Articles

historie

oprindelsen…

Badminton, som det spilles i dag, blev sandsynligvis opfundet af britiske hærofficerer i Indien i det 19.århundrede, hvilket også var, da det først blev spillet konkurrencedygtigt. I en mulig tidlig Kinesisk forgænger ville spillerne forsøge at bruge deres hænder til at holde en fjerbold (af en anden art end den, der bruges til badminton i dag) i luften så længe som muligt.

…og udviklingen af dagens spil

lidt tættere på dagens sport er et populært børns spil spillet fra middelalder til Victoriansk tid i England. “Battledore and Shuttles” involverede at bruge padler til at ramme en shuttle. Formålet med spillet var at holde rumfærgen i luften så længe som muligt. Imidlertid blev” Battledore and Shuttles ” spillet udenfor på gaden og kom i vejen for dem, der ønskede at bruge gader til at komme fra A til B, og ikke at underholde sig selv…

På trods af denne ret almindelige forgænger appellerede spillet også til den engelske adel, og i det 19.århundrede opfandt Britiske hærofficerer i Indien et spil svarende til dagens badminton. Dette var også, da et net blev brugt for første gang. Spillet, på det tidspunkt stadig kaldet Poona (efter byen, hvor det blev opfundet), blev bragt tilbage til England af tilbagevendende soldater i 1850 ‘ erne. der blev hertugen af Beaufort så optaget af sporten, at det blev en regelmæssig form for underholdning på hans ejendom i Gloucestershire: Badminton House. Derfra spredte spillet, som snart skulle tage navnet på herregården, hvor det først blev socialt i England, over hele landet.

det første officielle regelsæt blev skrevet af Badmintonklubben allerede i 1877. I 1893 blev Badminton Association of England oprettet, og i 1899 fandt det første officielle internationale mesterskab sted: All England Badminton Championships. Mere end et århundrede senere betragtes “All England” stadig som en af de mest prestigefyldte badmintonkonkurrencer i verden.

i 1934 blev den International Badminton Federation blev oprettet i Storbritannien og blev badmintons første internationale styrende organ. Stiftende medlemslande var England, Irland, Skotland, Danmark, Holland, Canada, Frankrig, Indien tiltrådte i 1936. I dag er International Badminton Federation vokset til 153 medlemslande, herunder 48 europæiske lande, og er baseret i Kuala Lumpur.