Articles

Imodium (Loperamid) Overdoseringsrisiko, symptomer og behandling

Imodium, varemærket for det over-the-counter lægemiddel loperamid, er et almindeligt middel mod diarre. Det kan dog også misbruges af mennesker, der tager det rekreativt for at blive højt, eller som tager det i et forsøg på at afværge opioidabstinenssymptomer. Desværre, som alle stoffer, bærer Imodium risici, især ved høje doser eller når det tages over en lang periode. Disse omfatter potentielt fatale overdoseringseffekter. Det er meget vigtigt at forstå risikoen for højdosis og langvarig Imodium brug, især hvis du eller en elsket kæmper med stoffet.

artikel et overblik:

 • selvom Imodium er et receptfrit lægemiddel, er det stadig muligt at overdosere.
 • mængden af Imodium, der kræves til overdosering, kan variere meget.
 • hvis du har mistanke om en overdosis af Imodium, skal du søge akut lægehjælp for at undgå potentielt fatale konsekvenser.
 • en Imodium overdosis kan være et tegn på, at du kæmper med Imodium brug og kan have brug for hjælp.

Indholdsfortegnelse

Hvad sker der med en overdosis af Imodium?

når nogen oplever en overdosis af Imodium, kan konsekvenserne og komplikationerne være dødelige. Imodium bærer flere risici, når det tages i store mængder, herunder:

 • kardiovaskulær risiko: Imodium kan forårsage en uregelmæssig hjerteslag, der kan være dødelig.
 • Nyreskaderisiko: fordi Imodium bremser mave-tarmsystemet, kan utilsigtede virkninger som nyreskade opstå, når blæren ikke kan tømmes helt.
 • kognitiv risiko: Selvom Imodium ikke let kommer ind i hjernen ved lave doser, kan det ved høje doser komme ind i hjernen og forårsage effekter som døsighed og svimmelhed. Dette kan være farligt, især hvis stoffet kombineres med andre stoffer.

symptomer på overdosering af Imodium

en overdosis af Imodium kan føre til en række bivirkninger. Nogle er mildt ubehagelige, mens andre kan være dødelige. Overdoseringssymptomer kan omfatte:

 • mavesmerter
 • forstoppelse
 • hurtig eller uregelmæssig puls
 • store elever
 • døsighed
 • svimmelhed
 • besvimelse
 • bevidstløshed
 • problemer med vandladning og nyresvigt

hvor almindeligt er det at overdosere Imodium?

potentialet for overdosering af Imodium er mere almindeligt, end folk måske tror. Et stigende antal mennesker misbruger Imodium for at blive høje eller selvmedicinere, når de gennemgår opioidudtag, hvilket fører til FDA ‘ s begrænsninger på Imodium-emballage. Fra 2010 til 2015 var der en stigning på 91% i Imodium-overdoseringseksponeringer i hele USA.

hvor meget Imodium forårsager en overdosis?

Imodium overdosering kan være uforudsigelig. Generelt for at overdosis på Imodium skal du tage mere end den anbefalede maksimale daglige dosis på 16 mg om dagen. Imidlertid kan så lidt som 2 mg om dagen sætte en person i fare for overdosering, hvis den overtages i længere tid. Nogle mennesker har taget hundredvis af milligram Imodium om dagen uden tilsyneladende bivirkninger, mens andre har taget meget mindre og havde overdoseringssymptomer. Af denne grund er det farligt at tage mere Imodium end anbefalet på pakkemærkningen eller af din læge.for at undgå en overdosis af Imodium kræver FDA, at hver Imodium-pakke ikke indeholder mere end 48 mg i alt af lægemidlet, og at doserne pakkes individuelt.

Hvad skal du gøre, hvis du eller en elsket overdoserer

fordi en Imodium-dosis kan føre til potentielt dødelige hjertebivirkninger, skal du søge akut lægehjælp, hvis du eller en elsket overdoserer på Imodium. Hvis du ikke er sikker på, hvor meget Imodium du tog, eller hvis det beløb, du tog, kan være giftigt, kan du også ringe til Poison Control på 1-800-222-1222 eller få online hjælp fra deres hjemmeside.

Find den hjælp, du har brug for

oplever en Imodium overdosis skræmme kan være et vågne opkald. Det kan være et tegn på, at du eller din elskede kæmper med Imodium afhængighed. Heldigvis er hjælp tilgængelig. Vores afhængighedseksperter i Recovery Village kan hjælpe med at afvænne dig fra Imodium og sætte dig på vej til et bedre, Imodium-frit liv. Kontakt os i dag for at diskutere behandlingsmuligheder, der passer til dine behov.

 • kilder

  Drugs.com. ” Loperamid.”3. juli 2020. Hentet 20.December 2020.

  Food and Drug Administration. “FDA begrænser emballage til anti-diarre medicin loperamid (Imodium) for at tilskynde til sikker brug.”20.September 2019. Hentet 20.December 2020.

  Nationale Institut for stofmisbrug. “Almindeligt Anvendte Lægemiddeldiagrammer.”20.August 2020. Hentet 20.December 2020.

  Vakkalanka, J. Priyanka; Charlton, Nathan P.; Holstege, Christopher P. “epidemiologiske tendenser i Loperamid misbrug og misbrug.”Annaler for akutmedicin, Januar 2017. Hentet 20.December 2020.

  Sar, Mehran; Resapour, Maryam. “Loperamidafhængighed: En Sagsrapport.”Afhængighed & sundhed, Januar 2017. Hentet 20.December 2020.

medicinsk ansvarsfraskrivelse: Recovery Village sigter mod at forbedre livskvaliteten for mennesker, der kæmper med stofbrug eller psykisk lidelse med faktabaseret indhold om arten af adfærdsmæssige sundhedsmæssige forhold, behandlingsmuligheder og deres relaterede resultater. Vi udgiver materiale, der er undersøgt, Citeret, redigeret og gennemgået af autoriserede medicinske fagfolk. De oplysninger, vi giver, er ikke beregnet til at erstatte professionel medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Det bør ikke bruges i stedet for råd fra din læge eller anden kvalificeret sundhedsudbyder.

Del på sociale medier: