Articles

piratskib Vallarta – BLOG

kraken anses generelt for at være en mytisk væsen, der lever i havet, stiger fra bølgerne for at skræmme sejlere. Som resultat, udyret har været med i historier og legender fra forskellige kulturer i århundreder, skønt det stadig generelt menes at være en fiktiv væsen, der ligner Lockness Monster i Skotland. Men vidste du, at der er forskellige beretninger om “rigtige” kraken-lignende skabninger? For eksempel har der været adskillige observationer af havdyr, der er ekstremt store i størrelse set ud for kysten af lande som Norge og Grønland. Tror du ikke på os? Læs videre …

er Kraken en legende eller ægte dyr?

Nogle hævder, at Kraken er det største havmonster, der nogensinde er blevet forestillet af mennesket, men om denne væsen er reel eller ej, er stadig et spørgsmål om debat. Mange sejlere gennem årene har hævdet observationer af store blæksprutter, der kan vokse op til så store som 12-15 meter (40-50 fod) lange, og havbiologer støtter i dag også disse fund. Men i den oprindelige fortælling om kraken var der ingen omtale af dyret, der havde nogen tentakler; snarere legenden siger, at kraken lignede mere en krabbe eller en hval.

Kraken af Nordisk Folklore

Nordisk folklore sagde, at Kraken ville svømme og hjemsøge havene fra Norge i hele Island og derefter ud på havene omkring Grønland. Kraken ville chikanere skibe, der tvang dem til at kæntre for at spise besætningen om bord. Hvis kraken ikke var i stand til at kæntre båden med sine tentakler eller arme, ville den begynde at svømme i cirkler hurtigt rundt om skibet, så den hurtige og hårde malstrøm ville få skibet til at synke. Andre legender siger, at Kraken kunne spise et skibs besætning i kun en bid.

Kong Sverre af Norge

i 1180 skrev Kong Sverre af Norge om kraken. Som med mange andre legender af tiden beskrev Kongen af Norge Kraken som en slags stor blæksprutte-lignende monster. Han advarede sejlere om farerne ved havene og hævdede, at der var horder af havmonstre i mange former, der beskyttede Norges kyster.