Articles

hvad gør de 3 kreditbureauer?

ung kvinde, der arbejder på telefonen

Monkey Business Images/.com

kreditresultater er komplicerede, og de fleste mennesker er ikke engang klar over, at de har mere end en. Der er ikke kun forskellige typer scoringer (FICO, VantageScore osv.), der kan gælde for den samme person, men hver af kredit bureauer kan også tildele dig en anden score baseret på den måde, de kompilere dine oplysninger og de faktorer, de anser.

du undrer dig måske over, hvad kreditbureauerne er, og hvorfor de får beføjelse til at beslutte noget så vigtigt som din kredit score. Denne omfattende guide går over de tre vigtigste kredit bureauer, hvordan de fungerer, og de vigtigste detaljer, du har brug for at vide.

Hvad er de vigtigste kreditbureauer?

der er tre vigtigste kredit bureauer, der håndterer de detaljer, der udgør din kredit score: Ekvifiks, ekspert og TransUnion.

loading

se mere

ækvivalens

ækvivalens blev grundlagt i 1899, og er siden vokset til at være en af de tre vigtigste kredit bureauer i drift. Ud over at indsamle og vurdere forbrugerkreditoplysninger tilbyder dette firma også kredit-og identitetsovervågningstjenester og ressourcer til forbrugere, der ønsker at forbedre eller opbygge kredit eller indføre en kreditfrysning.

ekspert

som et af de største kreditbureauer, der opererer over hele verden, understøtter ekspert kunder i 80 forskellige lande. Virksomheden opretholder aktivt kreditoplysninger om cirka 220 + millioner amerikanske forbrugere samt 40 millioner amerikanske virksomheder, og de tilbyder kreditovervågning, gratis kredit score og yderligere værktøjer til forbrugerne.

TransUnion

TransUnion har også en stor global tilstedeværelse, da de angiveligt fører tilsyn med kreditoplysningerne for hundreder af millioner af mennesker i 30 lande rundt om i verden. Som de andre store kreditbureauer tilbyder TransUnion identitets-og kreditovervågning, gratis kreditværktøjer og kreditressourcer, information om juridiske rettigheder i henhold til Fair Credit Reporting Act (FCRA) og mere.

andre kreditrapporteringsenheder

de tre store kreditbureauer er dem, du mest sandsynligt vil beskæftige dig med, men der er nogle andre, mindre kreditbureauer, der kan spore forbruger-og forretningskreditoplysninger. Disse omfatter virksomheder som Certegy Check Services, CoreLogic Teletrack, Innovis og andre.

hvad gør kreditbureauerne?

mens hvert af kreditbureauerne tilbyder en række produkter og tjenester, udfører de det samme sæt opgaver, når det kommer til overvågning af forbrugerkreditoplysninger. Specifikt administrerer de hver deres egne poster, der indeholder oplysninger om konti, du har, saldi, du skylder, og betalinger, du foretager. Fordi hvert kreditbureau opererer uafhængigt, har de ikke altid nøjagtigt de samme oplysninger for hver enkelt person.

kreditbureauer tildeler dig også en kredit score (eller mere end en kredit score), sandsynligvis FICO score eller VantageScore. FICO score er særlig vigtig og nyttig, da 90 procent af top amerikanske långivere bruger det.

loading

se mere

forskellen mellem kreditbureauer og kreditrapporteringsbureauer

Bemærk, at du kan vælge mellem kreditbureauer og kreditrapporteringsbureauer

find ekspertise, ækvivalens og TransUnion kaldet kreditbureauer eller som kreditrapporteringsbureauer. Det skyldes, at disse udtryk er udskiftelige og betyder det samme.

når det er sagt, skal du vide, at kreditvurderingsbureauer er helt forskellige. Et kreditvurderingsbureau er en institution, der vurderer den økonomiske styrke hos offentlige enheder og virksomheder. Eksempler på et kreditvurderingsbureau inkluderer A. M. Best og Standard & Poor ‘ s.

Hvorfor er kredit score forskellige?

kreditresultater fra hvert af kreditbureauerne kan være forskellige af forskellige årsager. Til at begynde med kan hvert kreditbureau opretholde forskellige oplysninger om hver forbruger, og de kan også give mere vægt på specifikke faktorer, når de kommer op med en kredit score.

Bemærk også, at den type kredit score et kreditbureau tildeler kan være anderledes, og at du kan få en FICO score fra en og en VantageScore fra en anden, for eksempel. Hvis du har din kredit score trukket på forskellige tidspunkter, kan du også se varierende score på grund af tidens gang og flere oplysninger bliver tilføjet til din kredit rapporter.

har du brug for alle tre kredit score?

ifølge ekspert er det muligt kun at have en kredit score med et eller to af kreditbureauerne, men ikke alle tre. Dette skyldes normalt, at du ikke har opfyldt minimumskriterierne for kreditvurdering med hvert af bureauerne.

for at have en FICO-score hos et kreditbureau skal din kreditrapport for eksempel have mindst en ubestridt konto, der er seks måneder eller ældre, og mindst en “ubestridt konto, der er blevet opdateret i de sidste seks måneder.”Desuden kan din kreditrapport ikke have en notation om, at du er død.

for at opsummere er det mindre sandsynligt, at du har en kredit score med alle tre bureauer, hvis du lige er begyndt at opbygge kredit fra bunden. Da ikke at have en kredit score med hver af kredit-bureauer gør det mindre sandsynligt, du vil blive godkendt til de bedste kreditkort og lån, arbejder på at opbygge din kredit og forbedre din kredit score med alle tre bureauer altid giver mening.

hvilke oplysninger indsamler kreditbureauerne?

kreditbureauerne indeholder en række oplysninger, der hjælper dem med at bestemme din kreditværdighed og tildele dig en kredit score. Oplysninger, de samler, inkluderer typisk identificerende oplysninger, som dit navn, adresse, CPR-nummer og fødselsdato, samt oplysninger om de konti, du har haft, saldi, du skylder, og betalinger, du har foretaget.

oplysninger om hårde forespørgsler er også inkluderet i din kreditrapport, hvilket betyder, at der vil være en notation for hver gang du ansøgte om ny kredit inden for de sidste to år. Negative oplysninger og offentlige poster såsom konkurser og konti i samling er også inkluderet i dine kreditrapporter.

bestrider forkerte oplysninger

det er en god ide at regelmæssigt gennemgå dine kreditrapporter. Du kan få en gratis kopi en gang om året fra hvert af kreditbureauerne—Ekvifaks, ekspert og TransUnion. Heldigvis kan du gøre dette online og gratis ved hjælp af hjemmesiden AnnualCreditReport.com.

selvom det er smart at se over dine kreditrapporter for at sikre, at du har en solid forståelse af dine gældsforpligtelser og din samlede betalingshistorik, bemærker føderale tilsynsmyndigheder, at du også bør kontrollere for fejl. Dette skyldes hovedsageligt, at forkerte oplysninger om kreditrapporter er ret udbredt, og det kan endda føre dig til tidlige tegn på identitetstyveri. Du kan også finde en simpel fejl på dine kreditrapporter, der skal løses, såsom en konto, du har betalt og lukket, der stadig er opført som åben, eller den samme gæld, der er anført to gange.

heldigvis er der en formel proces, du kan bruge til at bestride forkerte oplysninger om dine kreditrapporter. Specifikt skal du sende et brev til hvert af kreditbureauerne med de forkerte oplysninger samt det firma, der leverede de forkerte oplysninger. I dit brev skal du medtage følgende oplysninger:

  • dit navn og kontaktoplysninger
  • en forklaring af fejl på din kreditrapport
  • en kopi af din kreditrapport med de fejl, der er fremhævet eller cirkuleret
  • understøttende oplysninger, der viser, hvorfor oplysningerne er forkerte
  • en anmodning om, at oplysningerne opdateres eller fjernes

Du kan bestride forkerte oplysninger om dine kreditrapporter med hvert af kreditbureauerne ved hjælp af nedenstående kontaktoplysninger:

Experian Equifax TransUnion
Online Experian website Equifax website TransUnion website
By phone 1-888-397-3742 1-866-349-5191 1-800-916-8800
By mail Experian
P.O. Box 4500
Allen, TX 75013
Equifax
P.O. Box 740256
Atlanta, GA 30374-0256
TransUnion
P.O. Boks 2000
Chester, PA 19016-2000