Articles

Stevie spekulerer den legendariske blinde musiker

Hvad er han berømt for?

Stevie vidunder (Fuldt navn Steyland Morris) er berømt for at være en amerikansk sanger, sangskriver, musiker og musikproducent. Han er kendt for at være en af de mest succesrige sangskrivere i musikhistorien og er kendt for sin innovative lyd og kloge brug af elektroniske instrumenter.Steve vidunder er kendt for at blande en række musikalske genrer, herunder pop, rhythm, blues, soul, funk og rock. Sangeren har været blind siden ikke længe efter sin fødsel og fik sit scenenavn på grund af det faktum, at han var et vidunderbarn med tilnavnet ‘Lille Stevie vidunder’.

han blev underskrevet til Moto-mærket Tamla i en alder af kun elleve. Han har sondringen mellem at være den yngste kunstner i historien til toppen af Billboard Hot 100-hitlisterne, efter at hans sang ‘fingerspidser’ kom til nummer et, da han var tretten år gammel. Stevie vidunder har solgt mere end 100 millioner plader globalt, hvilket gør ham til en af de mest solgte kunstnere i historien.

Stevie Vidunderpris
Stevie spekulerer i presserummet ved Billboard-priserne i 2012 på MGM Garden Arena den 20.maj 2012 i Las Vegas, NV. Kilde: Kathclick, Bigstock.

han har vundet 25 Grammy-priser og er bundet med Frank Sinatra for årets mest Album vinder og er den eneste kunstner, der har vundet med tre på hinanden følgende albums. Han er en af de mest tildelte musikalske kunstnere i historien. Stevie vidunder er blevet optaget i en række haller af berømmelse, herunder Rhythm and Blues Music Hall of Fame, Rock og Rll Hall of Fame og sangskrivere Hall of Fame.

tidlige liv

Stevie vidunder blev født den 13.maj 1950. Han er det tredje fødte barn ud af seks søskende og søn af Calvin Judkins og Lula Mae. Stevie vidunder var seks uger for tidligt ved hans fødsel. Det iltrige miljø i hans hospitalinkubator og hans for tidlige fødsel bidrog til retinopati af prematuritet, som forårsagede blindhed. Tilstanden får øjnene til at stoppe med at udvikle sig, og nethinderne løsnes. Stevie vidunder begyndte at synge i sit kirkekor som barn i den hvide Baptistkirke. Han begyndte også at spille instrumenter i en ung alder, spille klaver, harmonika og trommer og danne et musikalsk partnerskab med sin ven John. Duoen spillede på gadehjørner og til fester og dans. Efter hans første album blev udgivet, og derefter blev han overført til Michigan School for the Blind.

Stevie spekulerer tidlig karriere
Stevie spekulerer, Moto Records, Commons

Karriere begyndelser

Stevie spekulerer blev først signeret til Moto efter at have skrevet under på han sang ‘lonely boy’ til Ronnie hvid, der tog ham ind til audition til pladeselskabet. Før han underskrev producenten Clarence Paul gav den daværende elleve år gamle sanger sit scenenavn ‘lille Stevie vidunder’. På grund af sangerens alder oprettede pladeselskabet en femårig rullende kontrakt, der betalte royalties til en tillidskonto, der ville blive givet til ham i en alder af 21 år. Sangeren og hans mor fik et ugentligt stipendium for at hjælpe med at dække deres udgifter, og en privat tutor blev ansat til Stevie spekulerer på, da han var væk på tur.

sangeren arbejdede med sangskriver Clarence Paul, som hjalp ham med at optage sine to første albums. Det første album blev r1eleased da Stevie vidunder var kun 11 år gammel og omfattede en række covers af Ray Charles sange. Hans debut single var ‘jeg kalder det Smuk musik, men de gamle kalder det Blues’, som gjorde det til 101 stedet på Billboard diagrammer.sangeren sluttede sig derefter til Motorby-gennemgangen, da han var tolv og optrådte på Chitlin’ Circuit. Et live indspilningsalbum og en single kaldet ‘fingerspidser’ blev udgivet. Singlen blev et hit og nåede nummer et på hitlisterne, hvilket får Stevie til at undre sig over den yngste kunstner nogensinde, der topper hitlisterne. Hans stemme begyndte at ændre sig, da han blev ældre, og nogle af lederne på hans etiket begyndte at overveje at annullere hans kontrakt, men de blev overtalt til at holde ham på.

sangerens næste store Hans var ‘Uptight (Everything’ s Alright)’, der gik forud for en række andre hits, herunder’ med et barns hjerte ‘og et cover af’ blæser’ i vinden ‘ af Bob Dylan. Han begyndte også at skrive sine egne sange, herunder ‘The Tears of a klovn’, som blev et nummer et hit. Han udgav et instrumentalt album i 1968 kaldet Eivets Rødnu som ikke var en kommerciel succes. En række af hans singler ,’ Jeg blev lavet til at elske hende’, ‘for en gangs skyld i mit liv’ og ‘Signed, Sealed, Deliver, I ‘m Yours’ blev hits dog.i en alder af tyve begyndte sangeren at arbejde sammen med sin kone Syreeta på sit næste album ‘hvor jeg kommer fra’, som han udgav i 1971. Sangeren lod sin rekord med Moto udløbe på sin 21-års fødselsdag. Han underskrev en ny kontrakt med etiketten, der gav ham en bedre royaltyrate, han udgav ‘Music of My Mind’ under etiketten i 1972. Senere samme år udgav han’ Talking Book’, som inkluderer Nummer et hit sange’ Superstition ‘og’You Are The Sunshine of My Life’.

omkring samme tid begyndte han at turnere med Rolling Stones omkring samme tid. Det følgende år udgav sangeren Innervisions, og i 1974 udgav han ‘Fulfillingness’ første Finale’, der inkluderer hits ‘du har ikke gjort noget’ og ‘Boogie på Reggae kvinde’.sangeren udgav derefter dobbeltalbumet ‘Songs in the key of Life’ i 1976, som debuterede som nummer et på Billboard hot 100-hitlisterne, hvor det forblev i 14 uger, der ikke var i træk.

Stevie vidunder karriere gennembrud
Stevie vidunder, Kenny G og Kenny “Babyface” Edmonds ved Kenny “Babyface” Edmonds Holly gang af berømmelse ceremoni på Holly Boulevard den 10.oktober 2013 i Los Angeles, CA. Kilde: Kathclick, Bigstock.

karriere gennembrud

Stevie spekulerer nød højden af sin karriere succes og berømmelse i 1980 ‘erne, hans album’ varmere end juli ‘ var hans første platin sælgende album. Han udgav et retrospektivt album i 1982 og skrev hitsangen ‘Ribbon in the Sky’ og samarbejdede med Paul McCartney om Nummer et sang ‘Ebony and ivory’.

i 1984 udgav han albummet ‘kvinden i rødt’, som indeholdt nummeret på Singlen ‘Jeg ringede bare for at sige, at jeg elsker dig’. I 1986 udgav han albummet ‘i firkantet cirkel’, som indeholdt Nummer et sang ‘deltids elsker’. Han udgav albummet ‘Characters’ i 1987.

fortsat karriere

Stevie spekulerer begyndte at bremse tempoet i hans album udgivelse i 1990 ‘ erne. I 1991 indspillede han soundtracks til Jungle Fever som omfattede singlerne ‘Gotta Have You’og’ these three ord’. I 1997 samarbejdede han om sog ‘Hvordan kommer, hvor længe’ med Babyface. I 2005 udgav han albummet ‘A Time To Love’.

han samarbejdede også med andre kunstnere i de tidlige noughties, såsom Busta Rhymes, Dr. Dre og Snoop Dogg. Sangeren påbegyndte en nordamerikansk tur i 2007, hans første tur i 10 år. Han sang også under Michael Jackson, Etta James og Houstons mindesmærker. For nylig har han været med på Mark Ronson tracks og afsløret, at han arbejder på to albums.

Stevie spekulerer personlige liv
Stevie spekulerer og Chaka Kahn ved Chaka Kahn Holly Kahn gåtur af berømmelse stjerne ceremoni på Holly Blvd maj 19, 2011 i Los Angeles, CA. Kilde: Kathclick, Bigstock.

Personligt liv

Stevie vidunder har været gift med tre kvinder. Hans første ægteskab var med Syreeta, som han samarbejdede med om musik. Parret blev skilt i mindelighed i 1972. Han blev derefter gift med Kai Millard i 2001, parret blev skilt i 2012 efter adskillelse i 2009. Han giftede sig med sin nuværende Kone Tomeeka Bracy i 2017. Sangeren har ni børn, datter Aisha Morris, der er sanger og søn Keita (deres mor er Yolanda indkaldelse, en forlagssekretær), en søn Morris (hvis mor er Melody McCulley), en datter Sophia og søn Kvame (deres mor er anonym) og to sønner med ekskone Kai Millard, Kailand og Mandla Kadjay Carl Steveland Morrise. Hans yngste barn er sammen med sin nuværende Kone Tomeeka Bracy, datter Nia og en anden datter, hvis navn ikke er afsløret.

Lær om andre kunstnere som Post Malone.