Articles

Hvorfor er skolebusser gule i farve?

billede

de fleste af os husker vores skolerejser, boarding de gule skolebusser. Hvor ofte havde du tænkt på, hvorfor busserne specifikt blev farvet på den måde? Hvad var betydningen eller historisk ræsonnement bag den gule farve? Hvis du nogensinde har spekuleret på dig selv,” hvorfor er skolebusser gule i farve”, så vil de oplysninger, der deles i dette indlæg, helt sikkert slukke din tørst efter viden.

historisk oversigt

i USA var der ingen standardisering med hensyn til skolebusfarve indtil 1939. Hver skole transporterede sine børn i forskellige biler i forskellige størrelser, former og farver.

Hvorfor er skolebusser gule i farve?

det var da en anerkendt professor ved Columbia University, Dr. Frank Cyr, gennemførte et årti langt studie af sikkerhedsstandarder i et landsdækkende skoletransportsystem, at disse fakta kom frem. Kort efter mødtes en betydelig konklave af uddannelsesfolk i Columbia, og gul blev den officielle farve på alle skolebusser.

i stedet for at være ren gul, er dette en blanding af lys orange og blød gul, navngivet som National School Bus Chrome i 1939, og i dag er kendt som National School Bus blank Gul. Bortset fra farven var dette enorme møde også medvirkende til at etablere standarddimensionerne for hver bus, hvilket gjorde skoletransport mere sikker.

det betød også, at skolebusbyggerne havde en standardskabelon, der gjorde processen billigere. På denne måde viste den standard gule farvede bus sig at være en multi-utility beslutning for alle skoler i USA.

Stand-Out Performance

nu hvor du kender historien bag beslutningen om at male alle skolebusser gule, skal du undre dig over, hvad der fik Dr. Frank og alle de andre højtuddannede armaturer til at vælge netop denne farve.

svaret er simpelt – gul skiller sig ud i et hav af farver. Som vi alle ved, betragtes Rød ud af alle de primære farver som den mest opmærksomme nuance.

men da farvevalget for skolebusser foregik, var rød allerede den go-to farve, der betød fare, da den skinnede klart ved hvert trafiksignal over hele verden.

det ville ikke være klogt at vælge den samme farve til skolebusser og betegne dem som farlige biler.

Hvorfor er skolebusser gule i farve

desuden har forskere enstemmigt konkluderet, at gul har tendens til at skille sig mest ud i enhver situation. Denne kendsgerning er især vigtig, når vi overvejer standardtiderne, når skolebusser henter eller slipper børn.

det er henholdsvis tidlig morgen og sen eftermiddag eller tidlig aften. Det er ret almindeligt at støde på tyk tåge eller andre miljøelementer i disse tider, og gul er synlig selv midt i den tykke tåge, røg, regn, støv eller snavsskyer.

det vigtigste er, at bogstaverne i skolens navn i sort farve skinner lyseste på den blanke gule nuance. Denne stand-out evne har gjort gul den valgte farve til skoletransportsystemet.

Hvorfor er skolebusser gule i farve

den videnskabelige årsag bag dette er evnen til ‘skolebus blank gul’ nuance til at arbejde på Røde såvel som grønne kegler af vores øjne på samme tid.uanset hvor overbelastet trafiksituationen er, placerer vores hjerne instinktivt en gulfarvet bil bortset fra de andre og giver et signal til hurtige chauffører om at bremse, hvilket gør gul til det sikreste valg for skolebusser.

perifer vinder

for dem, der stadig undrer sig over, hvorfor skolebusser er gule, her er en anden interessant kendsgerning. Vi besidder perifert syn, dvs. evnen til at skelne ting og mennesker, der ikke er i vores direkte synsfelt.

en videnskabelig undersøgelse har vist, at gul har den højeste perifere synskvalitet, der overgår selv den røde farve, der officielt betragtes som den største opmærksomhed-hoarder. Det er 1,24 gange lettere og hurtigere for os at skelne en gulfarvet genstand i vores perifere syn end nogen anden farve.

enhver kan få øje på en gul skolebus langt væk, selv når den ikke er direkte i vores synslinje. Denne faktor kombineret med konnotationen af gul, der bruges til skolebørn, har gjort skolebussen blank gul farve til et fyrtårn for sikkerhed.

elsket af børn

selvom denne faktor ikke havde noget at sige om at vælge den gule farve til alle skolebusser, er det også almindeligt kendt, at gul er en lys og optimistisk farve. Det betegner munterhed, solskin, smil, og børn elsker disse egenskaber i deres omgivelser.

der er en grund til, at vi elsker at dekorere vores børns værelser med lyse gule tapeter eller solsikker. Den naturlige lykke betegnet med gule geler godt med den muntre disposition af børn generelt.

Læs også: ti grunde til, at Skolebuschauffører holder op?

små børn er meget imponerende og fortjener at være omgivet af ting, farver, mennesker, der motiverer dem til at blive bedre og få dem til at føle sig behagelige.

Hvorfor er skolebusser gule i farve?

Hvis den væsentlige lykke manglede i ens liv, er man nødt til at føle sig deprimeret, og vi ønsker ikke, at vores børn skal gennemgå livets brutale kampe i en så ung alder. Således sikrer brugen af gul som den officielle farve for alle skolebusser, at børnene får en sund dosis munterhed tidligt om morgenen, en høj note til at starte dagen.

officielle retningslinjer

det enkle svar på mysteriet bag brugen af gul i skolebusser ville koge ned til – det er et lovligt mandat i USA og Canada. Desuden har dette mandat fundet det lige i forskellige andre lande, der også anvender brugen af gulfarvede biler til at færge deres skolebørn frem og tilbage skole.

dette farvevalg er en pakke, der indeholder mange andre forhold, såsom en fremtrædende visning af ordene ‘skolebus’, tilstedeværelsen af en ledsager til enhver tid, tilgængelighed af et førstehjælpskasse og så videre for at sikre børnenes sikkerhed.

der har du det –nogle af grundene til, at skolebusser er gule i farve i mange lande rundt om i verden. Kan du tænke på nogen anden grund til at tilføje til denne glade liste?