Articles

Restorative VS Cosmetic Dentistry

de fleste mennesker har hørt om kosmetisk tandpleje som en måde at få et perfekt smil på. Men nogle gange før kosmetiske procedurer kan finde sted, skal der være lidt arbejde for at lægge et ordentligt fundament. Det er her genoprettende tandpleje kommer ind. Aldrig hørt om det? Ikke at bekymre dig, vi har opdelt begge områder af tandlægefaget for at give dig alle de oplysninger, du har brug for, og få dig et skridt tættere på dine drømmes smil.

hvad er genoprettende tandpleje?

Restorative dentistry refererer til ledelse og procedurer, som din tandlæge udfører for at holde din mund sund og funktionel. Disse procedurer omfatter at sætte i tandimplantater, proteser, fyldninger og kroner. Denne form for tandpleje kræver ikke specialisering; det henviser kun til de forebyggende og korrigerende trin, som tandlæger i almen praksis tager for at sikre, at vores mund forbliver så sunde som muligt. Restorative tandpleje er først og fremmest beskæftiger sig med at holde munden fungerer så godt det kan og i processen med at gøre det, kan forbedre det overordnede udseende af ens smil. Dette adskiller genoprettende tandpleje fra kosmetisk tandpleje — sidstnævnte er mere bekymret for æstetik.

hvilke slags problemer kan genoprettende tandlægeprocedurer løse?

et tandimplantat fungerer usædvanligt godt til at forankre udskiftningstænder.
et tandimplantat fungerer usædvanligt godt til at forankre udskiftningstænder.

Der er en række ting, der kan gå galt i munden, hvorfor tandlæger arbejder hårdt for at sikre, at eventuelle problemer behandles tidligt eller helt forhindres. De mest almindelige problemer inkluderer hulrum, der er fyldt for at forhindre yderligere forfald; manglende tænder, der erstattes med implantater, broer, eller proteser; og ødelagte tænder, der kan styrkes og beskyttes med kroner eller hætter.

hvad er kosmetisk tandpleje?

mens genoprettende tandpleje primært beskæftiger sig med at holde munden sund og fungerende, er kosmetisk tandpleje mere fokuseret på at forbedre udseendet på dit smil. Mens tandlæger altid sætter din Munds sundhed først, kan kosmetiske procedurer ikke nødvendigvis forbedre, hvor godt din mund virker så meget som hvordan den ser ud.

hvad er de mest populære kosmetiske tandbehandlingsprocedurer?

folk vælger at forbedre udseendet af deres smil af forskellige årsager. Flisede, ujævne eller gulende tænder er hyppige problemer, der ses på ethvert tandkontor og kan være kilder til selvbevidsthed for mange mennesker. Følgende procedurer tager sig af disse problemer og er de mest populære inden for kosmetisk tandpleje.

tandblegning

at få dine tænder hvide indebærer blegning af dem for at slippe af med misfarvning eller pletter på tandemaljen. Der er en række tandblegningsprocedurer, der kan udføres i tandstolen, derhjemme eller med en blanding af begge, afhængigt af patientens præferencer og budget. Tandblegning fungerer dog kun på naturlig tandemalje, så implantater, fyldninger, kroner eller finer bleges ikke og kan ende med at blive en anden nuance.

limning

små chips og mindre misfarvning fastgøres let med limning. Det er en tand-farvet kit, der kan støbes til at udfylde huller eller chips i tænderne og kan endda bruges til at fylde små hulrum. Bonding kan vare i et par år, før det skal udskiftes, men har været kendt for at chip let før da. Hvis dette skulle ske, skal bindingen bare genanvendes af en tandlæge.

konturering

konturering er, når en tandlæge omformer en patients tand eller tænder. Dette kan betyde at ændre position, bredde, længde eller form. Konturering kræver stærke, sunde tænder og god generel mundhygiejne, da det involverer enten slibning eller brug af en laser for at opnå den nye form. Konturering bruges ofte med binding til at udfylde chips. Omformning af tænder er en fantastisk hurtig og permanent mulighed for dem med skæve tænder, dem med tænder, der overlapper hinanden eller har forskellige længder, eller dem, der har tænder i uønskede vinkler. Efter konturering bliver tænderne poleret for at få det nye smil til at skinne.

finer

Finer er normalt porcelænskaller, men kan også være plastik, og de er placeret til at dække forsiden af tanden. De er monteret på hver tand og cementeret på, ændre farve og form af tanden og giver en mere permanent ændring end blegning eller limning. Denne procedure er meget populær selv med berømtheder, da det er en nem måde at få et perfekt smil på.

kan genoprettende tandpleje og kosmetisk tandpleje bruges sammen?

både genoprettende og kosmetiske procedurer kan gøres i samme mund, ja. Ofte vil genoprettende tandpleje løse eventuelle større problemer, såsom manglende eller ødelagte tænder, så kan der træffes kosmetiske foranstaltninger, såsom omformning, for at lægge sidste hånd på et nyt smil.

Hvis du er nysgerrig efter, om nogen af disse procedurer kan være egnede til dig, er du velkommen til at kontakte en af vores 123 tandlægeklinikker. Vi er altid glade for at besvare spørgsmål eller bekymringer, og glæder os over chancen for at afmystificere tandpleje. Vi ses snart!

Copyright beskyttet-sendt 15. maj 2015-kopier ikke