Articles

Hvorfor mænd bør overveje at deltage i Sygeplejefeltet

selvom sygepleje historisk har været et kvindedomineret felt, er dets ry som et “kun kvinder” erhverv gradvist faldende. Selvom andelen af mænd i sygepleje stadig er uforholdsmæssigt lille (kun mellem 9-10%) , fordi sygeplejefeltet er så bredt åbent, vælger flere og flere mænd denne krævende, men alligevel meget givende, professionelle vej. En sygeplejekarriere har mange fordele for mænd, såsom meget forskellige patientplejemiljøer, karrierestabilitet, og en konkurrencedygtig løn.

for mænd, der stadig beslutter, om de skal besvare opkaldet til at blive sygeplejerske, er her nogle gode grunde til, at det er et solidt karrierevalg.

Vi er midt i en kritisk sygeplejemangel

statistikker fra Verdenssundhedsorganisationen viser, at det samlede antal sygeplejersker, der aktivt arbejder i det amerikanske sundhedsvæsen, er faldet dramatisk siden 2000, hvilket får efterspørgslen efter sygeplejersker til at stige. En anden grund til manglen er, at vores lands aldrende befolkning skaber en stigende efterspørgsel efter tjenester som udrangeret og langvarig pleje. Flere og flere faciliteter rekrutterer aktivt mænd til sygepleje som en måde at tackle denne kritiske mangel på kvalificerede sygeplejersker. Gode sygeplejersker er i høj efterspørgsel og vil være i overskuelig fremtid.

der er nogle gode motiver for mænd til at blive sygeplejersker

mænd, der er interesseret i sygepleje, har allerede valgt at rydde en forhindring: kønsstereotypen. Når det er bag dem, er der nogle overbevisende motivationer for at blive sygeplejerske. Mange mænd værdsætter karriere med forholdsorienterede komponenter, noget sygepleje tilbyder i Spar. Der er også en meget teknisk side ved sygepleje, et andet element i erhvervet, der ofte appellerer til mænd. Mænd, der havde tidlig eksponering for mandlige sygeplejersker, kan også finde sig mere motiverede til at bryde ind i dette kvindedominerede felt. Ja, der er barrierer, såsom kønsstereotyper og mangel på mandlige rollemodeller, men med mange individer, disse barrierer er blevet en vigtig grund til at tackle dem.

der er mange typer sygeplejespecialitetsmuligheder

sygeplejefeltet tilbyder mange forskellige patientplejemiljøer, hvoraf nogle kan være særligt tiltalende for mænd, såsom anæstesi, flyvning, nødsituation eller traumepleje. Andre sygeplejespecialiteter inden for det område, som mandlige sygeplejersker måske ønsker at udforske, inkluderer mellemledelse, sygeplejeuddannelse, Sygeplejerske, onkologi, psykiatri, pædiatri, og administration. Sygepleje er ikke et erhverv, der passer til alle; for både mandlige og kvindelige sygeplejersker gør den brede vifte af specialiteter det muligt at forfølge ens specifikke interesseområder inden for området.

det er langt forbi tid til at bryde sygepleje kønsforskellen

visse job har kønsstereotyper knyttet til dem, og sygepleje har altid været en af dem. Desværre har mandlige sygeplejersker historisk set været nødt til at bekæmpe et stereotyp image sammenlignet med andre karrierevalg. Selvfølgelig, der er virkelig ingen signifikant forskel i den faktiske kvalitet af pleje, som en veluddannet, medfølende mandlig sygeplejerske kan give. Det er vigtigt for mænd, der er interesseret i en sygeplejekarriere, at vide, at dette er et gyldigt og meget værdsat karrierevalg. De, der vælger denne vej, vil også finde støtte i organisationer som American Assembly of Men in Nursing, der tilbyder stipendier, konferencer, samarbejde, og dækning af sygeplejeemner af særlig interesse for mænd.

lønninger til mandlige sygeplejersker er meget konkurrencedygtige

selv inden for det kvindedominerede sygeplejeområde tjener mandlige sygeplejersker typisk kvindelige sygeplejersker, som det er tilfældet på tværs af næsten alle erhverv. Et andet økonomisk incitament for mandlige sygeplejersker er, at dette er et solidt og stabilt karrierefelt, der ikke viser tegn på at blive langsommere. Som karriere er sygepleje konsekvent og pålidelig som karrierevalg, og pensionsydelserne er ofte meget tiltalende. Det er heller ikke ualmindeligt, at nye sygeplejersker tilbydes tilmeldingsbonuser. Selv i dagens rystende økonomi er sygepleje et pålideligt og økonomisk kyndigt karrierevalg for mange.

flere og flere hospitaler og sygeplejeskoler rekrutterer entusiastisk mænd til at deltage i sygeplejefaget. Behovet for veluddannede, højt kvalificerede sygeplejersker kan ikke ignoreres, og mænd, der er villige og klar til at knuse kønsforstyrrelserne og stereotyperne, vil ofte finde sig i at lande udfordrende, opfylder, og økonomisk stabile job.

Tyana Daley er forfatter til University Alliance, en afdeling af Bisk Education Inc. Hun skriver om karriererelaterede emner i sygeplejebranchen som f.eks, karriereudvikling gennem online sygeplejeprogrammer og lederkurser.

  • forfatter
  • Seneste indlæg

Seneste indlæg af Tyana Daley (se alle)
  • hvorfor mænd bør overveje at deltage i Sygeplejeområdet – 23. april 2013