Articles

Top 5 følelsesmæssige behov i intime forhold

“nogle mennesker bryr sig for meget. Jeg tror, det hedder kærlighed.”- Peter Plys, af A. A. Milne

spørgsmål: Hvad er det vigtigste i et forhold?

de fleste mennesker tror, det er kommunikation. Ud over ærlighed, de tror, at det at være i stand til at tale med hinanden trumfer alt andet.dårlig kommunikation tager ofte skylden, når et par kæmper. Og — ja-det kan være en ballademager.

men kommunikation spiller kun op på overfladen — hvis du graver under et pars flagerende evne til at tale med hinanden, finder du nogle dybe behov, der ikke er (eller er stoppet) opfyldt.

Når du arbejder med par, skal du udforske disse behov. Fordi det ikke betyder noget, hvor meget, eller hvor godt, de taler, de har stor risiko for sammenbrud, hvis de forsømmer at adressere dem.

psykologer og forholdsrådgivere er generelt enige om disse behov, fordi vi er vidne til, at de spilles ud af vores klienter på et utal af måder. Her er de fem, der konsekvent leder listen.

følelsesmæssige behov er baseret på følelser. Mens følelser ikke bør drive alt – vores tanker og adfærd betyder også noget — har den måde, vi føler i vores forhold, en tendens til at diktere deres succes.

følelse hørt.

folk tror ofte, at god kommunikation er forankret i evnen til at tale, at sige de rigtige ting. Det er det ikke: det handler om at være i stand til at lytte til din partner, så de føler sig hørt, de føler, hvad de laver, siger og føler er relevant. At de og deres ting betyder noget.

følelse irrelevant – eller endda kedeligt — er en af de mest underminerende følelser, du kan have i et forhold. Alle vil føle, at de er interessante, eller at deres partner “får” dem, forstår, hvem de virkelig er.

når par kæmper, vil de ofte sige, at det er fordi de har mistet deres forbindelse. Det kan starte så simpelt som en person, der er mere interesseret i, hvad der er på deres telefon eller distraheret af alle de andre ting, der foregår i deres verden. Så det er vigtigt at tage sig tid til at lytte til, hvad der virkelig foregår i din partners verden. Løsn fra teknologi, hold øjenkontakt og svar på måder, der viser, at du virkelig har hørt, hvad din partner siger.

følelse, du vil oprette: du er interessant, og jeg holder af dig.

følelse værdifuld.

det er et menneskeligt drev at ønske at føle sig værd for din partner; at din rolle i forholdet er vigtig — at du ikke let kunne udskiftes. Eller endda erstattet overhovedet.

det er relativt nemt at sætte pris på din partner for det fysiske bidrag, de yder til dit forhold — for eksempel at organisere de indenlandske arrangementer, gå med hunden, betale satserne/passe på økonomien, være den primære omsorgsperson for børnene, være chefkok eller gartner, der bringer så mange $$ om ugen.

men det er et højere niveau færdighed at validere din partners personlighed. At formidle, at du elsker og værdsætter dem for, hvem de er — såvel som hvad de gør. Så giv komplimenter baseret på den person, de er, deres personlighedstræk, deres unikke særheder—men sørg for, at det er ægte. Falske kommentarer vil ødelægge enhver velvilje, du prøver at opbygge.

følelse du vil oprette: du er unik og speciel; jeg ville ikke handle dig for nogen anden.

feeling attraktiv.

de fleste mennesker ønsker at se godt ud — ikke kun til deres partner, men ud i verden generelt.

men det er især vigtigt i et forhold, fordi det er sværere at være intim eller seksuel, når du ikke føler, hvad dit modsatte af attraktivt er. At føle sig dårlig med dit udseende eller krop kan fremme massiv usikkerhed, især hvis din partner siger eller ikke gør noget for at imødegå disse følelser.

så fortæl din partner, at de ser godt ud. Prøv at bemærke eventuelle ændringer, de har foretaget i deres udseende. Og gå til lederen af klassen, hvis dine komplimenter er specifikke. For eksempel” det er en fantastisk farve/stil på dig “smadrer”du ser godt ud i dag”. Selvom “du ser godt ud i dag” er en god indsats.

følelse du vil oprette: du ser hot/gorgeous/se.

følelse justeret.

jeg er ofte overrasket over, hvor mange mennesker der kommer dybt ind i et forhold uden at diskutere de store ting: hvor hver af dem står på ægteskab med børn, forældre, kultur, religion, penge, stofbrug, køn; hvor de gerne vil bo, hvor de ser deres fremtidige overskrift. Selvom disse ting måske ikke er ideelle samtalestartere til en første date, det er en enorm fejl at undgå dem helt.at føle sig på linje med din partner handler ikke om at have de samme hobbyer eller have matchende afspilningslister på dine telefoner eller klæde sig som kloner. Det handler om at vide, at du vil (omtrent) de samme ting fra dit fælles liv. Og senere om at tjekke ind for at se, at du stadig er (omtrent) på samme side. Så del dine tanker og bede din partner om deres. Og ignorer ikke vildt forskellige synspunkter-de kommer tilbage for at spise dig op.

følelse du vil oprette: Vi er i dette sammen. Vi er på vej i samme retning.

følelse elsket.

de fleste mennesker, selv når de kæmper — selv være på randen af bruddet — vil stadig sige, at de elsker hinanden. De kan være usikre på, om de stadig er “forelsket”, men pointen er, at de elsker den anden.

men at sige, at du elsker nogen, er ikke nok til at opretholde et sundt forhold. Det vigtigste spørgsmål er: føler de sig elsket? Og svaret, når et forhold splintres, er næsten altid nej.

så stræb efter at være kærlig. Vær varm. Være der med to fødder i. Gør kærlige ting. Selv-og især – når det er svært — Gør dit bedste.

følelse du vil oprette: du er elsket — og du vil altid være.