Articles

Hvad Er Hovedstaden I Portugal?

Hvad er hovedstaden i Portugal?

Lissabon, Portugals største by og hovedstad, er også den vestligste hovedstad på det kontinentale Europa. Lissabon ligger langs Atlanterhavskysten og har et subtropisk middelhavsklima og er også en af de mest besøgte europæiske hovedstæder. Byen er hjemsted for omkring 27% af Portugals befolkning og er den Europæiske Unions 11.mest folkerige byområde.

hvor er Portugal?

Portugal ligger i den vestlige del af Den Iberiske Halvø i det sydvestlige Europa. Portugal deler kun en landegrænse med Spanien mod øst og nord. Mod syd og vest ligger Atlanterhavet. Portugal gør også krav på Acorerne, som består af ni øer i Atlanterhavet. Landet ligger på 92.090 km2, og mens den sydlige region består af lavtliggende sletter, er det nordlige område bjergrigt.

hvilken type regering har Portugal?

Portugals regering er en semi-præsident republik. Forfatningen fra 1976 danner rammen for landets regering, hvor præsidenten er Portugals statsoverhoved og vælges direkte for en periode på fem år. Blandt præsidentens opgaver er valg af premierminister, der tjener som øverstbefalende for de Væbnede Styrker og indkaldelse eller afskedigelse af Parlamentet. Regeringen dannes af premierministeren efter invitation fra præsidenten. Statsministeren udnævner Ministerrådet, der er ansvarligt for deres individuelle ministerier. Statsministeren koordinerer ministerielle aktiviteter og styrer regeringens handlinger. Republikkens forsamling er Portugals Parlament, og den består af 230 valgte medlemmer, der repræsenterer borgerne. Regeringen er ansvarlig over for præsidenten, Republikkens forsamling og domstolene.

Hvad er hovedstaden i Portugal, og hvor er den placeret?

Lissabon er Portugals officielle hovedstad. Byen ligger langs Atlanterhavskysten på den nordlige bred af Tagus-floden. Byen ligger på syv bakker, og det er stolt af en 2.8 millioner storbybefolkning til at blive den største by i landet.

Portugals hovedstad

Lissabon er en af de ældste byer i verden, og den kan prale af en lang og rig historie. Ifølge legenden blev Lissabon grundlagt af den antikke græske kriger Odysseus, der siges at have bosat sig der efter at være fortryllet af regionen. Før romersk besættelse i det 2.århundrede var Lissabon hjemsted for fønikere og keltiske stammer. romerne etablerede byen som en af de mest betydningsfulde byer på den Iberiske Halvø efter at have omdøbt den, Felicitas Julia. I 714 e. kr. besatte nordafrikanske Maurere byen, befæstede den og omdøbte den til Lissabona. Maurerne blev til sidst drevet ud efter 400 år af kristne krigere. Lissabon blev centrum for et stort imperium efter Vasco da Gamas opdagelse af en søvej til Indien. Fra det 15.århundrede var Lissabon et vigtigt handels -, kultur-og arkitektonisk centrum. Byens velstand blev dog ødelagt i et jordskælv i 1755. Byen blev genopbygget af markerne De Pombal og blev besat i 1807 af Napoleon Bonaparte. Det 19.og 20. århundrede markerede en periode med hurtig ekspansion og industriel udvikling for Lissabon at blive den moderne by, den er i dag.

byens nuværende rolle som Portugals hovedstad

Lissabon er det kommercielle, turisme, det administrative og kulturelle centrum i Portugal. Som et økonomisk centrum er Lissabon hjemsted for landets største havn, hovedparten af multinationale hovedkvarter og flere industrier. Som landets administrative centrum er Lissabon sæde for Portugals regering og hjemsted for præsidentens bopæl. Lissabon er også et transportcenter med et netværk af motorveje, motorveje, broer, metrosystem og Lissabon Portela lufthavn, som er landets førende internationale lufthavn. Som turistmål er Lissabon kendt for sit køkken, Musik, tyrefægtning, fascinerende gader, historiske vartegn, strande og natteliv.