Articles

Sådan opretholdes Kulgrilltemperaturen

Når du griller, handler det om at kontrollere temperaturen. Hvis du laver mad med trækul, skal du forstå, hvordan du opretholder kulgrilltemperaturen for at få de bedste resultater, baseret på den type kød, du laver mad, og størrelsen på madlavningsoverfladen.

Sådan opretholdes kulgrillens temperatur er et spørgsmål om at kontrollere udstødnings-og indsugningsspjældene. Det er også vigtigt at være opmærksom på, hvordan du tilsætter kulet, og sørg for, at kulene er fuldt oplyste, inden du placerer dem på grillen. Hvis du langsomt tilføjer flere kul til grillen, hvis du bemærker en temperaturændring, kan det også hjælpe med at opretholde temperaturen. I det væsentlige vil justering af indsugnings-og udstødningsdæmpere være din bedste indsats, når det kommer til temperaturregulering. Det kan tage nogle eksperimenter fra din side for at nå og opretholde den rigtige temperatur, men når du gør det, vil du bemærke, at du er i stand til at opnå ideelle grillresultater.

læs videre for at lære nogle gode tip og tricks, der lærer dig, hvordan du præcist styrer din grills temperatur, og hvordan den rigtige temperatur kan have stor indflydelse på kvaliteten af din mad.

Indholdsfortegnelse

brændstof

en kulgrill bruger to forskellige typer brændstof, ilt og trækul. Du kan nemt styre grillens temperatur ved at kontrollere trækul, ilt eller begge dele. I mange tilfælde skal du lave mad med låget på og med en eller to områder madlavning overflade. Dette vil give dig mere kontrol med hensyn til iltkontrol. Styring af iltstrømmen vil i sidste ende give dig mere kontrol over temperaturen på kogepladen.

brug ventilationsåbningerne til din fordel

en bærbar kulgrill har to iltkontroller:

  • Udstødningsspjæld
  • Indsugningsspjæld

indsugningsspjældet er dybest set den motor, der driver grillsystemet. Dens opgave er at give trækulet ilt, hvorfor det er placeret så tæt på det. Hvis du lukker denne spjæld, fratager den ilden ilt og får den til sidst til at brænde ud, selvom du lader udstødningsspjældet være åbent. Når den er åben hele vejen, vil temperaturen stige. For de fleste grill kan du nemt styre temperaturen ved at justere indsugningsspjældet.

røg-eller udstødningsspjældet trækker ilt ind gennem indsugningsspjældet og tillader varme, røg og forbrændingsgasser at slippe ud. Dette udkast er skabt af de varme gasser, der stiger gennem skorstenen.

denne spjæld skal holdes delvist åben under brug for at forhindre, at forbrændingsgasserne kvæler ilden. For at ilt skal nå trækulet, skal der være et sted, hvor forbrændingsgasserne kan gå ud. Når røg, gas og varme forlader grillen, skaber de en type tryk inde i grillen, der trækker ilt ind via indsugningsspjældet.

Når du arbejder på at kalibrere dit system, anbefaler vi, at du lader udstødningsventilen stå helt åben. Du kan prøve nogle tørre kørsler uden kød på grillen og eksperimentere med indsugningsventilen. I løbet af denne tid skal du prøve at opretholde en bestemt temperatur og justere ventilationsåbningerne i overensstemmelse hermed, indtil du når måltemperaturen. Forsøg ikke med udstødningsspjældet, hvis du ikke er i stand til at opnå den korrekte temperatur ved at justere indtaget alene. Eksperimentering med begge spjæld på samme tid gør det næsten umuligt at opnå det rigtige miljø til temperaturregulering.

når der er et problem med din Grill

Hvis du har prøvet flere gange at opretholde en bestemt temperatur uden succes, skal du muligvis begynde at kontrollere din grill for lækager. Billigere grill, hvor døre og låg ikke opnår en tæt forsegling, kan have svært ved at opretholde ristens temperatur. Huller kan tillade ilt at komme ind, mens varmen slipper ud gennem ventilationsåbningerne. Hvis du leder efter en grill med et ry for temperaturkontrol, anbefaler vi Char-Griller E16620 Akorn Kamado Kooker kul Grill. Keramiske grill har generelt ry for overlegen temperaturkontrol, men denne model fra Char-Griller er også meget begyndervenlig, nem at rengøre og vedligeholde og er et godt valg for grillentusiasten, der har brug for en model, de kan stole på til regelmæssig brug.

når trækulet har skylden

mængden af trækul, du bruger, kan også forårsage problemer. Vi anbefaler at bruge en skorsten til at fyre dine kul. Sørg for at fylde det op til det samme niveau, hver gang du bruger det. Det er også vigtigt at begynde med det samme antal fuldt oplyste kul hver gang. Når trækul er fuldt tændt, vil det være ved sin højeste temperatur. Trækul giver også en stabil temperaturkilde, men temperaturen kan begynde at falde, da trækulet forbruges ved forbrænding. Med kulbriketter skal du begynde med kul, der er dækket af aske. Hvis du bruger klump kul, så vil du se en blanding af hvid aske og røde gløder.

så snart du bemærker, at temperaturen i grillen begynder at falde, skal du kun tilføje fuldt oplyste kul for at opretholde temperaturen. Det kan tage nogle eksperimenter, før du lærer den rigtige mængde kul at tilføje. Når kulene er helt tændt og brændende støt, kan du nemt styre kogefladens temperatur ved at kontrollere iltstrømmen.

Når du tilføjer et par flere kul til grillen i løbet af denne tid, skal du holde øje med temperaturen og tilføje flere og flere kul, indtil du har nået den rigtige temperatur. Hvis du bemærker, at temperaturen falder hurtigt, skal du tænde ti eller tolv kul og vente på, at de aske over, før du tilføjer dem. Tilføjelse af ubelyst kul er en dårlig ide i betragtning af hvor meget røg de producerer. Derudover vil de opbygge varme, når de antændes, hvilket kan hæve ristens temperatur for høj

Kend den korrekte temperatur for dit kød

Hvis du vil grille en bøf, skal måltemperaturen være fem hundrede grader. Hvis du vil ryge dit kød, så er det magiske tal omkring to hundrede til to hundrede og femogtyve grader. Ofte kommer en ny grill med en guide, der viser den anbefalede temperatur baseret på kødskåret eller typen af mad.

få et digitalt termometer

da de fleste indbyggede grilltermometre ikke er nøjagtigt nøjagtige, skal du købe en luftprobe. Luftproben fungerer ved at spore omgivelsestemperaturer inde i grillen, meget nøjagtigt. Det giver dig mulighed for at måle selv den mindste temperaturændring, hvilket kan ske på få sekunder, når du justerer brændstof eller luftstrøm. Sørg for at placere sonden tæt på maden, så du får en mere nøjagtig fornemmelse af, hvor varm madlavningsoverfladen er.

relaterede spørgsmål

skal jeg oprette en Grill med to områder?

Ja. En kulgrill har brug for en særlig opsætning for at skabe lavere tilberedningstemperaturer. Heldigvis er det meget nemt at oprette et par områder på din grill. Når du overfører kul til din grill, skal du sørge for at bunke dem på kun den ene side af grillen. Når du har oprettet kulene, kan du placere din mad på den modsatte side af grillen, hvor de langsomt kan koge ved hjælp af indirekte varme. I løbet af denne tid skal du sørge for at holde grillen dækket for at opretholde en lavere temperatur.

kan du bruge en kulgrill til grøntsager?

Ja. Kulgriller er ikke kun beregnet til kød. At grille dine grøntsager kan virkelig få deres smag frem, mens du giver dig en ny måde at nyde din yndlingsside eller de vigtigste veggiebaserede retter på. Hvis du er veganer, kan du nyde at grille en blomkålbøf eller en grillet portobello-svampeburger. Faktisk er der mange veganvenlige opskrifter, du kan prøve, hvis du bliver træt af de samme bagte eller omrørte retter. For at lære mere, Klik her for at læse vores artikel om veganske grillopskrifter.

Hvad kan påvirke grillens temperatur?

en beskidt rist og/eller grill kan påvirke din grills evne til at nå den ideelle temperatur negativt. En anden faktor er et dårligt passende låg. I de fleste tilfælde vil det være synderen at holde spjældene åbne for bredt, hvis du har problemer med at opretholde den korrekte temperatur. Ved fejlfinding skal du begynde med at rense risten, tømme askefangeren og kontrollere lågets tætning. Hvis du stadig ikke er sikker på, hvorfor din grill kæmper for at opretholde den korrekte temperatur, skal du kontakte producentens kundesupportteam for at få flere råd og tip til fejlfinding.

Endelige tanker

Sådan opretholdes kulgrilltemperaturen er så enkel som at justere indsugnings-og udstødningsdæmpere, langsomt tilføje trækul, når det er helt tændt, og holde låget på din grill under hele tilberedningsprocessen. Hvis du bruger den bedste bærbare kulgrill, en luftprobe og nøje overvåger temperaturen i din grill, når du eksperimenterer med spjældjusteringerne, skal du få fat i denne proces på ingen tid.