Articles

Luminal reduktion Hymenoplasty: en canadisk oplevelse med hymen restaurering

Hymenoplasty, eller den kirurgiske restaurering af den vaginale membran, er en af de mindst beskrevne vulvovaginale procedurer i plastikkirurgi. Sløret i etisk og juridisk kontrovers, målinger af efterspørgsel og antal procedurer udført i Nordamerika er stort set ukendte.

kvinder forfølger hymen rekonstruktion af forskellige personlige og kulturelle grunde. Patienter kan søge at genoprette de indfødte hymen efter seksuel vold, medicinske indgreb, eller andre ufrivillige hymenalskader for at genvinde personligt ejerskab af deres kroppe.1 andre ønsker at genopleve deres første penetrerende seksuelle møde med en partner.2 den mest rapporterede motivation er bestemt genoprettelsen af fysisk jomfruelighed for at tilpasse patienter til de præmaritale forventninger til deres etniske og religiøse baggrund.2

etiske bekymringer omkring hymenoplastik er baseret på “værdien af kyskhed”, hvor hymenal integritet traditionelt er forbundet med seksuel renhed og blødning under første ægteskabelig coitus en forventning til unge kvinder.3 under visse omstændigheder er der anmodet om” certifikater for jomfruelighed ” via en gynækologisk undersøgelse.4 Manglende opfyldelse af disse kulturelle krav kan føre til, at kvinder står over for familiær skam, samfundsmæssig udstødelse, misbrug og død.5 kritikere nævner opretholdelsen af jomfruelighed som en heteronormativ social konstruktion, der er baseret på commodification af den kvindelige krop, hvilket fremmer systematisk kønsdiskrimination og medicinerer et socialt problem.6,7 yderligere bekymringer er baseret på potentielle partneres iboende bedrag.2 ikke desto mindre forbliver patientens autonomi, retfærdighed og frihed til Kompetent selvbestemmelse principper til fordel for hymenoplastikbestemmelse.7-9 kirurger opfordres til at blive fortrolige med det etiske landskab omkring disse spørgsmål og rådes til at konsultere de juridiske vedtægter eller professionelle tilsynsorganer inden for deres praksisområde, hvis der er nogen bekymring for en lovgivningsmæssig hindring for at levere denne procedure.hymen har ingen diskret fysiologisk funktion i det voksne kvindelige reproduktive system. En forståelse af indfødte hymen variation, herunder de mest almindelige ringformede og crescenteric konfigurationer, er forudsætning for enhver rekonstruktiv indsats.5 forekomsten af forskellige hymen-konfigurationer i voksen alder og aldersrelaterede morfologiske ændringer er ikke blevet beskrevet godt.10 det primære rekonstruktive mål er derfor genoprettelsen af en smal membranøs introitus ved den ydre åbning af vagina. Flere teknikker til hymenoplastik er blevet beskrevet.11-16 ou et al anvender en submukosal løbende sutur for at skabe en ringformet hymenalring omkring en Hegar-dilator.12 suturen tre stratum omkring introitus (STSI) teknik beskrevet af vei et al anvender suturlag langs 3 stratum, den indre og ydre hymenal slimhinde og intervenerende submukosal fascia.13 Vi har udført en teknik svarende til den, der er beskrevet af Goodman.17 denne teknik er en enkel og effektiv metode til rekonstruktion af hymen, hvor der er tilstrækkelige rester af hymen.16,17 resultatforventninger er fokuseret på luminal reduktion og anatomisk restaurering givet tilgængelige hymen rester. De vejledende principper i Helsinki-erklæringen blev nøje anvendt og overholdt i denne undersøgelse.

præoperative overvejelser

en fuld medicinsk og kirurgisk historie går forud for en standard bækkenundersøgelse. Kirurger kan overveje at bringe en chaperon til eksamenslokalet i eksamenens varighed for patientens komfort, og hvor medicinsk juridisk klima dikterer det.Native hymen morfologi er meget variabel i konfiguration og størrelse.18-20 hymenresterne, også betegnet carunculae myrtiformes, bør undersøges for at være af tilstrækkelig størrelse til primær genberegning. Dette er en forudsætning for luminal reduktionsteknikken. Eventuelle masser eller læsioner i det omgivende bløde væv skal genkendes og undersøges i overensstemmelse hermed.

kontraindikationer til proceduren omfatter aktive eller ubehandlede bækkeninfektioner eller inflammatoriske processer, malignitet, blødningsforstyrrelser og urealistiske forventninger. Vulvodyni eller kronisk smerte i området er en relativ kontraindikation, da dette kan forværres ved kønskirurgi.

kirurgiske risici ved proceduren inkluderer sårafskedigelse, infektion, ardannelse, forvrængning af den ydre vaginale åbning og skabelse af alt for lille introitus, der fører til hindring af vaginal udstrømning og hæmatokolpos, dyspareuni og skyldfølelser.17 patienter skal informeres om, at blødning muligvis ikke forekommer under første coitus hos over halvdelen af kvinder med ufordøjet hymen, og at hymenoplastik ikke kan garantere blødning.16,21

kirurgisk teknik

proceduren udføres under generel anæstesi, men kan også udføres under lokalbedøvelse. Efter at en dosis profylaktiske antibiotika er givet, placeres patienten i en litotomiposition med bilaterale hofter bøjet og ben bortført i stigbøjler. Perinealområdet er klargjort med 10% betadinopløsning.

Labia majora og minora trækkes bilateralt tilbage (Video 1). Hymenresterne identificeres ved det yderste aspekt af den vaginale introitus som et ringformet array af hymenalfragmenter adskilt af kløfter. Rester kan forekomme slap og bør strækkes forsigtigt for at fastslå deres faktiske længde. 2 til 3 mL 0,25% marcaine med 1:400.000 epinephrin injiceres i vaginaens submukosale plan dybt til hymenresterne for ikke at fordreje og udslette fragmenterne. De epithelialiserede frie kanter af hvert hymenfragment udskæres forsigtigt langs kløfterne med en saks eller en skalpel, hvilket kun efterlader spidsen af fragmenterne intakte. Den frie margen tæt på spidserne af resterne sutureres først ved hjælp af en simpel afbrudt 4-0 Vicryl rapide sutur (Johnson & Johnson, Markham, Ontario, Canada), hvilket sikrer nøjagtig tilnærmelse uden trin-off ved kanten af hymenalringen (Figur 1). Dette efterfølges af en simpel afbrudt 4-0 Vicryl Rapid sutur på den indre overflade og en anden sutur på den ydre overflade af resterne. Dette afsluttes på en sekventiel måde for kløfter omkring de laterale og bageste aspekter af vaginalkanalen, indtil luminalreduktion opnås ved lukning på tværs af alle kløfter. Suturer placeres ikke i det forreste aspekt af vaginalkanalen, hvor hymenresterne kan opstå ved siden af urinrøret.

Figur 1.

Luminal reduktion hymenoplasty. (A) kanterne af hymen rester udskæres. (B) den frie margen tæt på spidserne af resterne sutureres først ved hjælp af en simpel afbrudt 4-0 Vicryl rapide sutur. Dette efterfølges af en simpel afbrudt 4-0 Vicryl Rapid sutur på den indre overflade og en anden sutur på den ydre overflade af resterne. Suturer placeres ikke i det forreste aspekt af vaginalkanalen, hvor hymenresterne kan opstå ved siden af urinrøret.

Figur 1.

Luminal reduktion hymenoplasty. (A) kanterne af hymen rester udskæres. (B) den frie margen tæt på spidserne af resterne sutureres først ved hjælp af en simpel afbrudt 4-0 Vicryl rapide sutur. Dette efterfølges af en simpel afbrudt 4-0 Vicryl Rapid sutur på den indre overflade og en anden sutur på den ydre overflade af resterne. Suturer placeres ikke i det forreste aspekt af vaginalkanalen, hvor hymenresterne kan opstå ved siden af urinrøret.

Video 1.

Se nu på https://academic.oup.com/asj/article-lookup/doi/10.1093/asj/sjy023

Video 1.

Se nu påhttps://academic.oup.com/asj/article-lookup/doi/10.1093/asj/sjy023

Luk

bredden af blænden bekræftes at være af tilstrækkelig størrelse til at muliggøre udvisning af menstruationsstrøm og vaginale sekretioner. Ingen yderligere dressing er påkrævet, og patienter rådes til, at de kan bære puder for at forhindre blodfarvning af tøj. Alle patienter rådes til at vende tilbage til opfølgning på postoperativ dag en såvel som en måned og tre måneder efter operationen. Patienten instrueres i at vaske forsigtigt uden for vaginalåbningen fire gange om dagen og hver gang efter brug af vaskerummet. Intet skal indsættes i vaginalkanalen postoperativt for at forhindre brud på den rekonstruerede hymen.

erfaring og resultater

i alt ni tilfælde er blevet udført af seniorforfatterne (F. L. og J. A.) mellem April 2011 og juni 2017 og blev samlet som en omfattende og sammenhængende sagsserie (figur 2). Inklusionskriterier var primær reparation af hymenoplastik. Der blev ikke anvendt udelukkelseskriterier. Den gennemsnitlige patientalder var 26,9 år gammel (interval, 21,8-37,7 år gammel) med en gennemsnitlig BMI på 21,9 kg/m2 (interval, 18,3-30,0 kg/m2). Den gennemsnitlige operative tid var 23 minutter (interval, 10-42 minutter). Den gennemsnitlige længde af opfølgningen var 64 dage (interval, 4-146 dage) postoperativt. Syv (77,8%) patienter blev præsenteret efter 30 dages opfølgning, mens kun tre (33,3%) blev præsenteret efter 90 dages opfølgning. Der blev under ingen omstændigheder bemærket nogen komplikationer. På grund af den høje opfølgningsgrad i denne patientpopulation, vi er ikke i stand til at indsamle målinger af patienttilfredshed i sammenhæng med patientens forventninger og ønskede resultater.

figur 2.

den 32-årige kvindelige patient vist i Video 1. (A) præoperativ visning af hymen med tilbagetrækning af labia minora. (B) præoperativ visning med tilbagetrækning af introitus, der viser hymenrester og mellemliggende kløfter. (C) postoperativt billede af hymen 6 uger efter Luminal reduktion hymenoplastik.

figur 2.

den 32-årige kvindelige patient vist i Video 1. (A) præoperativ visning af hymen med tilbagetrækning af labia minora. (B) præoperativ visning med tilbagetrækning af introitus, der viser hymenrester og mellemliggende kløfter. (C) postoperativt billede af hymen 6 uger efter Luminal reduktion hymenoplastik.

konklusion

denne artikel tilbyder den første omfattende tekniske beskrivelse af hymenoplastik i plastikkirurgisk litteratur og tjener til at udvide forståelsen af proceduren blandt plastikkirurger. Denne teknik til hymenoplastik kan tilbydes patienter, der søger genopbygning af den brudte hymen med rimelige forventninger. Kirurger bør rådgive patienter om, at der er betydelig variation i hymenmorfologi uden ideel størrelse eller diameter på hymenringen. Hymen restaurering kan ikke føre til blødning under det første vaginale samleje efter rekonstruktion. I betragtning af det kulturelle stigma, som mange patienter står overfor, rådes kirurger til at henvende sig til patienter med det højeste niveau af professionalisme og følsomhed. Langsigtet opfølgning i denne patientpopulation er primært begrænset af patienternes ønske om skøn såvel som den kortvarige tilstand af hymen-konstruktionen i mange tilfælde.

supplerende materiale

denne artikel indeholder supplerende materiale placeret online på www.aestheticsurgeryjournal.com.

afsløringer

forfatterne erklærede ingen potentielle interessekonflikter med hensyn til forskning, forfatterskab og offentliggørelse af denne artikel.

finansiering

forfatterne modtog ingen økonomisk støtte til forskning, forfatterskab og offentliggørelse af denne artikel.

vild
V

,

Poulin
h

,

McDougall
St.
n

. Hymen rekonstruktion som pragmatisk bemyndigelse? Resultater af en kvalitativ undersøgelse fra Tunesien

.

Soc Sci med

.

2015

;

147

:

54

61

.

Logmans
Verhoeff
a

,

Raap
RB

,

Creighton
F

,

vindgreb
m

.

bør læger rekonstruere den vaginale introitus af teenagepiger for at efterligne den jomfruelige tilstand? Hvem ønsker proceduren og hvorfor

.

BMJ

.

1998

;

316

(

7129

):

459

460

.

MH

,

Padela
AI

. Hymenoplasty og muslimske patienter: islamiske etiske-juridiske udsigter

.

J køn med

.

2017

;

14

(

8

):

1003

1010

.

Amy
DD

.

certifikater for jomfruelighed og rekonstruktion af hymen

.

Eur J Contracept Reprod sundhedspleje

.

2008

;

13

(

2

):

111

113

.

Kandela
P

.

Egyptens handel med hymen reparation

.

Lancet

.

1996

;

347

(

9015

):

1615

.

Juth
N

,

Lynriste
N

.

er der moralsk relevante forskelle mellem hymen catering og blodløs behandling for Jehovas Vidner

?

BMC med etik

.

2014

;

15

:

89

.

Cook
RJ

,

Dickens
BM

. Hymen genopbygning: etiske og juridiske spørgsmål

.

Int J Gynaecol Obstet

.

2009

;

107

(

3

):

266

269

.

Heinrichs
G

.

er Hymenoplasty Anti-feminister

?

J Blink etik

.

2015

;

26

(

2

):

172

175

.

Ahmadi
A

. genskabelse af jomfruelighed i Iran: hymenoplastik som en form for modstand

.

med Anthropol K

.

2016

;

30

(

2

):

222

237

.

Raveenthiran
V

.

kirurgi af hymen: fra myte til eftermontering

.

Indisk J Surg

.

2009

;

71

(

4

):

224

226

.

Prakash
V

.

Hymenoplasty-sådan tilbage

.

Indisk J Surg

.

2009

;

71

(

4

):

221

223

.

du
MC

,

Lin
CC

,

Pang
CC

,

du
D

.

cerclage-metoden til hymenoplastik

.

Danmark J Obstet Gynecol

.

2008

;

47

(

3

):

355

356

.

SY

,

It
div>he
FY

,

he

y

.

den nye kirurgiske teknik til hymenoplastik

.

Int J Gynaecol Obstet

.

2015

;

130

(

1

):

14

18

.

Saraiya
HA

.

kirurgisk revirgination: fire vaginale slimhindeklapper til rekonstruktion af hymen

.

Indisk J Plast Surg

.

2015

;

48

(

2

):

192

195

.

Triana
L

,

Robledo
AM

.

æstetisk kirurgi af kvindelige ydre kønsorganer

.

Esthet Surg J

.

2015

;

35

(

2

):

165

177

.

Hamori
CA

,

Alinsod
R.
Kvindelig kosmetisk Kønskirurgi: begreber, taksonomi og teknikker

. 1. udgave.

Ny York, NY

:

Thieme

;

2017

.

Goodman
MP

.

kvindelig genital kosmetisk og plastisk kirurgi: en anmeldelse

.

J køn med

.

2011

;

8

(

6

):

1813

1825

.

Berenson
AB

,

Heger
AH

,

Hayes
JM

,

Bailey
RK

,

Hayes
JM

,

Bailey
RK

,

div > emans
sj

.

udseende af hymen i præpubertale piger

.

Pediatrics

.

1992

;

89

(

3

):

387

394

.

Berenson
A

,

Heger
A

,

andre
S

.

udseende af hymen hos nyfødte

.

Pediatrics

.

1991

;

87

(

4

):

458

465

.

Berenson
AB

,

Chacko

,

Friedrich
vn

,

Grady
dd

.

anvendelse af hymenal målinger i diagnosen af tidligere penetreret

.

Pediatrics

.

2002

;

109

(

2

):

228

235

.

BR

,

van Lunsen
RH

,

van Dijken
DK

,

Salvatore
CM

div>. baggrund for kvinder, der ansøger om rekonstruktion af hymen, virkningerne af rådgivning om myter og misforståelser om jomfruelighed og resultaterne af rekonstruktion af hymen

.

Eur J Contracept Reprod sundhedspleje

.

2012

;

17

(

2

):

93

105

.

forfatter noter

Dr Lista er brystkirurgisk sektion medredaktør og Dr Ahmad er min måde Sektionsredaktør for æstetisk kirurgi Journal.