Articles

moderne bevægelse 1925 – 1950

den moderne bevægelse af arkitektur repræsenterer et dramatisk skift i design af bygninger væk fra fortidens traditionelle former og konstruktionsteknikker og mod en ny æra af design. Stilarterne i den moderne bevægelse, Art Deco, Moderne og International, begyndte i Europa og spredte sig til USA i 1920 ‘ erne. Europæiske arkitekter Eliel Saarinen, Le Corbusier, Gropious og Mies van Der Rohe understregede radikalt nye designs i begyndelsen af 20 århundrede, opgive tidligere bygningspræcedens og udforske nye materialer og teknologi i deres arbejde. Art Deco-stilen og efterfølgende Kunst Moderne stil blev fremmet på 1925 udstilling des Arts Decoratifs i Paris. Art Deco-stilen omfavner et slankt, skarpt kantet udseende med karakteristiske dekorative detaljer og præsenterede et eksotisk nyt look til bygninger. Den glatte vægoverflade i Art Deco-stilen blev overført til udviklingen af den mere strømlinede, mindre ornamenterede Art Moderne stil.

virkningen af både Art Deco og Art Moderne stilarter blev hurtigt formørket af udviklingen af den internationale stil, som efterlod et varigt indtryk på bylandskabet især. Den internationale stil med sit stærkt uornamenterede udseende af rektangulære former, præget med vinduesbånd, annoncerede et nyt “moderne” syn på arkitekturens stil og formål. Inspireret af Kubismen i moderne kunst i Europa udgjorde de boksede former for internationale stilbygninger også en ny social teori om arkitektur. Med modige nye former og former, der bruger tidens nye konstruktionsteknologier, blev den internationale stil portrætteret som en ny slags arkitektur designet udelukkende til at imødekomme behovene hos almindelige mennesker i Maskinalderen. I perioden mellem de to verdenskrige omfavnede europæiske arkitekter dette koncept og designede ikke kun kommercielle bygninger, men huse i denne dristige, nye form.

i samme tidsramme stateside fortsatte amerikanske arkitekter med at designe mere traditionelle stilhuse, men eksperimenterede med nye former for skyskrabere og kommercielle bygninger. Da Europa sunket i kaos lige før Anden Verdenskrig, emigrerede mange fremtrædende arkitekter til USA og bragte deres nye arkitektoniske koncepter med sig. I 1932 blev den første moderne arkitekturudstilling i Amerika afholdt på Museum of Modern Art, der bragte disse nye ideer inden for arkitektur i spidsen. Samme år blev en indflydelsesrig bog med titlen Den Internationale stil udgivet af arkitekterne Henry-Russell Hitchcock og Philip Johnson.Innovative amerikanske arkitekter som Louis Sullivan og Frank Lloyd havde også bevæget sig mod en ny teori om arkitektur. Grundlaget for væsentlige ændringer blev lagt i udviklingen af Sullivanesk, Kommerciel, feriehytte og prærie stilarter ved begyndelsen af det 20.århundrede. Den Europæiske indflydelse faldt på meget frugtbar jord i Amerika, da ideerne fra Art Deco, Art Moderne og internationale stilarter fusionerede med de udviklende Amerikanske arkitektoniske tendenser. Mens Frank Lloyd;s arkitektoniske arv inkluderer en række forskellige stilarter, et af hans mest kendte værker, Faldvand , beliggende i Stuart by, Fayette County, legemliggør elementer i den internationale stil med sin vandrette vægt, geometriske former, organisk udseende og bånd af vinduer. Arkitekturen i den moderne bevægelse var dristigt anderledes i koncept og design og testede løbende grænserne for form, materialer og funktion.

Styles

  • Art Deco Style
  • Moderne Style
  • International Style


International Style, PSFS Building, Philadelphia