Articles

saudierne kan gå i stå på Trumps fredsplan i Mellemøsten nu er han på vej ud

i løbet af det sidste år af Donald Trumps formandskab var spørgsmålet om, hvorvidt Saudi-Arabien ville slutte fred med Israel, kommet ned på et spørgsmål om hvornår.vilkårene for en sådan aftale blev mere eller mindre aftalt under Trumps tumultagtige periode, slået ud mellem hans udsending og svigersøn, Jared Kushner, og rigets effektive hersker, Mohammed bin Salman, der havde et meget andet syn på den israelsk-palæstinensiske konflikt end andre saudiske ledere.deres udsigter var centreret om Iran snarere end den israelsk-palæstinensiske konflikt som centrum for regionens dysfunktion. Og Israel, de var enige om, kunne hjælpe, ikke hindre, fremskridt på denne score. Prins Mohammed undgik sin far og onkels synspunkter om, at en tilbagevenden til 1967-linjerne var et udgangspunkt for fred til fordel for Kushner-linjen, som Palæstinensiske ledere havde fået forhandlingerne til at stagnere.båndene varmet hurtigt, især fra maj 2017, da Saudi-Arabien modtog Trump som en sejrende helt, efter at han væltede atomaftalen med Teheran og omorienterede USAs fokus til Riyadh.de hemmelige kanaler, der blev brugt til at kommunikere mellem Kongeriget og Israel, blev kasseret. Det var også behovet for mæglere, da saudiske embedsmænd regelmæssigt besøgte Tel Aviv og omvendt. Benægtelser af sådanne ture blev erstattet af antydninger om, at de havde fundet sted. Derefter kom fredsaftaler med saudiske allierede, UAE og Bahrain, og nu et besøg af Benjamin Netanyahu til Prins Mohammed på saudisk jord, som Israel ikke gider at skjule.

På trods af en flyvevej synlig på flysporingssteder, der viste ankomsten af Netanyahus foretrukne charterfly ved bredden af Røde Hav by Neom, svarede Riyadh med en proforma-benægtelse.der for at møde den israelske premierminister ved bredden af Det Røde Hav var den afgående amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, på en mission for at færdiggøre så meget som muligt, før han mister sit job om otte uger. Sikring af en Fredspagt er noget Pompeo, Kushner og Trump har desperat presset på for, og en sådan aftale ville faktisk være seismisk i Mellemøsten, hvor mange nervøst afventer dens indvirkning.

den såkaldte Trump-fredsplan tilbød op til $50 mia.i internationale investeringer til oprettelsen af en palæstinensisk stat på en skive af Vestbredden, hvilket ikke ville kræve, at Israel rykkede nogen af sine bosættelser der. Det blev bredt fordømt som en Pythonsk tilgang til fred, der effektivt forventede en palæstinensisk kapitulation.palæstinenserne, der er bange for, at deres sag alt andet end bliver udslettet, har markeret genoptagelse af samtaler, når Joe Biden overtager Det Hvide Hus og har genoptaget sikkerhedssamarbejdet med Israel på forhånd. Deres håb er, at Prins Mohammed ikke vil tilmelde sig planen før den 20. januar og præsentere den kommende præsident for en fait accompli.Prins Mohammed ved, hvad en sådan indrømmelse ville betyde, både for riget og for Trump. Han havde givet grønt lys for Bahrain, en junior allieret af Riyadh, at underskrive en aftale og havde været tilbøjelig til at følge trop, hvis Trump havde vundet en anden periode.

hans belønning for at gøre det ville have været betydelig; adgang til forsvarsteknologi, der kunne have sat Kongeriget på et strategisk niveau med Israel, var en tilskyndelse. Investeringer og samarbejde med Danmark var andre.

hans incitament til at gøre det nu er dog mindre klart. Medmindre Trumps hjælpere kan fremkalde en måde at tilbyde belønninger, der ville blive beskyttet, når det Hvide Hus skifter leder, kan Prins Mohammed beslutte ikke at spille sin hånd for nu. Hvordan normalisering af bånd vil påvirke forholdet til den kommende administration, og om det kan påvirke Biden på Iran, forbliver vigtige overvejelser.Pompeo, en kristen Sionist, der ser beskyttelse af Israel som en guddommelig mission, har meget at spille for i de kommende uger. Til pålydende værdi har arvingen til den saudiske trone meget mere tid – og meget mere at overveje. I mellemtiden, efter en elendig fire år i USA tippet magtbalancen endnu længere fra dem, Det Palæstinensiske håb er, at Biden en eller anden måde vil stoppe deres dias.

{{#ticker}}

{{topLeft}}

{{bottomLeft}}

{{topRight}}

{{bottomRight}}

{{#goalExceededMarkerPercentage}}

{{/goalExceededMarkerPercentage}}

{{/ticker}}

{{heading}}

{{#paragraphs}}

{{.}}

{{/paragraphs}}{{highlightedText}}

{{#cta}}{{text}}{{/cta}}
Remind me in May

Accepted payment methods: Vi vil være i kontakt for at minde dig om at bidrage. Hold øje med en besked i din indbakke i Maj 2021. Hvis du har spørgsmål om at bidrage, bedes du kontakte os.del på Facebook

  • Del via e-mail
  • Del på LinkedIn
  • Del på Pinterest
  • Del på Messenger
  • Del på LinkedIn
  • Del på Pinterest
  • Del på Messenger