Articles

Overvinde Codependency: 5 måder at blive mere uafhængige

gennem hele livet bliver vi meget mere uafhængige, når vi vokser, og nogle gange kan det være svært at erkende, at dette er en god ting. Når vi er unge, er vi meget mere afhængige af andre (såsom vores forældre eller andre familiemedlemmer).

for nogle mennesker kan det være ret svært at blive mere uafhængig. Vi kan flytte ud af vores forældres hus, kun for at blive afhængige af, hvem vi nu lever med, og cyklussen fortsætter. At blive mere uafhængig er meget vigtigt og kan have enorme fordele, lad os først se på, hvorfor du skal være mere uafhængig. Så fortsæt med at læse for at finde ud af, hvordan du starter processen med at overvinde codependency.

hvorfor skal du være mere uafhængig?

der er mange grunde til, at vi alle skal blive mere uafhængige, hvad enten det er økonomisk, følelsesmæssigt eller i din karriere. Nogle gange ved vi måske ikke, at vi er afhængige af andre, så det er altid værd at tage et skridt tilbage og prøve at erkende, om du er uafhængig eller ej.

at være mere uafhængig kan være ekstremt vigtigt, da det kan hjælpe dig med følgende ting.

din tillid

når du bliver uafhængig, kan du opleve, at du vil begynde at føle og handle mere selvsikker. Da du kun har dig selv at stole på, kan du begynde at tro på dig selv mere, hvilket vil hjælpe dig med at føle dig mere selvsikker.

Bliv mindre afhængig af andre

når du er mere uafhængig, behøver du ikke stole på andre så meget. Dette er en god ting, som du vil lære at være OK med din egen virksomhed og vil sætte pris på andre hjælpe mere, når du virkelig har brug for det.

reducerer Stress

da du ikke behøver at være afhængig af andre, er du mindre tilbøjelig til at blive skuffet eller stresset, når du laver planer, har du kun dig selv at stole på.

forbedrer Selvværdien

at være uafhængig betyder at stole på dig selv og dine egne instinkter. Dette viser, at du værdsætter dig selv og din beslutningstagning, du vil også føle dig gennemført, når du gør noget uafhængigt.

5 måder at blive mere uafhængige

nu hvor du ved, hvad fordelene ved at blive mere uafhængige er, kan vi begynde at se på, hvordan du præcist kan begynde at blive mere uafhængig.

der er mange måder at gøre dette på, men jeg har sammensat 5 ting, du kan begynde at gøre, som vil hjælpe dig med at opnå dette.

Lær mere om dig selv

Hvis du er usikker på, hvem du virkelig er, kan det være ret svært at begynde at være mere uafhængig. Du kan opleve, at du siger ja til ting, du ikke rigtig vil gøre eller omvendt.

det kan være ret gavnligt at starte journalføring, så du kan lære dig selv lidt bedre at kende.

ved at gøre dette kan du se, hvordan du har det, og hvorfor du foretager de adfærd og handlinger, du foretager.

dette kan gøre det lettere, når det kommer til at være mere uafhængig, da du skal føle dig mere sikker på, at du ved, hvem du er, og forstå, hvordan dine tankemønstre fungerer.

at reflektere over dine egne handlinger og tanker kan virkelig hjælpe dig med at begynde at stole på dine egne instinkter og vide, hvad du vil have ud af livet og de ting, du gør. Dette kan gøre det meget lettere at vide, hvordan og hvor du vil blive mere uafhængig i livet.

Stop med at bede om tilladelse fra andre

når du kan stoppe med at bede om tilladelse fra andre om bestemte beslutninger og planer, kan dette hjælpe med at forbedre din uafhængighed. Dette viser dig selv, at du kan stole på dit eget sind og følelser for at hjælpe dig med at vælge bestemte situationer.

Hvis du konstant beder om andres meninger og tilladelse, bliver du afhængig af deres ideer, og det vil ikke hjælpe dig. Hvis du kan blive mere opmærksom på dit eget instinkt og tanker eller følelser, i stedet for at spørge andre, hvad de tror, kan du begynde at blive mere uafhængig.

når du beder nogen om deres egen mening om noget, har du sandsynligvis allerede det svar, du håber på, og vil bare have en persons godkendelse. Så næste gang du tænker på at bede om en persons tilladelse, skal du tænke over, hvad du vil have svaret først og gå sammen med dit eget instinkt.

Bliv mere selvsikker

andre mennesker kan undertiden begynde at være afhængige af dig, da de ved, at du sandsynligvis, hvis ikke altid, vil sige ja til dem. Hvis du kan lære at blive mere selvsikker, betyder det, at du ved, hvornår det er OK at sige nej og sætte dig selv først.

når du begynder at sætte dine egne behov over andre (når det er nødvendigt), viser dette uafhængighed og selvværdi. Nogle gange kan du blive så afhængig af at hjælpe andre og sætte deres behov over dine egne, at du kan glemme dig selv og hvad du vil gøre.

prøv at være mere selvsikker i livet og med dine forhold, så du kan begynde at fokusere mere på dig selv og blive uafhængig. De, der holder af dig, skal forstå dette og skulle være OK, hvis du siger NEJ en gang imellem.

Arranger nogle ‘alene’ datoer

en anden god måde at øve sig på at være uafhængig er at gøre ting, du normalt ville gøre med andre, alene. For eksempel kan du planlægge datoer med dig selv for ting som at gå i biografen eller gå ud til middag.

dette kan vise stor selvtillid og selvværd såvel som at være mere uafhængig og komfortabel med din egen virksomhed. Hvis du kan prøve at gøre dette mindst en gang om måneden, kan det virkelig hjælpe dig med din selvtillid og ikke altid at skulle planlægge med andre for ting, du vil gøre i livet.

dette kan også ses som et tegn på selvkærlighed, da du viser dig selv, at du er komfortabel med dig selv og er ude alene. Dette kan være en god ting at gøre, når du begynder at stoppe med at være codependent.

Lær at give dig selv følelsesmæssig støtte

når tiderne er svære, og du føler dig nede eller stresset, kan vi ofte henvende os til andre mennesker for at få trøst og kloge ord. Der er intet galt med dette, men når vi er afhængige af dette og ikke vores egen støtte, kan det være her, vi begynder at blive codependent.

Hvis du kan lære at give dig selv følelsesmæssig støtte, kan du begynde at føle dig mere i kontrol over dine følelser og hvordan du lever dit liv. Når du trøster dig selv og ikke behøver at stole på andre for at føle dig lykkelig, viser du dig selv stor følelsesmæssig støtte.

dette er vigtigt, da du ikke kun viser dig selv, at du kan gå ud og være fysisk uafhængig, men du beviser også for dig selv, at du kan støtte dig selv følelsesmæssigt uden hjælp fra andre.

overvinde Codependency Hypnosis

Hvis du har brug for ekstra hjælp til at overvinde codependency, er det værd at se på dette selvhypnoseprogram på det og begynde at øve i dag.

ehypnosis