Articles

Sommer farer og din kat

kat i solen

  • når temperaturer udenfor når farlige niveauer, kan temperaturen inde i huset også. Hold frisk vand tilgængeligt, og sørg for, at din kat har et køligt sted at tilbringe dagen.
  • Medbring din kat indendørs, hvis der udstedes en varmerådgivning, eller hvis der forventes hårdt vejr (kraftig regn, kraftig vind, oversvømmelse).
  • hold vacciner opdateret, få din kat steriliseret eller kastreret, og fortsæt parasitkontrol hele sommeren.
  • uanset om din kat tilbringer tid udendørs, er eksponering for farligt høje temperaturer, miljøfarer og fysiske farer mulig. At vide, hvad man skal kigge efter, er det første skridt mod at beskytte din kat mod potentielle sommerfarer.

Hvad skal jeg vide om varmere temperaturer og hedeslag?

katte, der ikke går udenfor, er beskyttet mod mange varme vejrfarer, men kun hvis temperaturen inde i hjemmet forbliver inden for et sundt område. I et forsøg på at reducere energiforbruget og omkostningerne lukker nogle kæledyrsejere fans og aircondition, når de forlader huset om morgenen og tænder dem, når de vender tilbage senere på dagen. Men når temperaturer udenfor når farlige niveauer, kan temperaturer inde i huset også. At være lukket inde i et varmt hus kan være farligt for din kat. Ligesom hunde er katte stærkt afhængige af at puste for at køle sig af. Når temperaturen i miljøet stiger, bliver panting mindre effektiv. Dette betyder, at din kat kan låses inde med minimale muligheder for afkøling.

i stedet for at slukke for klimaanlægget, kan du prøve at lade det være i en konservativ, men behagelig indstilling (måske 76 liter F), mens du er ude. Sørg for, at din kat har masser af ferskvand, og overvej at lukke gardiner for at reducere varmeeffekterne af sollys gennem vinduerne. Hvis der er dele af huset, der sandsynligvis vil være køligere, skal du sørge for, at din kat har adgang til disse områder.

katte, der går udenfor, har brug for endnu mere beskyttelse mod varmt vejr. Adgang til rent drikkevand er afgørende, samt at sikre kølige, skyggefulde områder er tilgængelige, hvis din kat ønsker at komme ud af solen. Husk dog, at lopper også har tendens til at lide kølige, skyggefulde, fugtige områder, så sørg for at bruge et sikkert og effektivt loppekontrolprodukt på din kat. Katte bør ikke efterlades udenfor i lange perioder om sommeren og bør altid have mulighed for at komme ind. Det er vigtigt at være opmærksom på risikoen for hedeslag, så du kan holde din kat sikker og sund.

katte har tendens til ikke at udvikle hedeslag så almindeligt som hunde gør, måske fordi katte har tendens til ikke at træne med mennesker og bruge mindre tid i bilen. Men selv et par minutter i en bil (selv med vinduerne revnet) på en varm dag kan være dødelig for en kat. Forskning har vist, at en bil på en delvis overskyet, 93 liter F-dag kan varme op til 120 liter F på bare 15 minutter. Selv køligere dage kan være dødbringende. En lignende test udført på en 71 liter F-dag bestemte, at temperaturen inde i en bil parkeret i solen med vinduerne revnet åbne gik op til 116 liter F på 1 time.

selv katte, der er vant til at være udenfor, kan lide under varmt vejr. Husk, at unge, ældre eller syge katte er mere tilbøjelige til at blive dehydreret eller på anden måde syge som følge af varmeeksponering. Hvis der udstedes en alvorlig varmerådgivning i dit område, og mennesker rådes til at blive indendørs, er det en god ide at bringe din kat indendørs også. Hvis din kat ikke kan bringes indendørs, kan en ventileret eller klimatiseret garage eller mudderrum i nogle tilfælde give tilstrækkelig ly. Katte bør også bringes ind, hvis der forventes hårdt vejr, da kraftig regn, oversvømmelse og kraftig vind kan være farligt, især for katte, der gemmer sig under biler eller i andre lavtliggende områder.

Hvorfor er mærkelige dyr og andre katte farlige?

katte, der får lov til at strejfe udenfor, er mere tilbøjelige til at have møder med andre katte og vilde dyr i sommermånederne. Sådanne møder øger risikoen for bidsår, ridser og andre skader i forbindelse med kamp. Infektionssygdomme som rabies og KATTEHJÆLPEMIDLER kan overføres gennem bidsår. Derudover er kvindelige kattes fertilitetscyklusser knyttet til den tid, de udsættes for Dagslys. Kvindelige katte har tendens til at begynde at gå i varme om foråret, og de kan gå ind og ud af varmen gentagne gange i flere måneder. Uønskede graviditeter og kuld af killinger stiger dramatisk om sommeren, hvilket bidrager til overbefolkning af kæledyr, spredning af infektionssygdomme og andre problemer.

Beskyt din kat mod disse farer ved at få ham eller hende steriliseret eller kastreret og holde vaccinerne opdaterede. At holde katte indendørs beskytter dem ikke kun mod en række dyremøder, det forhindrer dem også i at blive såret eller dræbt af biler.

hvilke giftige kemikalier kan mit kæledyr blive udsat for?

Plænekemikalier og gødning, insektafvisende midler og spray, ukrudtsbekæmpelsesprodukter, frostvæske, slug agn, ant agn, rottegift og pool kemikalier er blot nogle få giftige kemikalier, som din kat kan støde på i dit hjem eller på din ejendom. Lær mere om farlige kemikalier på ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals) Animal Poison Control Center.

bistik, edderkoppebid og andre relaterede skader er almindelige hos katte. At holde din kat indendørs reducerer risikoen for disse ting, men det er en god ide at tjekke rundt i dit hjem (indvendigt og udvendigt) for bikuber, hvepsereder og andre farer, som din familie og kæledyr kan støde på. Glem ikke også at tjekke garager og opbevaringsskure.

Hvordan kan jeg forhindre lopper, flåter og andre parasitter?

lopper, flåter og tarmparasitter (som rundorm og hageorm) er farer året rundt for din kat. Imidlertid, øget eksponering for udendørs og visse parasitlivsfaser i de varmere måneder gør disse rovdyr mere bekymrede i løbet af sommeren. Sørg for at holde din kat opdateret om fækal parasittest, og sørg for at fortsætte loppe -, kryds-og parasitforebyggelse i sommermånederne. Hvis din kat modtager forebyggende medicin mod hjerteorm, skal du fortsætte dette om sommeren (hjerteormsygdom bæres af myg, som for det meste er aktive fra foråret til efteråret). Hvis du bruger et loppe-og krydskontrolprodukt til din kat, skal du sørge for at købe det rigtige produkt, og at du bruger det korrekt. Brug aldrig et hundeprodukt på en kat. Spørg din dyrlæge om de bedste måder at beskytte din kat mod lopper, flåter, hjerteorm og tarmparasitter.

Hvad skal jeg vide om giftige planter?

din kat kan støde på giftige stueplanter (såsom elefantør og dieffenbachia) når som helst på året, men planter, der blomstrer i varmt vejr, som tusindfryd, dahliaer, liljer og krysantemum, er også giftige og skaber yderligere farer for katte, der går udenfor. Oplysninger om giftige stueplanter og udendørs planter og blomster er tilgængelige på ASPCA Animal Poison Control Center.

denne artikel er blevet gennemgået af en dyrlæge.