Articles

Ultimate Guide til at besøge Petra: Treasury, Monastery & mere!

eventyrlystne Kate indeholder affiliate links. Hvis du foretager et køb via disse links, jeg tjener en provision uden ekstra omkostninger for dig. Tak!

længe før jeg kom til Jordan, vidste jeg, at jeg ville blive imponeret over den mistede by Petra. Alt ved denne gamle by fascinerede mig, fra historien, arkitekturen og selvfølgelig de ikoniske seværdigheder i statskassen og klosteret.

i 2007 blev Petra officielt udnævnt til et af de nye syv vidundere i verden, og selvom jeg ofte er lidt skeptisk over for priser som dem, efter at have besøgt Petra, er der ingen tvivl om, at Petra hører til på listen! Petra er siden blevet en af de mest eftertragtede kulturelle seværdigheder i Mellemøsten og efter min mening, det er en spand-liste-værdig destination.

før jeg besøgte Petra for første gang, regnede jeg med, at statskassen var stjernen i forestillingen — at du ville gå gennem Sik, se den ikoniske rosenrosa bygning hugget ind i klippen, og godt, det ville være det. Indiana Jones og Det Sidste Korstog fik det til at virke sådan.

Var jeg nogensinde forkert! Statskassen er kun en lille del af et smukt landskab fyldt med arkitektoniske skatte. Jeg red et æsel. Jeg gaped på klosteret. Jeg havde te i en hule med en familie. Jeg forlod endda Petra med nye Jordanske venner.

Jeg vil have dig til at have så god en tid i Petra — og Jordan — som jeg gjorde. Her er alt hvad du behøver at vide, før du besøger Petra, sammen med nogle af mine kæreste minder.

besøg Petra

besøg Petra: statskassen og klosteret

statskassen er Petras mest berømte ikon. Billeder gør det ikke retfærdighed!

for at komme til statskassen skal du komme dig gennem Sik, et langt, smalt kammer foret med tårnhøje klipper inde i Petra.

den snoede sti gennem Petras Sik er 1.2 km lang og vil tage dig omkring 20 minutter, hvis du pistol det — længere, hvis du stopper for at nyde det og tage billeder. Udsigten er betagende, og det er den perfekte introduktion til skønheden i Petra.

du vil gå gennem Sik for hvad der virker som for evigt, vride og dreje og spekulerer på, om du nogensinde vil gøre det ud.

og så, efter et andet ubeskriveligt hjørne, er det pludselig der. Og i sin fulde herlighed: statskassen!

Her er videoen.

så mange magiske øjeblikke som der var i Petra, og over hele Jordan, da statskassen vises i det ferskenlys for første gang gav mig gåsehud. Det er en af de bedste afsløringer, jeg har set rundt om i verden.

den skøre ting er, at statskassen kun er en lille, lille del af alt, hvad Petra har at tilbyde. Så stop ikke her. Fortsæt!

besøger Petra i Jordan

klosteret

intet besøg i Petra er komplet uden at sætte dine seværdigheder på det største monument i den mistede by, klosteret.

med over 800 trapper at klatre, er det lidt af en vandretur for at komme til det, men så det værd. Klosteret er lige så imponerende som Petras mest berømte bygning, statskassen og dens afsides beliggenhed holder folkemængderne væk. Udsigten øverst er også uforglemmelig.

en måde at komme til klosteret er at gå — og det er en temmelig lang, men gennemførlig vandretur. Alternativt kan du tage den “lettere” måde, som jeg gjorde.

at tage et æsel til klosteret i Petra

Jeg besluttede at tage et æsel op til klosteret i stedet. Jeg havde aldrig redet et æsel før-regnede med, at nyhedsfaktoren betalte sig for min dovenskab.

min guide, Ibrahim, fortalte mig, at det er lettere at tage et æsel op ad bakke og gå ned og det bedste valg generelt. Da jeg vil tage den mands råd om næsten alt relateret til Jordan, jeg var enig.

og udsagnet, der gentages for mig igen og igen på mine rejser, viste sig igen at være sandt:

bare fordi det er lettere, betyder det ikke, at det er let.

hellig crap, ridning et æsel op ad trappen er svært! Du er skubbet overalt, og du falder af, hvis du ikke bøjer dig og holder fast.

Her er videoen.

det er skræmmende — af en eller anden grund insisterer æselet på at gå på trappens kant, og hvis du falder af, vil du springe til en alvorlig nakkeskade, hvis ikke din død.

” han kommer til at træde ud af kanten!”Jeg blev ved med at råbe til min guide, Haldoun.

“det er okay, æselet kender vejen!”han ville svare, imellem at fortælle mig historier om sin amerikanske kæreste. (“Hun bevæger sig så hurtigt, Basma! Jeg kender hende en dag, og hun vil kysse mig!”)

Jeg gav Haldoun forholdsråd, mens jeg forsøgte ikke at falde af og bide min læbe for at holde mig fra at grine.

det var den længste ting fra yndefuld, og sandsynligvis den mindst attraktive jeg nogensinde har set. Men jeg kunne ikke stoppe med at grine!

alt hvad jeg kan sige er, at hvis du beslutter dig for at besøge Petra og ride et æsel til klosteret, ved du bedre, hvad du går ind i! Det skal koste dig omkring 5 Jordanske dinarer ($7,50), hvis du får en god handel.

besøg Petra om natten

hver mandag, onsdag og torsdag mellem 8:30 og 10:30 pm, Petra er vært for en unik aftenoplevelse, der er i stand til at ikke at gå glip af.

du går gennem Sik igen, denne gang i næsten mørke, og besøger den berømte statskasse, mens den er oplyst af stearinlys. Der er blød musik spiller i baggrunden og te serveres til alle besøgende. Det er smukt at fotografere, og den fredelige atmosfære giver dig en anden måde at forbinde intimt til dette land.Petra by Night billetter kan købes fra besøgscentret for 17 Jordanske dinarer ($22). Disse billetter er ubegrænsede, så der kræves ingen forudgående reservation, men du skal først have købt dagskortet for at opleve Petra om natten.

under normale omstændigheder er Petra om natten en af de mest magiske ting at gøre i Jordan, men det skete ikke lige sådan for mig.

Debraj Petra om natten, Jordan
billede: Debraj

min Petra om natten katastrofe

I havde planlagt at besøge Petra i løbet af dagen såvel som om aftenen. Vejret havde været godt hele ugen, men det begyndte at regne let, da vi ankom til den gamle by.

min guide, Ibrahim, greb mig et tørklæde og sagde, at trods regnen ville Petra om natten sandsynligvis stadig ske.

Ibrahim afleverede mig med en gruppe unge backpackere (“alle sammen, pas på min datter!”han råbte, da han gik væk. “Tak, far-vi ses lidt!”Jeg vendte tilbage), og vi tog vores vej til Sik.

det var en lang, mørk rejse til statskassen. Du går gennem den snoede Sik, føler at du er i bunden af en canyon, og det vil nok tage dig omkring 30 minutter at nå statskassen, da det er lidt mere af en udfordring i svagt lys.

Når du besøger Petra om natten, er denne sti dækket af lanterne: stearinlys inde i papirposer. Det var let at finde vej gennem Sik med disse lys for at guide os, og jeg chattede med backpackerne, der som mange turister besøgte Jordan i forbindelse med en Egypt-tur.

det regnede stadig let, ikke helt nok til en paraply, så jeg bundtede simpelthen mit tørklæde rundt om hovedet og fortsatte med at gå.

og der var det: statskassen. Først da vi gik ind, begyndte det at regne meget hårdere.

hvad der var startet som mildt irriterende var blevet irriterende — jeg blev gennemblødt gennem min jakke og frysende koldt. Min paraply var oppe, men de fleste mennesker ikke pakke disse, og de var huddling sammen langs kanten af klipperne.

på det tidspunkt blev sh*t ægte. Torden ringede ud, og det begyndte at falde ned, da lynet flimrede over hovedet.

Petra by night tour

hvordan I alverden skulle vi komme tilbage?!

i hvert fald syntes lokalbefolkningen ikke panik. De fortsatte med musikprogrammet og serverede os te, som jeg faldt ned i en gulp.

Jeg vidste, at hvis der var en nødsituation, kunne de køre i lastbiler, hvis de havde brug for det. Måske ville de gøre det med os.

Nej. Vi blev løsladt og fortalte, at vi kunne gå tilbage.

det eneste problem? Sik havde oversvømmet.

billede denne scene: det, der engang var en smal, men for det meste tør canyon, var nu i det væsentlige blevet en rasende flydende ankel-dyb flod. Lanternerne var længe væk, og uden afskærmning fra regn og vand er hele regionen gået sort.

og vi var nødt til at gå tilbage gennem 1,5 kilometer af det.

Jeg havde dumt ikke bragt min lommelygte, så jeg brugte min telefon til at navigere stien gennem Sik, hoppe rundt om de dybere dele af floden. (En smartere beslutning: iført Vandtætte Vandrestøvler.) Jeg sprøjtede rundt og ducked arkene af vand, forsøger at holde mig fra at snuble på skjulte klipper.

Sik er i fare for oversvømmelse, når det regner. Og jeg var bange for, at jeg ikke kunne finde vej ud — eller værre, at jeg ville ende med at blive fanget inde, da floden steg højere og højere.

og derefter, efter utallige drejninger og yelps og improviserede vandfald, jeg brast ud af sik. Herfra vidste jeg, at jeg ville være i sikkerhed.

Jeg vendte tilbage til vores mødested gennemblødt til benet. Jeg behøvede ikke at sige et ord. Rami, min chauffør, tog et kig på mig og begyndte at fnise.

“Ja, jeg troede, det ville regne,” sagde Ibrahim. “Det regner om vinteren.”

” så hvorfor lod du mig gå derind?!”Jeg formanede ham og slog ham på armen.

inde i Petra

besøger Petra om natten… i regnen

Hvis du planlægger at besøge Petra om natten — og især hvis du planlægger at besøge i løbet af det koldere vejr, skal du besøge Petra måneder (jeg gik i November), vær opmærksom på vejret. Brug vandtætte støvler og medbring en lommelygte, uanset hvad.

hvor er Petra og hvordan man kommer dertil

Petra ligger lige uden for byen Musa i Jordan. Det er en af de bedste destinationer i landet, hvis ikke det mest turistede sted i Jordan, og Petra er let at få adgang til enten via offentlig transport eller på en organiseret tur fra Amman.

Sådan kommer du til Petra med Bus

Hvis du kommer fra hovedstaden Amman, er der daglige busser, der kører til Petra. Bussen afgår fra Abdali Station i Amman og tager cirka 3 timer. Du kan bestille disse billetter gennem JETT.

Sådan kommer du til Petra ved organiseret tur

personligt anbefaler jeg at bo i Petra natten over og tage mindst en hel dag at udforske. Hvis din tid er begrænset, anbefaler jeg at tage en en-dags tur fra Amman. Det er en lang dag-12 timer-men det giver dig seks hele timer til at udforske Petra alene.

Du kan også vælge at kombinere dette med en Petra by Night-oplevelse eller parre dit besøg i Petra med den maleriske Rom.

ting at gøre i Petra

bedste tidspunkt at besøge Petra er i løbet af foråret (marts til maj) og efteråret (September til November). Vejret på dette tidspunkt giver perfekte betingelser for at udforske området, da det ikke er for varmt, ikke for koldt og ikke for travlt.højsæsonen i Jordan er i sommermånederne-juni til August-og det er her, Petra er mest overfyldt. Jeg anbefaler at undgå denne gang, hvis du kan; hvis du ikke kan (jeg hører dig, lærere!), Jeg anbefaler at besøge tidligere i Juni i stedet for juli eller August.

personligt besøgte jeg Petra i November og tilbragte det meste af mine dage i yogabukser og en fleecejakke, selvom det blev varmt nok om eftermiddagen til at bære en langærmet cardigan oven på en tank top.

prøv at komme til Petra tidligt på dagen, så du savner folkemængderne, der vil strømme her senere. Dette vil være så meget bedre for dine fotos.

Petra Visitor Center er åbent fra 6:00 dagligt og lukker kl 6:00 om sommeren og 4:00 om vinteren.

Jordan: den perfekte introduktion til Mellemøsten

Petra indgangsgebyr

en billet til en dags adgang til at besøge Petra koster 50 Jordanske dinarer ($70), og disse kan købes i Besøgscentret. Ja, jeg ved, det er meget dyrt. Stol på mig, at besøge Petra er en oplevelse, der er en gang i livet-denne billet er hver cent værd!

Hvis du vil bruge mere tid på at udforske Petra, er gebyret lidt højere: 55 Jordanske dinarer ($77) i to dage eller 60 Jordanske dinarer ($85) i tre dage. Børn under 12 år kommer gratis ind.

Hvis du besøger Petra for dagen uden for landet — som Egypten eller Israel — og ikke overnatter i Jordan, er adgangsgebyret 90 Jordanske dinarer ($125).

Kloster i Petra, Jordan

Hvad skal man bære til Petra

der er ingen officiel kjolekode, når man besøger Petra. Men for at respektere den lokale kultur er det bedst at dække lidt mere.

du vil have en aktiv dag i Petra, laver en masse vandreture, klatring og muligvis æsel-ridning. Jeg anbefaler at bære dine foretrukne vandre — eller træningsudstyr-lange bukser eller beskårne bukser eller nederdele, der går under dit knæ, og en top, der dækker din spaltning. Lag er bedst, især om foråret og efteråret, når temperaturen kan ændre sig meget.

siden jeg først skrev dette indlæg i 2011, har Instagram ændret, hvad folk bærer, når de rejser. Hvis du ønsker at rocke en udførlig kjole, mens du poserer foran statskassen, skal du respektere de mennesker, der bor her, og bære noget, der dækker dine knæ og spaltning.

Her er en guide til, hvad jeg havde på, når jeg rejste gennem Jordan, og det skal hjælpe, når du planlægger din rejse til Petra.

er Petra værd at besøge

hvor skal man bo i Petra, Jordan

Hvis du besøger Petra, er det bedst at basere dig selv i den lille by Musa. Der er en række overnatningsmuligheder, der passer til ethvert budget.hvis du leder efter et luksuriøst ophold, er Petra Marriott Hotel det perfekte sted at komme hjem til efter en lang dag med udforskning af den forsvundne by. Hotellet er udstyret med en fantastisk pool med udsigt over dalen i det fjerne, og udsigten fra værelserne er lige så imponerende!

Hvis du leder efter et mellemklasse sted at bo i Petra, anbefaler jeg at bo på City Season Hotel. Det er smukt designet med elegante møbler, der vil imponere enhver rejsende på udkig efter et behageligt ophold. De tilbyder også en shuttle fra hotellet til den tabte by Petra, som er en ekstra bonus.

Hvis du leder efter et budget sted at bo i Petra, anbefaler jeg Moon House. Her vil du føle ægte Jordansk gæstfrihed! Værterne vil gøre alt for at sikre, at du får et mindeværdigt ophold i Petra, tilbyder nyttige tip og hjælper med transport. Værelserne er store, rene og komfortable og alt hvad du behøver, hvis du rejser på et budget.

Jordan tours for solo rejsende

Hvis du ikke er helt sikker på, om du er klar til at rejse Jordan helt solo, er en anden mulighed at deltage i en grupperejse! G Adventures er et firma, jeg bruger og anbefaler. Deres ture er meget solo-venlige, de holder deres grupper små, de er bæredygtighed-minded, og de har flere tour muligheder i Jordan.

Her er nogle af dem:

  • højdepunkter i Jordan (8 dage fra Amman) – denne uges lange tur tager dig til de bedste seværdigheder i Jordan, herunder Det Døde Hav, Karak, Petra, Rom og Akaba.Jordan Multisport (8 dage fra Amman) – Denne aktive adventure tour er for de udendørs entusiaster, der nyder trekking og abseiling. Turen tager dig fra Amman til Rom, Petra, Dana Biosphere Reserve, Det Døde Hav samt Ajloun.
  • Udforsk Jordan (8 dag fra Amman) – denne spændende tur tilbyder stor udforskning og kulturel interaktion på de bedste destinationer i Jordan, herunder Det Døde Hav, Madaba, Petra, Rom.Egypten og Jordan Adventure (15 dage fra Cairo) – denne 2-ugers tur tager dig til alle de største seværdigheder i Egypten og Jordan, startende med et besøg i den store pyramide i Disa og Nilen i Egypten, før du udforsker Det Døde Hav, Petra og Rom.
  • se alle Jordan ture her.
Sådan kommer du til Petra, Jordan

er Petra værd at besøge?

absolut. Petra var et af de største højdepunkter på min rejse til Jordan, og jeg befandt mig grundigt fortryllet hele dagen. At besøge Petra var så meget mere, end jeg troede, det ville være.

praktiske oplysninger for at besøge Petra

indgangen gebyr til Petra er 50 Jordanske dinarer ($70) for voksne og børn under 12 indtaste gratis. Hvis du rejser uden for Jordan, er indgangen 90 Jordanske dinarer ($125).

driftstimer er fra 6: 00 am-6:00 PM om sommeren og 6:00 am-4: 00 PM om vinteren.

det bedste tidspunkt at besøge Petra er om foråret eller efteråret, når det ikke er for varmt. Prøv at komme til Lost City eary om dagen for at undgå folkemængderne.

mange tak til Jordan Tourism Board for at være vært for mig i Jordan. Alle meninger er som altid mine egne.