Articles

Major Pentatonic Scale Charts

major pentatonic scale består af fem toner pr.oktav i modsætning til en syv tone (heptatonic) skala som de store og mindre skalaer. Det består af 1, 2, 3, 5 og 6 noter af standard større skala. De sorte prikker i hvert diagram nedenfor angiver skalaen rod noter.
Brug den store pentatoniske skala til at spille fyld riffs-Guitar Lektionsvideo

en større pentatonisk skala:

Bb Major Pentatonic Scale:

B Major Pentatonic Scale:

C Major Pentatonic Scale:

C# Major Pentatonic Scale:

D Major Pentatonic Scale:

Eb Major Pentatonic Scale:

E Major Pentatonic Scale:

F Major Pentatonic Scale:

F# Major Pentatonic Scale:

G Major Pentatonic Scale:

G# major pentatonisk skala:

tips og tricks

Hvis du allerede ved, hvordan man spiller den mindre pentatoniske skala, er der et let trick til at finde ud af den store pentatoniske skala. Dannelsen af hver større og mindre pentatonisk skala position er stort set den nøjagtige samme bortset fra startpunktet eller rodnoter. Start med at spille den første position i den mindre pentatoniske skala – lad os sige i nøglen til A til diskussionsformål. Bemærk, at du begynder den mindre pentatoniske skala ved at spille rodnoten, A på den femte bånd sjette streng, med din pegefinger. For at spille major pentatonic i den samme tast skal du flytte din pegefinger ned tre bånd til den anden bånd. Det er her, du vil spille position fem af major pentatonic scale (nøjagtig samme skala formation som den første position af minor pentatonic scale). Hovedforskellen er, at du starter skalaen med din pinky på en rodnote og ikke din pegefinger. Dette trick virker for alle fem positioner!

øvelse gør perfekt

det hjælper virkelig med at visualisere dette på guitarens hals. Start med at huske en position i den store pentatoniske skala ad gangen. Prøv at oprette forskellige licks inden for denne position. Så når du mestrer en position, skal du gå videre til den næste. Eksperimenter med forskellige måder at forbinde de to positioner på skalaen. For eksempel kan du glide forskellige toner op og ned, hamre på, strække fingrene for at ramme tre på hinanden følgende toner på en streng eller bare flytte dine hænder op eller ned på nakken. Nøglen til at lære at spille bly er praksis og gentagelse.

Stay Tuned!

fremadrettet vil jeg fortsætte med at sende forskellige licks struktureret omkring forskellige positioner af pentatoniske skalaer. Vi starter med mere grundlæggende riffs og arbejder os derefter op. Til sidst bør du have en temmelig cool samling af riffs, der vil hjælpe dig i din rejse til at lære at spille lead guitar hele vejen op og ned halsen på guitaren.