Articles

Microtia

nogle familier vælger ikke at gribe ind kirurgisk. Hvis dit barn er et spædbarn, kan rekonstruktiv kirurgi i øregangen ikke udføres endnu. Hvis du er ubehagelig med kirurgiske muligheder, kan du vente, indtil dit barn er ældre. Operationer for mikrotia har tendens til at være lettere for ældre børn, da der er mere brusk til rådighed for graft.

det er muligt for nogle børn født med mikroti at bruge ikke-kirurgiske høreapparater. Afhængigt af omfanget af dit barns mikrotia kan de være en kandidat til denne type enhed, især hvis de er for unge til operation, eller hvis du udsætter det. Høreapparater kan også bruges, hvis der er en øregang.

Rib brusk graft kirurgi

Hvis du vælger et rib graft til dit barn, vil de gennemgå to til fire procedurer i løbet af flere måneder til et år. Ribbrusk fjernes fra dit barns bryst og bruges til at skabe formen på et øre. Det implanteres derefter under huden på det sted, hvor øret ville have været placeret.

efter at den nye brusk er fuldt inkorporeret på stedet, kan yderligere operationer og hudtransplantater udføres for bedre at placere øret. Rib graft kirurgi anbefales til børn 8 til 10 år.

ribbrusk er stærk og holdbar. Væv fra dit barns egen krop er også mindre tilbøjelige til at blive afvist som implantatmateriale.

ulemper ved operationen involverer smerter og mulig ardannelse på graftstedet. Ribbrusk, der bruges til implantatet, vil også føles fastere og stivere end ørebrusk.

medpor graftkirurgi

denne type rekonstruktion involverer implantering af et syntetisk materiale snarere end ribbrusk. Det kan normalt afsluttes i en procedure og bruger hovedbundsvæv til at dække implantatmaterialet.

børn helt ned til 3 år kan sikkert gennemgå denne procedure. Resultaterne er mere konsistente end rib graft operationer. Der er dog en højere risiko for infektion og tab af implantatet på grund af traume eller skade, fordi det ikke er inkorporeret i omgivende væv.

det vides heller ikke, hvor længe medpor-implantater varer, så nogle pædiatriske kirurger vil ikke tilbyde eller udføre denne procedure.

protetisk eksternt øre

proteser kan se meget ægte ud og bæres med enten et klæbemiddel eller gennem et kirurgisk implanteret ankersystem. Proceduren for at placere implantatankre er mindre, og genopretningstiden er minimal.

proteser er en god mulighed for børn, der ikke har været i stand til at gennemgå genopbygning, eller for hvem genopbygning ikke lykkedes. Men nogle individer har svært ved ideen om en aftagelig protese.

andre kan have hudfølsomhed over for klæbemidler af medicinsk kvalitet. Kirurgisk implanterede ankersystemer kan også øge dit barns risiko for hudinfektion. Derudover skal proteser udskiftes fra tid til anden.

kirurgisk implanterede høreapparater

dit barn kan have gavn af et cochleaimplantat, hvis hørelsen påvirkes af mikroti. Fastgørelsespunktet implanteres i knoglen bag og over øret.

når helingen er afsluttet, modtager dit barn en processor, der kan vedhæftes på stedet. Denne processor hjælper dit barn med at høre lydvibrationer ved at stimulere nerverne i det indre øre.

Vibrationsinducerende enheder kan også være nyttige til at forbedre dit barns hørelse. Disse bæres i hovedbunden og er magnetisk forbundet med kirurgisk placerede implantater. Implantaterne forbinder til mellemøret og sender vibrationer direkte ind i det indre øre.

kirurgisk implanterede høreapparater kræver ofte minimal heling på implantationsstedet. Dog kan nogle bivirkninger være til stede. Disse omfatter:

  • tinnitus (ringen for ørerne)
  • nerveskader eller skader
  • høretab
  • vertigo
  • lækage af væsken, der omgiver hjernen

dit barn kan også have en let øget risiko for at udvikle hudinfektioner omkring implantatstedet.