Articles

Opret forbindelse til os!

gæs er underholdende og nyttige farmyard ledsagere. Nogle gåseracer er gode til at beskytte ejendom eller andet husdyr, mens andre vil holde en frugtplantage eller vingård tæt lukket. Og tro det eller ej, gæs gør fantastiske kæledyr takket være deres dedikerede “imprinting”, der er tæt knyttet til de mennesker, der opdrager dem.

Her er et par racer at overveje, hvis du overvejer at tilføje gæs til din flok.

afrikansk

I modsætning til deres geografiske navn stammer afrikanske gæs sandsynligvis i Kina eller et andet asiatisk land. En af de største gåseracer, afrikanere er kendetegnet ved den fremtrædende sorte knap øverst på næbene, og de har ofte tunge kroppe med hængende dug og fulde mave. De bærer sig selv meget oprejst og kan være højt og lejlighedsvis aggressiv. afrikanske gæs er blevet holdt til en række formål, men på grund af deres store vægt holdes de ofte til kød. Voksne mandlige afrikanske gæs kan nå 20 pund, og de er også pålidelige æglag. Mens de lejlighedsvis er aggressive, er de fleste afrikanere opdrættet for hånd venlige og rolige.

Embden

Embden er en stor hvid gås med orange fødder og næb. De er tunge vægt og stammer fra Tyskland i 1800-tallet. hævet stort set til kød, Embdens var populære i tidlige amerikanske bosættelser, hvor deres alsidighed blev værdsat. Embden gander kan nå 28 pund, hvilket gør det til en ønskelig kødfugl blandt gåseracer. Embdens er afslappede og ikke så højt som andre gåsesorter, hvilket gør dem til et godt kæledyr til en hobbygård.

Abonner nu

Roman Tufted

den forholdsvis diminutive romerske Tufted gås er en gammel race, der engang bevogtede Templerne i Rom. I dag beskytter de kyllingeflokke og ejendom og glæder landmændene med deres smukke hvide fjerdragt og Tophat af tuftede hvide fjer.

i øjeblikket kritisk truet og svært at finde på amerikanske gårde, er romerske tuftede gæs gode æglag og modne på omkring 10 pund. Deres høje stemmer gør dem til fremragende vagter, men de fleste er føjelige omkring de mennesker, de kender.

Toulouse

det franske Toulouse er et klassisk gårdsikon med sine rumlede grå fjer og orange ben og næb. Den tungere sort, kendt som Duglap Toulouse, er en behemoth af gården og den største race af tamme gås. Begge gåseracer er almindelige grå fugle, men Duglap Toulouse er massiv med en stor “duglap” under sin regning og tung køl og mave. Toulouse blev udviklet specielt til produktion af foie gras, og selv uden en særlig kost vil den hurtigt vokse til en moden 20 – eller 30-pund fugl. Fransk Toulouse er slankere, men stadig solide dyr, der lægger store hvide æg gennem foråret og sommermånederne. Begge sorter er kendt for deres rolige, føjelige personligheder, så gør store husdyr.

Sebastopol

måske den mest karakteristiske af gåseracerne, Sebastopol genkendes let af sine usoignerede hvide fjer. Ser ud som en fugl, der blev sat gennem en vaskemaskine, Sebastopol hæves normalt til udstilling, modning ved et lys 10 til 15 pund. oprindeligt opdrættet i Østeuropa var Sebastopoler populære hos fjerkræfans i den tidlige del af det 20.århundrede, før de blev mere usædvanlige på nutidens gårde. De har brug for en varm plads til vinteren og masser af rent svømmevand for at holde deres fjer i orden, men med disse overvejelser kan du holde en glad, snakkesalig flok af disse meget venlige og nysgerrige fugle.

Buff

den amerikanske buff gås blev udviklet fra en lignende race i Storbritannien. Det kan prale af usædvanlige abrikosfjer. Medium vægt, disse fugle er en alsidig, hvilket giver god spisning og producerer et pålideligt antal æg hvert år.

Buff gæs er normalt meget venlige, og de passer godt ind på en familiegård. Deres dejlige farve gør dem særligt slående i en stor flok, glider over en dam eller nyder grønne af et stort felt.

Kinesisk

måske den mest alsidige af gåseracer, den kinesiske gås er høj og aktiv, hvilket gør den til en perfekt veder eller værge. Oftest har en solid hvid, kinesisk gæs en fremtrædende knap på deres regninger ligesom afrikanske gæs. De er meget lettere end afrikanere, kun omkring 10 pund, og bærer deres hoveder højt og deres kister oprejst.

på grund af deres gennemtrængende stemmer er kinesiske gæs ikke ideelle til en bygård. I landet, imidlertid, en flok kinesiske gæs kan lyde en alarm på enhver ubuden gæst, og deres fouragering natur betyder, at de vil holde et felt tæt klippet.

uanset hvilken gås Race føles rigtigt for din gård, forhåbentlig vil du nyde de usædvanlige personligheder og charmerende natur gæs.