Articles

National Immigration lov Center

sidst opdateret NOVEMBER 2020

udarbejdet af National Immigration lov Center og Immigrant Legal Resource Center

forslagene i dette dokument er baseret på feedback, vi primært har modtaget fra daca-fornyelsesansøgere. Hvis du har yderligere forslag eller feedback, bedes du kontakte Det Nationale Immigrationslovcenter (NILC) på .

har din udskudte handling for Barndomsankomster (DACA) og ansættelsesgodkendelsesdokument (EAD) udløbet, eller udløber de snart?

Hvis du har indsendt din fornyelsesansøgning, men er bekymret, fordi din DACA-og arbejdstilladelse er udløbet eller udløber, før din DACA fornyes, skal du overveje at følge nedenstående trin for at få oplysninger om status for din fornyelsesansøgning og, hvis det er relevant, bede US statsborgerskab og Immigration Services (USCIS) om at behandle din fornyelse hurtigere.USCIS foreslår, at du indsender din afsluttede fornyelsesansøgning mindst 150 dage (5 måneder), men senest 120 dage (4 måneder), før dit nuværende daca-og ansættelsesgodkendelsesdokument (EAD) udløber. Selvom du ikke indsender din afsluttede fornyelsesansøgning mindst 120 dage før din nuværende daca og EAD udløber, vil USCIS stadig acceptere og behandle ansøgningen. Men din DACA kan bortfalde i flere uger eller måneder, afhængigt af hvor sent du ansøgte om fornyelse.

for at hjælpe dig med at finde ud af, hvilke specifikke datoer der er 150 og 120 dage før din daca udløber, skal du bruge NILCS Daca-Fornyelsesberegner, www.nilc.org/dacarenewalcalculator/.

er du bekymret for behandling af forsinkelser?

i øjeblikket håndterer tre USCIS-servicecentre daca-fornyelsessager, og applikationsbehandlingstider — “ventetider” — varierer mellem servicecentrene. For de seneste oplysninger, se USCIS ‘s Check Case Processing Times hjemmeside, https://egov.uscis.gov/processing-times/.da USCIS ‘ behandling af fornyelsesansøgninger kan blive forsinket, anbefaler vi, at du ansøger mindst 150 dage før din DACAS udløbsdato. Nilcs Daca-Fornyelsesberegner — www.nilc.org/dacarenewalcalculator/ – kan hjælpe dig med at finde ud af, hvornår du skal indsende din fornyelsesansøgning i tide, så din DACA og EAD ikke udløber, før din fornyelsesansøgning behandles. For mere information om daca-fornyelsesprocessen, se NILCS ofte stillede spørgsmål på www.nilc.org/dacarenewalprocess/.

Bemærk: I betragtning af usikkerheden om, hvad der vil ske med DACA, opfordrer vi folk, der anmoder DACA om at konsultere en akkrediteret repræsentant (hos en nonprofit organisation, der hjælper folk med indvandringsspørgsmål) eller en advokat, før de ansøger om fornyelse, for at diskutere fordele og risici ved at ansøge.

hvilke faktorer vil sandsynligvis forårsage en længere ansøgningstid?

visse faktorer, såsom nye anholdelser eller straffedomme, vil sandsynligvis føre til en længere behandlingstid for fornyelsesanmodning. Hvis du er blevet arresteret eller dømt siden sidste gang du fornyede din DACA, skal du tale med en immigrations juridisk ekspert, inden du indgiver en fornyelsesanmodning. Du kan finde flere oplysninger om, hvilke problemer med “kriminel baggrund” der kan udløse en forsinkelse, i denne tabel, der viser og beskriver de kriminalitetsrelaterede søjler til DACA: www.ilrc.org/daca-criminal-bars-chart.

også, hvis du har indsendt din daca-anmodning tidligt (dvs.hvis du har indsendt den mere end 150 dage før din nuværende DACA udløber), kan USCIS vente til tættere på din DACAS udløbsdato for at behandle din anmodning. Vi ved, at anmodninger indsendt “tidligt” har været genstand for en 150-dages kø/bar, hvilket betyder, at USCIS holder op med at gennemgå en anmodning, når det konstateres, at der er mere end 150 dage tilbage, før anmoderens nuværende DACA udløber og derefter går tilbage til at gennemgå anmodningen, når der er mindre end 150 dage tilbage, før personens DACA udløber.

Hvad kan du gøre, hvis din daca-fornyelse er forsinket?

nogle mennesker, der tidligere har ansøgt om at forny deres DACA, har ikke fået deres ansøgning godkendt, før deres daca-og arbejdstilladelse udløb. Andre har modtaget deres fornyelse tæt på den dato, hvor deres daca-og arbejdstilladelse udløb. Forslagene eller tipene beskrevet nedenfor blev udviklet baseret på vores erfaring med at hjælpe mennesker, der er i disse situationer.

selvom du ikke indsendte din daca-fornyelsesansøgning inden for den tidsperiode, som USCIS anbefaler, kan du muligvis stadig tage nogle af nedenstående trin for at blive informeret om din ansøgnings fremskridt og muligvis fremskynde behandlingen. Nogle af de beskrevne muligheder kan være mere effektive end andre, afhængigt af dit særlige tilfælde. Derfor anbefaler vi at tage så mange af disse trin som muligt.

Når du tager et af disse trin, skal du være parat til at give:

  • dit fulde navn
  • din fremmede registrering/USCIS-nummer (A-nummer)
  • dine ansøgningskvitteringsnumre og kvitteringsdatoer
  • udløbsdatoen for dit daca-og ansættelsesgodkendelsesdokument (EAD)
  • oplysninger, du har angivet i fornyelsesansøgningsskemaerne (I-821D og i-765)
    (Hvis du har lavet en ansøgning om godkendelse af din ansøgning) opier af formularerne, før du sendte dem, har dem til rådighed, så du kan henvise til dem.)

nedenfor er de trin, vi foreslår, at du tager for at følge op på din daca-fornyelsesansøgning.

1. Tjek din sagsstatus online

Du kan overvåge din sags status ved hjælp af USCIS online “my Case Status” værktøj, påhttps://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do. Du skal indtaste kvitteringsnummeret for enten din daca-ansøgning eller din ansøgning om ansættelsestilladelse. (Du skulle have modtaget en kvittering for hver ansøgning, efter at du har indsendt din fornyelsesansøgning.) USCIS online case status værktøj kan vise, at din fornyelse ansøgning er blevet godkendt, før du modtager din nye EAD med posten, så vi anbefaler, at du kontrollere din sag status online regelmæssigt.

Du kan også oprette en USCIS Electronic Immigration System (USCIS ELIS) online — konto for at spore forløbet af din sag-på https://myaccount.uscis.gov/.

Bemærk: Nogle mennesker har rapporteret problemer med at bruge USCIS ‘ S “min sagsstatus”, såsom at onlineværktøjet ikke fungerer eller ikke viser sagsoplysningerne. Hvis du oplever sådanne problemer, kan du kontakte USCIS online på https://my.uscis.gov/account/needhelp.

2. Indsend en forespørgsel om” uden for normal behandlingstid “ved at kontakte National Customer Service Center (NCSC)

Du kan også indsende en forespørgsel om” uden for normal behandlingstid ” hos USCIS, hvis din daca-fornyelse har været afventet i 105 dage (3,5 måneder) ved at kontakte USCIS på 1-800-375-5283. Desværre accepterer USCIS ikke længere elektroniske forespørgsler om afventende daca-applikationer på https://egov.uscis.gov/e-request/Intro.do.

for at se, hvad der betragtes som den normale behandlingstid, skal du gå til https://egov.uscis.gov/cris/processTimesDisplayInit.do. Brug rullemenuen under” servicecenter “til at finde det servicecenter, der er angivet på din kvitteringsmeddelelse, som det, der håndterer din sag, og se derefter efter behandlingstider for” form i-821d fornyelse”.

3. Kontakt USCIS Ombudsmandens kontor

Bemærk: Kontakt kun Ombudsmandens kontor, når du har kontaktet USCIS for at høre om en forsinkelse. Ombudsmandens kontor anbefaler, at du ikke kontakter det, før du har gennemført trin 1 og 2 ovenfor.

Ombudsmandens kontor gennemgår sager og kan muligvis give dig oplysninger om din. Du kan indgive en sag Assistance formular DHS-7001 online med USCIS Ombudsmand på https://cisomb.dhs.gov/oca/form7001.aspx.

Når du udfylder formularen, skal du beskrive de effekter, som forsinkelsen i behandlingen af din daca-applikation vil have på dig. Når du arkiverer DHS-7001-formularen online, skal du angive i formularen (a) årsagen(E) til, at du fremsætter anmodningen (for eksempel hvis du risikerer at miste et nuværende eller potentielt job), (b) de trin, du allerede har taget for at lære om status for din sag, og (c) hvad det lokale USCIS-feltkontor har fortalt dig om din sag.

når du har udfyldt og indsendt onlineformularen, skal du få udstedt et Ombudsmandsspecifikt sagsnummer. For yderligere hjælp, du kan kontakte kontoret via e-mail på .

4. Kontakt din kongresrepræsentant

ansøgere, der ikke har haft succes med at få svar fra USCIS eller USCIS-ombudsmanden, skal kontakte de mennesker, der repræsenterer dem i Kongressen for at få hjælp, da deres repræsentant og senatorer har direkte kontakter med USCIS.

ring til din repræsentants og senators kontorer og bede om at tale med deres indvandring sagsbehandler. Du kan finde ud af, hvem dine kongresfolk er, og få deres kontaktoplysninger ved at indtaste dit postnummer på www.house.gov/representatives/find/ (for at finde din repræsentant) og .Senat.gov / senatorer / indeks.htm (for at finde dine senatorer).

Vi anbefaler, at du starter med at få kontaktoplysningerne til kongresmedlemmets distrikt eller feltkontor (deres kontor, der er tættest på, hvor du bor), og ring først til kontoret for at bede om hjælp. Så hvis du ikke kan få den hjælp, du har brug for fra det lokale kontor, skal du kontakte kongresmedlemskontoret i DC og følge kontorets proces for at indsende en forespørgsel om din sag.

vær forberedt på at give oplysninger om din sag, årsagen til, at du ringer, samt dit navn, A-nummer, kvitteringsnumre og datoer, sagstype osv. Hvis du mener, at din sag skal håndteres i nødstilfælde, skal du forklare, hvor presserende din sag er, og anmode om, at dens håndtering fremskyndes. Angiv det problem, du står over for så klart som muligt.

Bemærk: hvert kongreskontor har sin egen struktur, og nogle problemer kan kun håndteres af et kongresmedlems Kontor. Hvis du efter at have ringet til det lokale kontor føler, at du vil have mere hjælp, kan du prøve at ringe til kongresmedlemmets DC-kontor for yderligere support. I begge tilfælde skal du forklare dit problem for sagsbehandleren, som muligvis kan bede USCIS om oplysninger om din sag.

5. Kontakt en juridisk tjenesteudbyder

Hvis du har fulgt alle de forslag, vi fremsætter ovenfor, men stadig ikke har fået de oplysninger eller den hjælp, du har brug for, kan du kontakte en juridisk tjenesteudbyder. For at finde en juridisk tjenesteudbyder i dit område, besøg https://www.informedimmigrant.com/guides/daca-renewals-2020/.