Articles

Neurontin

25 okt Neurontin

sendt på 19:12hin hovedpine Faktabyhovedpine

Neurontin er handelsnavnet for det generiske lægemiddel gabapentin. Det er nyttigt som et antiepileptisk lægemiddel og som et smertestillende middel, især til smerter af den neuropatiske eller neurogene type. (smerter fra irritation eller betændelse i nerver). Når det bruges til at kontrollere epilepsi, bruges det normalt sammen med et andet antiepileptisk lægemiddel. Det bruges meget mere omfattende inden for det medicinske område til behandling af smerter end det er at behandle epilepsi.den kemiske struktur af gabapentin er relateret til gamma-aminosmørsyre (GABA), som er en neurotransmitter i hjernen. Den nøjagtige mekanisme til, hvordan gabapentin kontrollerer epilepsi og lindrer smerter, er ukendt, men det fungerer sandsynligvis som neurotransmitteren GABA.

dyreforsøg viser, at gabapentin forhindrer udviklingen af allodyni (en normalt ikke smertefuld stimulus, der opfattes som smertefuld) og hyperalgesi (et overdrevet svar på en smertefuld stimulus).Gabapentin kan være meget nyttigt til at kontrollere smerten ved trigeminal neuralgi (tic doloreauks), postherpetisk neuralgi (den langvarige smerte efter et anfald af helvedesild), smerten ved diabetisk neuropati og andre neuritiske smerter, såsom smerter fra nerveirritation på grund af rygmarvsartritis eller skivesygdom og occipital neuralgi. Lejlighedsvis synes det at være nyttigt at kontrollere migræne og andre hovedpine. Det er også blevet rapporteret at være nyttigt til at kontrollere smerten ved fibromyalgi.

Gabapentin tolereres generelt godt. De vigtigste bivirkninger er svimmelhed og døsighed. Lejlighedsvis er der måske noget væskeretention, ustabilitet eller G. Jeg er ked af det, hovedsageligt diarre.

den effektive dosis af gabapentin varierer meget. Nogle personer har kun brug for 200-300 mg om dagen, mens andre kan have brug for 3000 mg eller mere om dagen. Det kan tage flere uger at blive effektiv, så det er vigtigt at forblive på det i en passende periode.