Articles

Hvad er cyanoacrylat lim?

cyanoacrylatlim er det industrielle navn for det, der almindeligvis kaldes “skør lim” eller “superlim”. Faktisk beskriver udtrykket cyanoacrylatlim generelt hurtigbindende superlim. De kan bruges til at kombinere alt fra metal til plast og endda menneskelig hud.

Sådan fungerer det

I modsætning til traditionelle klæbemidler, der er vandbaserede, er cyanoacrylatlim sammensat af en akrylharpiks. Hovedbestanddelen i cyanoacrylatlim er cyanoacrylat, som er en akrylmonomer, der omdannes til en plastisk tilstand efter hærdning.

cyanoacrylatlim adskiller sig også fra traditionel lim på grund af dets særlige bindingsforhold. Dette skyldes, at cyanoacrylatlim kun kan binde sig til en overflade, når der er fugt til stede. Dette betyder, at hvis cyanoacrylatlimmen placeres på en perfekt tør overflade, klæber den ikke fast på overfladen eller danner en binding.

i modsætning hertil vil molekylerne i cyanoacrylatlimmen reagere med fugtigheden for at danne stramme kæder mellem de to overflader, der er i kontakt. Denne reaktion genererer varme og forekommer øjeblikkeligt, hvilket adskiller sig fra traditionel limbinding, der opstår ved fordampning af basisvæsken.

hærdningsproces

hærdning er en vigtig proces for alle limtyper og bør overvejes, når du vælger den rigtige type lim til specifikke applikationer.generelt defineres hærdning som den proces, hvor en kemisk reaktion finder sted for at danne hårdere og hårdere forbindelser i et kemisk stof. For nogle materialer vil denne proces kun forekomme ved bestemte temperaturer eller fugtighedsniveauer. For lim kan hærdning lettes ved stråling, varme, fugt eller UV-lys.

som nævnt ovenfor Letter hærdning for cyanoacrylatlim ved tilstedeværelsen af fugt og forekommer næsten øjeblikkeligt ved omgivelsestemperaturer. Bindingerne dannet under hærdning er også ekstremt stive, deraf dens kaldenavn “super (stærk) lim”.

potentielle problemer

som alle andre produkter er der potentielle problemer at overveje, når man beslutter, om cyanoacrylatlim er det rigtige valg til din applikation. Et af hovedproblemerne er den mulige mangel på binding mellem limen og en overflade. Dette skyldes i høj grad et fravær af fugt, som kan forekomme på nogle overflader.

heldigvis er dette et simpelt problem, der kan løses ved at påføre et tyndt lag vand på overfladen for at starte hærdning. Denne metode fungerer dog muligvis ikke på alle materialer, da nogle materialer, såsom den varmebestandige plast, har tendens til at afvise fugt. I stedet bør epoksisharpiks anvendes til at binde disse materialer.

et andet problem, du kan opleve, er cyanoacrylatlimens tendens til at danne stærke bindinger med uønskede overflader, såsom din hud. Dette er et almindeligt problem, fordi den menneskelige hud konstant respirerer og genererer et lag af fugt, hvilket skaber betingelser for cyanoacrylatlimmen til at helbrede.

dette problem kan let løses ved hjælp af acetone, almindeligvis kendt som neglelakfjerner. Aceton kan kemisk opløse de stærke bindinger, der forekommer i cyanoacrylatlimmen uden at skade din hud. Det kan også bruges til at fjerne limrester fra enhver overflade.

det sidste problem med cyanoacrylatlim stammer fra dets kemiske sammensætning. Fordi de er så stærke og hurtigtvirkende, har cyanoacrylatlim en kort holdbarhed og bør kun købes, når det er nødvendigt. Specifikt har de en gennemsnitlig holdbarhed på et år fra fremstillingsdatoen og en måned, når limen er åbnet. Køb dem ikke i bulk eller lager til fremtidig brug.

populære mærker

de fleste klæbemærker har cyanoacrylat limlinjer, der ofte markedsføres under navnet superlim eller skør lim. Populære cyanoacrylat lim mærker omfatter Infinity Bond og Permabond.

Permabond tilbyder cyanoacrylat lim i lav, medium og høj viskositet formler. Dette skyldes, at viskositeten af din cyanoacrylatlim skal passe til din applikation. For eksempel er lim med lav og medium viskositet fantastisk til binding af træ og gummi, mens lim med høj viskositet er fantastisk til lodrette applikationer og porøse overflader.

et andet populært cyanoacrylatlimmærke er Infinity Bond. Virksomheden fremstiller også en bred vifte af andre klæbende produkter. Dens linje af cyanoacrylatlim er klassificeret baseret på specifikke anvendelser.

for eksempel kan du købe en cyanoacrylatlim til binding af gummi og plast, en til binding af metaller, en til medicinske anvendelser, en med lav lugt og en, der er modstandsdygtig over for høje temperaturer.

Præcisionsdispensering

til applikationer, der kræver en meget lille, men præcis mængde lim i områder, der enten er sarte eller svære at påføre. Præcisionsnålen kommer i en række målere, du kan finde den rigtige størrelse til enhver applikation. Fordi nålen er engangsbrug, er det den perfekte kombination af lave omkostninger og høj kvalitet.

præcisionsnålen følger med Lock lock-adapteren, som er direkte fastgjort til limflasken. Brugen af Lock lock giver mulighed for en ren og præcis dispenseringsmetode til både hjemme-og industrielle applikationer. Tjek denne video for at se, hvordan det fungerer.

Endelige tanker

cyanoacrylat lim er det rigtige navn for en type lim, der almindeligvis er kendt som superlim eller skør lim. Deres navn stammer fra den stærke binding, de kan danne med enhver overflade i nærvær af fugt.

nogle almindelige problemer med cyanoacrylatlim inkluderer deres tendens til let at klæbe til menneskelig hud og kravet om fugt for at lette hærdning, men begge kan let løses. Populære mærker af cyanoacrylatlim omfatter Permabond og Infinity Bond.