Articles

Sådan rengøres dit hjems udstødningsventilatorer

sendt den: 14.juni 2019kategorier: DIY-færdigheder, forebyggende vedligeholdelse
en ren køkkenudstødningsventilator under en hætte

Hvis du er som de fleste mennesker, giver du sandsynligvis ikke meget til dit hjems udstødningsventilatorer. Bag kulisserne gør de vigtigt arbejdefor dig, både i badeværelset og i køkkenet og bør ikke ignoreres. Beggetyper af udstødningsventilatorer skal være designet til at flytte luft ud af dit hjem og ventilt udefra, og hver type har sine egne specifikke formål.

badeværelse udstødningsventilatorer fjerner både fugt og lugt fraværelset. Jo vigtigere af disse to funktioner er fjernelse af fugtfordi for meget kan føre til udvikling af skimmel og meldug. Overdrevenfugt i badeværelset kan endda få maling eller tapet til at skrælle, blandt andetting. Du skal køre dit badeværelse udstødningsventilator, når du tager et brusebad og tilcirka tyve minutter bagefter for at fjerne fugtopbygningen. Hvis dutag især varme brusere, Kør ventilatoren i 25-30 minutter.

i køkkenet trækker ikke kun udstødningsventilatoren vækdamp fra madlavning, men også røg, lugt, varme og endda fedt. Du skal brugedin køkkenudstødningsventilator hver gang du laver mad. Alligevel vil fedt bygge op påudstødningsventilatorfiltre og til sidst gøre det til ventilatoren selv. Men hvis Grease får lov til at bygge op på disse fans, vil det i sidste ende påvirke fansens præstationer og kunne få dem til at mislykkes. I mere farlige situationer, agrease brand kunne være resultatet. Af disse grunde er din køkkenudstødningsventilatorbør rengøres mindst en gang om året.

køkkenudstødningsventilatorfiltrene udgør også en brandfare, nårtilladt at opbygge med for meget fedt. Disse bør rengøres meget merehyppigt. Ikke kun kan det opbyggede fedt i filtrene antændes, men også fedt kan dryppe ned på en antændelseskilde, som varme pander eller varmeelementer, og forårsage en fedtbrand. At holde disse filtre rene er en relativt let opgave, men en meget vigtig opgave for sikkerheden for dem i dit hjem.

det kan komme som en overraskelse, men badeværelsesudstødningsventilatorer kanogså blive en brandfare. Opbygningen af fnug og støv kan antændes, hvis fangene er for varme, hvilket også får de omgivende materialer til at brænde. Så mens du skal køre dit badeværelse udstødningsventilator længe nok til at befri dit badeværelseaf overskydende fugt, bør du ikke køre det længere end nødvendigt eller lade det køre, når du ikke er hjemme.

siden engang i 1990 ‘ erne har boliger været udstyret med termallyprotected badeværelse udstødningsventilatorer til at hjælpe med at bekæmpe dette problem. Du skal udskifte din badeværelsesventilator med en termisk beskyttet enhed, hvis din badeværelsesudstødningsventilator lider af et af følgende problemer:

 • det er ikke let tilgængeligt til rutinemæssig rengøring
 • det ser ud til, at det har haft varmeskader
 • det drejer ikke ubesværet

badeværelsesudstødningsventilatorer skal rengøres mindst en gang om året, men to gange er bedre. Dette vil ikke kun hjælpe med at forhindre brande og vækst af skimmel eller meldug, men vil også få dem til at køre mere effektivt.

en anden ting, du måske vil overveje, er at entenudskift din eksisterende badeværelsesudstødningsventilator med en ny, der har en timer, ellerat installere en timer på din nuværende ventilator. På den måde slukker din badeværelsesudstødningsventilator automatisk, så den ikke kører for længe og bliver i brandfare.

på et tidspunkt kan det blive tilrådeligt at udskifte dinbadeværelse eller køkken udstødningsventilatorer af andre grunde. Den gennemsnitlige levetid for abathroom udstødningsventilator er omkring 10 år; men hvis det lyder eller lugter mærkeligt, er tiden inde til at erstatte den. Køkkenudstødningsventilatorer har en noget længere levetid på omkring 15år. I mellemtiden vil du gerne vide, hvordan du rengør disse udstødningsventilatorer oggør rengøring af dem til en regelmæssig del af din vedligeholdelsesrutine til hjemmet.

Sådan rengøres din Badeværelsesudstødningsventilator

rengør badeværelsesudstødningsventilator

mens rengøring af din badeværelsesudstødningsventilator en gang om året er en god tommelfingerregel. Men hvis du bemærker meget støv på dækslet, eller dit badeværelse bliver meget dampende, mens du kører din fan, er det tid til at rense det.

 1. den første ting, du altid skal gøre, når du foretager et sådant projekt, er at slukke for strømmen ved kilden – afbryderboksen. Sørg derefter for, at du har noget robust og stabilt at stå på for at nå udstødningsventilatordækslet.
 2. fjern eventuelle skruer, der holder dækslet på plads, eller Træk dækslet forsigtigt ned, og klem metalstifterne sammen for at frigøre det.
 3. vask dækslet i varmt vand med opvaskesæbe og om nødvendigt en blød skrubbebørste for at fjerne alt snavs og snavs.
 4. afhængigt af dit komfortniveau kan du nu vælge en af to måder at rengøre din badeværelsesudstødningsventilator på:
  • metode En
   • Støvsug ventilatoren og motorenheden med støvfastgørelsen på din støvsuger for at få så meget støv og fnug som muligt fra disse overflader.
   • Støvsug huset omkring ventilatoren med støvtilbehøret, eller brug sprækkeværktøjet til strammere pletter
   • udskift det dæksel, du lige har renset, når det er godt og tørt.
  • metode to
   • sørg først for, at strømmen er slukket ved afbryderboksen.
   • træk derefter ventilatoren ud.
   • fjern eventuelle andre skruer, der forankrer enheden.
   • Fjern ventilatoren og motorenheden, der skal rengøres.
   • rengør ventilatorbladene og andre dele af motoren med en fugtig mikrofiberklud. (Sørg for, at alt er tørt, før du begynder at sætte det sammen igen.)
   • Støvsug huset med dit vakuumtilbehør. Bliv ikke for aggressiv, da du kan beskadige din udstødningsventil eller hus.
   • sæt ventilatoren og motorenheden tilbage på samme måde som du tog den ud.
   • sæt den i igen.
   • udskift dækslet.
 5. Tænd din afbryder igen.
 6. Test din badeværelsesudstødningsventilator ved at lade den suge op og holde et stykke væv på dækslet. Det skal det, hvis det fungerer korrekt.
 7. endelig skal du kontrollere, at din badeværelsesudstødningsventilator faktisk udluftes udefra. Du skal have en klap over din udvendige udluftning. Det skal være rent og uhindret. Hvis noget får det til at forblive åbent, selv delvist, mister du aircondition og varme, for ikke at nævne, at uønskede skadedyr kan komme ind i dit hjem på denne måde.

Sådan rengøres Køkkenudstødningsventilatorfedt

som tidligere nævnt er dette en meget vigtig opgave. Det består af to dele: rengøring af udstødningsventilatorfiltre og rengøring af udstødningsventilatorblade og hus. Mens køkkenudstødningsventilatoren skal rengøresmindst hvert år skal udstødningsventilatorfiltrene rengøres meget merehyppigt, da de gør det meste af det fedtede arbejde. Før du går i gang med dette projekt, kan du dog tjekke din manual for at se, hvilke rengøringsmidler der er godkendt til din enhed, og for at se, om dine filtre er den genanvendelige slags eller den slags, du bare smider væk og udskifter.

for at rengøre Køkkenudstødningsventilatorfiltre:

 1. Fora genanvendeligt mesh filter, efter at filteret er fjernet fra dets spalte, blød det ikogende vand, en god fedtskærende opvaskesæbe og en fjerdedel kop bakingsoda.
 2. Såskrub med en børste, der ikke vil skade masken og lidt mere sæbe.
 3. Skyl filteret godt, og lad det tørre.

noget andet du kan prøve er at få en vandbaseret affedtningsmiddel fra din lokale auto dele butik og suge dit filter i det for en stund. Skyl det derefter godt, og lad det tørre, inden du udskifter det.

Sådan rengøres Køkkenudstødningsventilatorbladene:

 1. Sluk for strømmen ved afbryderboksen.
 2. tag ventilatoren ud.
 3. de næste trin er, hvor henvisning til din manual er praktisk. Du vil gerne vide, hvilke Rengøringsprodukter du kan bruge på din specifikke model. Her er to metoder, du kan bruge:
  • metode En
   • brug trinatriumphosphatrenser eller en opløsning lavet af en kvart varmt vand, en fjerdedel kop ammoniak og to spiseskefulde bagepulver.
   • brug en maske til dette.
   • begynd at skrubbe på bagsiden af ventilatorhuset, og skrub derefter knivene.
   • tør med papirhåndklæder, mens du går sammen.
   • gentag så mange gange som nødvendigt for at fjerne alt fedt.
   • lad tørre.
  • metode to
   • fjern eventuelle skruer, der holder ventilatorenheden.
   • rengør dækslet og knivene med mild sæbe og en fugtig klud.
   • brug om nødvendigt en ikke-skærpet kniv til at skrabe eventuelt resterende fedt af.
   • skyl godt og tør med papirhåndklæder
   • sæt ventilatoren sammen igen.

glem ikke Emhætter

fedt samles under emhætten såvel som IFilter og på ventilatorbladene. Sørg for, at du også renser dette område på en periodicbasis for at forhindre fedt i at samle og dryppe ned på din komfur. Justas med udstødningsventilatorfiltrene kan fedt, der drypper fra emhætten, være i fare.

 1. Sluk for strømmen ved afbryderboksen, før du begynder at rengøre under hætten.
 2. brug en klud eller svamp med et affedtningsmiddel som godkendt i din manual til rengøring af disse områder, især hvor fedt samler sig i hjørner eller riller.
 3. din rækkehætte skal rengøres regelmæssigt, både indvendigt og udvendigt, med en affedtningsmiddel;eller du kan dyppe en klud i denatureretalkohol for at få arbejdet gjort.

Som med din badeværelsesudstødningsventilator, vil du gerne vide, hvor din køkkenudstødningsventilator udluftes. Det skal udluftes til ydersiden afdit hjem. Det er dog almindeligt, at indendørs Emhætter blæser den filtrerede rygebackout ind i dit hjem. Det er her at holde et rent filter er altafgørende. Dette hjælper ikke kun med at holde fedtet ude af din udstødningsventilator, men også fra andre overflader i dit hjem.

Hvis du installerer et nyt køkken udstødning fan, eller havedit hjem bygget, vil du være meget opmærksom på disse vigtigekonstruktion detaljer. Ikke kun skal din køkkenudstødningsventilator udluftes uden for dit hjem, men det skal også være designet til at håndtere størrelsen af dit køkken. Desuden skal alle sømme i udluftningen til ydersiden forsegles med metal (aluminium) tape for at holde fedt ude af skjulte rum i dit hjem. Som du kan forestille dig, kan eventuelle fedtaflejringer i disse områder udgøre enalvorlig brandfare.

Sådan slukker du en fedtbrand i køkkenet

du ved nu,at rengøring af dine køkkenudstødningsventilatorfiltre, knive, hus og emhætte er alle vigtige for at forhindre fedtbrande. Men hvad skal du gøre, hvis der opstår en fedtbrand i dit køkken?

*kast aldrig vand på en fedtbrand; det vil kun få det til at sprede sig yderligere.

Her er de ting, du kan gøre for at slukke en greasefire. Ideen er at fjerne dets ilt, så det ikke længere kan brænde.

 • Sluk for brænderen.
 • hvis det er sikkert at gøre det, skal du dække flammerne med pan ‘ metal låg, en anden gryde eller et cookie ark ved at skubbe det over panden. Forsøg aldrigat flytte panden.
 • dæk flammerne med en stor mængde bagningsodavand, ikke mel. Salt vil også kvæle flammerne. (Brug ikke andre bagningspulver; de vil gøre det værre.) Du kan derefter dække panden også.
 • brug en ClassB tør kemisk brandslukker. FORBEHOLD: du kan få ilden til at spredehvis du sprøjter ildslukkeren direkte ved flammerne. Du skal stå tilbageog spray, hvilket tager længere tid. Dette bør være din sidste udvej.

det vigtigste, du kan gøre i tilfælde af greasefire, er at beskytte din egen sikkerhed og andres i hjemmet. Hvis du ikke er i stand til at indeholde ilden, skal du komme i sikkerhed; og ring 911. Luk døren pådin vej ud for at holde ilden indeholdt.

så nu ved du, hvor vigtigt det er at holde dit hjemudstødningsventilatorer rene og kører glat, både i badeværelset og i køkkenet.Hvis du holder op med en regelmæssig rengøring regime, vil dit hjem forblive meget renere,friskere og sikrere for dig og din familie.