og hvordan påvirker det den tid, det tager at hente ting? Når du søger efter bredbåndsaftaler, vil du altid se en gennemsnitlig overførselshastighed angivet ved siden af prisen, men med filstørrelser skrevet i et format og hastigheder skrevet i et andet, kan det være forvirrende, når du prøver at finde ud af, om dit bredbånd er hurtigt nok til at håndtere en overførsel.

så for at forsøge at gøre tingene klarere, har vi forenklet tingene med vores Hent hastighed lommeregner, som vil vise dig den faktiske tid det tager at hente forskellige filtyper.

Hvad er en god overførselshastighed?

for grundlæggende internetbrug er en god overførselshastighed mindst 10-11 Mbps for standard ADSL-bredbånd. For at understøtte flere brugere eller større krav såsom 4K-streaming eller onlinespil, ville en god overførselshastighed være omkring 60 Mbps, som typisk falder ind under kategorien superhurtigt bredbånd.

Hvis du leder efter internet, der kan håndtere noget, så vil en ultrahurtig overførselshastighed på 100Mbps+ (eller ved nogle definitioner, 300Mbps+) sikre, at der aldrig er en afbrydelse eller forsinkelse i din tjeneste.

Hent speed calculator

nedenfor er et par eksempler på forskellige typer af filer, du typisk hente fra internettet, sammen med hvor lang tid det tager at hente på forskellige bredbåndshastigheder i minutter og sekunder.

Husk, at den faktiske hastighed ikke altid er så hurtig som annoncerede hastigheder, og der er mange yderligere faktorer, der påvirker hastigheden. Derfor kan der være en vis variation i disse tal.

Bemærk: filstørrelser er angivet i megabyte og hastigheder er i megabit.

File type Size (MB) 4Mbps 8Mbps 16Mbps 32Mbps 50Mbps 100Mbps
Single song 5 10s 5s 2.5s 1.25s 0.8s 0.4s
YouTube clip 10 20s 10s 5s 2.5s 1.6s 0.8s
YouTube clip (HD) 50 1m 40s 50s 25s 12.5s 8s 4s
Album 100 3m 20s 1m 40s 50s 25s 16s 8s
TV Show (HD) 450 15m 7m 30s 3m 45s 1m 52s 1m 12s 36s
Film 700 23m 20s 11m 40s 5m 50s 2m 55s 1m 52s 56s
Film (HD) 1500 50m 25m 30s 12m 30s 6m 15s 4m 2m
Film (full DVD) 4500 2h 30m 1h 15m 37m 30s 18m 45s 9m 22s 4m 41s
Film (Blu-ray) 10,000 5h 35m 2h 47m 1h 24m 42m 26m 40s 13m 20s

The first three columns represent varying ADSL broadband speeds, ranging from 4Mbps to 16Mbps. Therefore, in order to download an HD film in under 10 minutes, you’ll need to have a fibre broadband connection, with speeds of at least 36Mbps.

videospiloverførselshastighed

mens hver spilplatform er lidt anderledes, er den mindste overførselshastighed, du har brug for til online spil, 3 Mbps. Din overførselshastighed er dog ikke den eneste faktor, der vil påvirke din online spiloplevelse, du har brug for en anstændig uploadhastighed og en ping-hastighed på mindre end 150 ms (millisekunder).

Husk, at disse krav vil gå op for hver ekstra spiller i din husstand, og at de ikke tager højde for, at dit internet bruges til andre aktiviteter på samme tid (hvilket er meget usandsynligt).

nyere spil med høj opløsning som dem, der bruger 4K-streaming, stiller de største krav til dit bredbånd, og en overførselshastighed på 3 Mbps vil bestemt ikke være nok.

og da de fleste blockbuster videospil titler kommer ind på snesevis af GBs i størrelse, hvor lang tid det vil tage at hente de faktiske spil filer vil også afhænge af din bredbåndshastighed også. Se vores rapport om videospiloverførselstider rundt om i verden for at se, hvor længe briterne skal vente sammenlignet med andre nationaliteter.

Hent hastighed versus ping rate

en af de største påvirkninger på din online spiloplevelse er latenstid og responstid, forsinkelsen mellem handlingen i spillet, og når det vises på skærmen. Din ping sats er den hastighed, hvormed du får et svar fra din internetforbindelse, når du sender en anmodning. For eksempel, hvis du har en ping-hastighed på 150 ms, tager din computer 150 ms for at svare på en anmodning fra en anden computer.

derfor, hvis din ping-hastighed er højere end din modstanders, vil dine svar være langsommere, og deres bevægelser registreres først. I hurtige spil vil du have så lidt ping som muligt.

at reducere antallet af enheder på dit hjemmenetværk kan hjælpe, ligesom det vil lukke så mange faner og programmer som muligt, hvis du spiller på en PC. Hvis dit netværk ofte har travlt, kan opgradering til en bredbåndsforbindelse med højere hastighed reducere latenstiden og give dig en samlet bedre spiloplevelse.

se vores seneste spil bredbånd tilbud

Sådan hentes på netfinder

netfinder giver dig mulighed for at hente film og TV-udsendelser til at se offline via netfinder app. På din smartphone eller tablet skal du blot trykke på hentningsikonet for at gemme episoden eller filmen på din enhed.

overførselshastigheden afhænger af den version, du vælger. For eksempel er den første episode af Stranger Things 197, 1 MB i standardkvalitet og 310, 1 MB i høj kvalitet. Eller en times episode af Black Mirror handler om 280 MB i standardkvalitet og 440 MB i høj.

hvad er min internethastighed?

Hvis du vil vide, hvor hurtig din nuværende bredbåndsforbindelse er, så tag vores hurtige hastighedstest. Dette vil give dig en klarere ide om, hvor lang tid hver af de ovennævnte filer vil tage at hente i dit hjem.

tag en hastighedstest

Sådan øges overførselshastigheden

sørg først for, at du får mest muligt ud af din nuværende bredbåndsforbindelse. Sørg for, at der ikke er defekte forbindelser eller mister ledninger, der forbinder din router til bredbåndslinjen. Kontroller, at du får et godt trådløst signal i hele dit hjem, og sørg for, at din hub er på en central placering, ikke blokeret af store møbler eller elektrisk udstyr.

Hvis dit trådløse signal er stærkt, men din bredbåndshastighed stadig er langsom, Kan du overveje at opgradere dit nuværende abonnement.

tjek vores seneste bredbåndstilbud

Megabits vs megabyte

for at forstå overførselstider skal du forstå forskellen mellem bits og bytes, og hvordan de påvirker dine overførselshastigheder. Selvom de måske lyder ens, er de faktisk helt forskellige.

de repræsenterer begge en mængde data, bare forskellige datamængder. En bit er et binært ciffer på 1 eller 0, og en byte er lig med otte bits. En bit er repræsenteret med små bogstaver b og en byte med store bogstaver B. Dette betyder, at en kilobyte (KB) er otte gange større end en kilobit (Kb), og en megabyte (MB) er otte gange større end en megabit (Mb). Forvirret allerede, vi bebrejder dig ikke.

en del af årsagen til forvirringen er, at filstørrelser normalt vises i bytes, men internethastigheder vises altid i bits.

Mbps betyder

alle internethastigheder måles i bits per sekund, og så en bredbåndspakke med en gennemsnitlig hastighed på 8 Mbps betyder, at det maksimale, du får, er otte megabits per sekund eller svarende til en megabyte per sekund.

teknisk set skal alle internethastigheder skrives som’ Mbps ‘og ikke’ Mb’, for uden at specificere den tid, det tager, er det en størrelse, ikke en hastighed.

når du er citeret en overførselshastighed, er det vigtigt at huske, at det er et gennemsnit, og du vil ikke altid være i stand til at opnå den hastighed. En overførselstid påvirkes af mange ting:

  • Linjedeling (også kendt som stridsforhold)
  • Tid på dagen
  • afstanden fra telefoncentralen og kvaliteten af ledninger (i dit hus og på gaden) alle faktorer i din faktiske bredbåndshastighed

den vigtigste undtagelse fra denne regel er, hvis du bruger en fuld fiberforbindelse, også kendt som fiber til lokalerne (FTTP), som ikke påvirkes af den afstand, du bor fra udvekslingen.

selv med denne mere pålidelige form for forbindelse vil din hastighed dog stadig blive påvirket af antallet af kunder, der bruger tjenesten til enhver tid.

Leder du efter lidt mere detaljer om forskellen mellem bits og bytes? Se vores guide.