Articles

Hvor Kommer Æbler Oprindeligt Fra?

æbler er frugter, der forbruges over hele verden primært på grund af deres søde smag. Æbler kan enten opnås ved at dyrke dem fra kimplanter eller ved podning af dem for at opnå flere ønskelige træk. Æbler skal krydsbestøve for at bære frugt, og landmændene er derfor stærkt afhængige af honningbier for at bestøve æblerne. Flere af verdens nationer producerer æbler med Kina producerer flere æbler end noget andet land i verden. Æbletræets oprindelse er i Centralasien i Kasakhstan, hvor vilde æbletræer stadig trives.

spredning af æbler rundt om i verden

Asien

da æbler allerede voksede i Centralasien, spredte de sig oprindeligt til resten af det asiatiske kontinent hovedsageligt som følge af migration. På grund af nærheden mellem Centralasien og Vestasien individer, der flyttede til Vestasien, Bar normalt æblefrø til at plante i regionen. Samfund migrerede også til Kina, hvor de menes at have plantet frugten.

Europa

flere gamle samfund i Europa inkluderede æbler i deres mytologi, hvilket indikerer, at de allerede havde stødt på frugten. Kulturer, der fortalte historier, der involverer æbler, inkluderer de gamle grækere og de nordiske samfund. Flere samfund indtog æbler i det nuværende Grækenland og Italien siden 2000 fvt. I England voksede æbler allerede før romernes ankomst til området. Europæiske royalty, især dem fra Storbritannien, placeret en høj værdi i æbler med kong Henry VIII er berømt for sin frugtplantage, som havde en bred vifte af æbler. Æbler er også blevet afbildet i europæisk kunst hovedsageligt kristne værker, da det menes at have været Bibelens forbudte frugt. I Europa var æbler afgørende, da de kunne opbevares til vinteren. Europæerne værdsatte også æbler, da de er den primære ingrediens i fremstilling af æblecider, som var den mest betydningsfulde alkoholholdige drik for de fleste nordeuropæiske samfund.

Afrika

på det afrikanske kontinent, delvis på grund af klimaet, voksede æbletræer ikke godt. Imidlertid blomstrede flere æbletræer i Egypten i 1300 fvt og var en fødekilde for egypterne. De gamle romere og grækerne havde stærke handelsbånd med den nordafrikanske region og introducerede æblerne under deres handelsaktiviteter. Fra Nordafrika spredte æblet sig også til andre dele gennem erobring.

Nordamerika

i Nordamerika er den eneste æblesort, der vokser naturligt, krabbeæbletræet. I 1600-tallet rejste de spanske og engelske til Nordamerika og bragte æbler med sig primært for at fremstille æblecider. Æbler blev først høstet i USA i Jamestby. Nogle af de sorter af æbler, der blev bragt fra Europa, var uegnede til den amerikanske region, men nye sorter opstod snart. En af Amerikas grundlæggere, Thomas Jefferson, fik æbleskår som en gave af Edmund Genet, der på det tidspunkt var den franske minister for De Forenede Stater. Æblestiklingerne blev senere doneret til en planteskole i Virginia, hvilket førte til oprettelsen af Ralls Genet æblesort.

Betydning af æbler