Articles

hvad du sandsynligvis ikke't vide om 'Jingle Bells'

(CNN) Julen er lige rundt om hjørnet. I år, i stedet for at hoppe ind i uendelige politiske samtaler ved middagsbordet, kan du prøve at kaste lidt Julekendskab til din familie. Den overraskende historie om en af Amerikas mest elskede julesange,” Jingle Bells”, kan være nok til at trække dem ind.

‘Jingle Bells’ blev skrevet af James Lord Pierpont. Hans nevø er J. P. Morgan. Ja, Den J. P. Morgan.

ifølge fund fra forfatter og historiker Christopher Klein giftede Pierponts ældre søster, Juliet Pierpont, millionær Junius Spencer Morgan. Deres søn, John Pierpont Morgan, fortsatte med at starte en af de største finansielle institutioner i verden.

se mere

‘Jingle Bells’ var ikke beregnet til at være en julesang

sangen blev faktisk først udført ved en Thanksgiving-gudstjeneste og var aldrig beregnet til at være en julestift, ifølge Klein. Hvis du lytter nøje til teksterne, vil du bemærke, at der faktisk ikke er nogen omtale af jul, Thanksgiving eller nogen ferie, for den sags skyld. sangen blev forbundet med julen kun årtier efter, at den blev udført den 15. September 1857 på Boston Street, ifølge en forsker ved Boston University, Kyna Hamill.

sangens fødested bestrides

der er to Historiske plaketter i to byer, der hver hævder at være fødestedet for Pierponts “Jingle Bells.”

en plak i Medford, Massachusetts, antyder, at Pierpont skrev sangen i 1850, mens han sad i en kro og så på kaneløb på Salem Street. Dette bestrides af Hamills forskning, som fandt, at Pierpont ikke kunne have skrevet sangen i 1850, fordi han jagtede kontanter i Californien under Gold Rush.

der er også en plak i Savannah, Georgien, hvor folk insisterer Pierpont skrev sangen i slutningen af 1857 før førende den første “Jingle Bells” sing-along i en lokal kirke. Hamill siger, at Pierpont sandsynligvis skrev sangen i et værelseshus ikke langt fra, hvor han boede i centrum af Boston i 1857.

‘Jingle Bells’ var den første sang, der blev sendt fra rummet

ti dage før jul 1965, astronauter M. “Vally” Schirra Jr.og Thomas P. Stafford, der kredsede om bord på Gemini 6, mødte Gemini 7, piloteret af Frank Borman og Jim Lovell. Da det var tid til at genindtaste Jordens atmosfære, den 16.December, rapporterede Schirra og Stafford legende til Mission Control en slags UFO.

“Vi har et objekt, ligner en satellit, der går fra nord til syd, sandsynligvis i polar kredsløb…. Det ser ud til, at han snart kommer ind igen…. Du kan bare lade mig hente den ting…. Jeg ser et kommandomodul og otte mindre moduler foran. Piloten på kommandomodulet har en rød dragt.”

Jordkontrollere begyndte derefter at høre stammerne fra ingen ringere end” Jingle Bells”, der blev spillet af astronauterne på en harmonika bakket op af miniature slædeklokker. I dag er disse klokker og mundharmonika udstillet på Smithsonian National Air and Space Museum.

sangens oprindelige navn var ‘One Horse Open Sleigh’