Articles

hvad skete der, da jeg gik ind i verdens roligste sted

Med mere end halvdelen af verdens befolkning, der nu bor i byer, søger flere og flere mennesker efter stilhed. Støjforurening er konstant i overskrifterne, og en industri er dukket op for dem, der søger fred og ro, sælger alt fra støjreducerende hovedtelefoner til tavse tilbagetrækninger.

forfattere har også hoppet på vognen. Seneste bestsellere har inkluderet den buddhistiske munk Thich Nhat Hanhs 2016 stilhed: Kraften i stilhed i en verden fuld af støj, og den norske opdagelsesrejsende Erling Kagges 2017 på jagt efter stilhed i en verden af støj.

Jeg er dog ikke sikker på, at der er meget mening i at søge efter stilhed. Skove brummer med brummen af insekter, golde bjergsider forstærker de mindste Lyde, og øde strande mangler aldrig brøl fra havbølger. Måske er der ikke sådan noget som stilhed.

det er, hvad den eksperimentelle komponist John Cage ofte argumenterede for.Cage hævdede at være kommet til denne erkendelse under sit besøg i det anekoiske kammer i 1951 på Harvard University. Bygget efter anmodning fra US army air forces under anden verdenskrig, brugte kammerets designere det oprindeligt til at finde måder at bekæmpe træthed påført bombeflypiloter af den enorme støj fra de stempelmotorer, der var i brug. Isoleret mod ekstern støj af tyk beton på ydersiden og foret på indersiden med 20.000 glasfiberkiler for at undertrykke ekko, skulle Harvard-kammeret være et af de støjsvage steder på jorden. Alligevel hævdede Cage, at han stadig kunne høre to forskellige lyde, en høj og en lav, og hævdede, at førstnævnte kom fra hans nervesystem og sidstnævnte fra blodcirkulationen.

Jeg har fundet Cages historie om det anechoiske kammer fascinerende lige siden jeg læste det som teenager. Jeg er ikke den eneste: mange har forsøgt at gentage oplevelsen. Nogle har rejst tvivl om Cages påstande om, hvad han kunne høre, mens andre har antydet, at mødet med fuldstændig stilhed kørte dem gale – selv til det punkt at hallucinere.

Jeg besluttede at finde ud af det selv. Jeg scorede en rundvisning i det lyddøde kammer på Cooper Union, ny Yorks førende universitet dedikeret til videnskab og kunst. Beliggende i vibration og akustik laboratorium, det lyddøde kammer er den eneste af sin art i byen.

kiler er individuelt placeret for at forhindre lydbølger i at rejse tilbage mod deres kilde
kiler er individuelt placeret for at forhindre lydbølger i at rejse tilbage mod deres kilde. Billede:

min partner og jeg blev venligt vist rundt af Dr. Martin lovløs, der undersøger hjernens følelsesmæssige reaktioner på koncertsalens akustik. Omend langt mindre end dens nu nedrivne forgænger ved Harvard, afhænger det lyddøde kammer i Cooper Union også af glasfiberkiler for dens virkning.

omkring dig på alle sider, ned til jorden under metalristen, du står på, er disse kiler individuelt placeret for at forhindre lydbølger i at rejse tilbage mod deres kilde. Derudover er kammeret så grundigt isoleret mod ekstern støj – såvel som at have tykke vægge, det er ophængt i et luftrum – at de på indersiden aldrig ville have en chance for endda at høre brandalarmen slukke.

Vi kunne ikke modstå at teste lydisoleringen ved at skifte til at træde udenfor og udsende piercing skrig. Intet var hørbart.

Når vi slog os ned, begyndte min erfaring snart at bekræfte Cages påstand om, at stilhed ikke rigtig var kammerets definerende kvalitet. Ligesom ham, Jeg blev hurtigt opmærksom på lyde, som jeg normalt ikke ville have været i stand til at bemærke – et antydning af tinnitus i mine ører, og raslen af min partners åndedrag.

for Cage tjente åbenbaringen om, at tavshed var umulig, som linchpin for en hel musikalsk æstetik. I måske hans mest berømte komposition sidder kunstnerne simpelthen i stilhed i 4 minutter og 33 sekunder. Meget latterliggjort af konservative musikkritikere, 4 ‘ 33 “er en akut kommentar til den relativt nylige konvention om at lytte til” kunst ” Musik i ærbødig stilhed. Opmuntrer publikum til at fokusere på den stilhed snarere end den musik, den er forbeholdt, stykket giver dig mulighed for at finde en ny symfoni af smukke lyde, hvad enten det er trafik uden for koncertsalen, eller hosten fra dine andre koncertgæster.

men jeg begyndte at mistanke om, at Cage havde savnet det vigtigste ved det anekoiske kammer. Han havde fokuseret mere på det, han ikke fandt – stilhed – end på det, der faktisk var der: de bemærkelsesværdige transformationslyde gennemgår, når der ikke er noget ekko. Den velkendte klirren af metal på metal, for eksempel, kom ud som en kedelig bump, næsten som den dæmpede lyd af træ rammer et stykke filt. Håndklappen var lige så kedelig.

oplevelsen var som at blive transporteret ind i en surrealistisk film, med nye lyde døbt over dem, vi normalt ville forvente at høre. Resultatet var ikke særlig skræmmende-intet som de langt hentede historier om panikanfald og hallucinationer, jeg havde læst om. Men det var mærkeligt, og decideret ensomt.

min tid i det lyddøde kammer var en kraftig påmindelse om, at de fleste af de lyde, vi hører, kommer indirekte til os; reflekteret i vores ører af tingene og menneskerne omkring os. Lyd er en fælles oplevelse, dannet lige så meget af det miljø, vi lever i, som det er af hvad der sker for at producere det i første omgang. Det anekoiske kammer viser os, hvordan det ville være at leve i en verden, der ikke giver noget tilbage: en ensom verden, hvor lyde simpelthen fordamper uden at vende tilbage.

minutter efter at jeg kom ud af rummet, befandt jeg mig tilbage på Cooper-pladsen i Nedre Manhattan, nedsænket igen i byens lyde. Men jeg havde ikke noget imod dem så meget som jeg havde før. Da jeg hørte brøl fra en lastbil, der løb ned ad bøjlen, lyttede jeg til efterklangene, der blev afleveret til mig af bygningerne på begge sider af vejen.

på en sidegade udfoldede en mere delikat scene sig. Jeg bemærkede den stille kvidring af fugle, der blev reflekteret af de hårde overflader af fliser og brunstenhuse. Cage havde ret til at påpege, at søgen efter stilhed er umulig. But the anechoic chamber teaches us how to enjoy the echoes that endlessly reshape our perceptions of the urban landscape.

{{#ticker}}

{{topLeft}}

{{bottomLeft}}

{{topRight}}

{{bottomRight}}

{{#goalExceededMarkerPercentage}}

{{/goalExceededMarkerPercentage}}

{{/ticker}}

{{heading}}

{{#paragraphs}}

{{.}}

{{/paragraphs}}{{highlightedtekst}}

{{#CTA}} {{/CTA}}
Mind mig i Maj

accepterede betalingsmetoder: Visa, Mastercard, Amerikansk ekspres og PayPal

vi vil være i kontakt for at minde dig om at bidrage. Hold øje med en besked i din indbakke i Maj 2021. Hvis du har spørgsmål om at bidrage, bedes du kontakte os.

emner

  • Musik
  • Opinion
    • Cage
    • funktioner
  • Del på Facebook
  • Del på Titter del på Pinterest
  • del Onat