Articles

videnskab siger, at mænd skal Onanere 21 gange om måneden–her er hvorfor

hver fyr skal tage sit helbred i egne hænder, bogstaveligt talt.

Kristine Thomason

opdateret Juli 07, 2017

mandlige onani vittigheder får altid griner i buddy film og komedie rutiner. Men en ny undersøgelse har faktisk noget seriøst at sige om den typiske fyrs yndlingsbruseraktivitet: onanering ofte kan reducere en mands risiko for prostatakræft betydeligt.

hvad kvalificerer sig så ofte? Ifølge nyere forskning fra Harvard University kan mænd, der har 21 eller flere orgasmer om måneden, reducere deres odds med 33%.

relateret: 12 ting mænd skal vide om PSA-test

for at nå disse fund undersøgte forskere 31.925 mænd og sendte dem spørgeskemaer om, hvor ofte de engagerede sig i selvkærlighed. Undersøgelsesteamet spores derefter deltagerne i 18 år og registrerede, hvilke mænd der udviklede prostatacancer i den periode. Mændene blev vurderet på tre forskellige punkter: året før spørgeskemaet blev distribueret, i 20 ‘erne og igen i 40’ erne.

undersøgelsens konklusion? Hyppigere onani var forbundet med lavere satser for prostatacancer.

indrømmet, dette er ikke den første undersøgelse, der finder ud af, at regelmæssige klimaks kan hjælpe med at holde tingene sunde dernede. Men det er første gang forskere kom op med en egentlig solo køn kvote.

relateret: 6 Grunde til at onanere bør være en del af din Egenplejerutine

på trods af denne undersøgelse og anden forskning er eksperter stadig ikke helt sikre på, hvorfor orgasmer er en nøgle til bedre sundhed. Mange læger, herunder Ian Kerner, ph.d., en psykoterapeut og seksualitet rådgiver i Ny York City, mener, at ejakulation kan skylle ud skadelige toksiner og bakterier, som ellers ville bygge op i prostata.

men onani er ikke den eneste måde at gøre det på, påpeger Kerner. “Der er ikke forskel på, om ejakulationen sker via onani eller med en partner,” siger han. “Så det er også nyttigt at prioritere køn.”

ud over prostata flush, Dr. Kerner siger onani kommer med en hel masse fordele, såsom at give en fyr chancen for at opleve glæde og afslapning. “Det er en mulighed for at engagere sig i selvpleje,” forklarer han. “Onani kan også være en sund distraktionsmekanisme og en naturlig måde at regulere angst på.”

selvfølgelig er onanering mindst 21 gange om måneden bestemt ikke en sikker måde at undgå prostatakræft på. Kerner anbefaler også at holde sig til en plantebaseret diæt, der indeholder masser af fisk rig på Omega-3 fedtsyrer, og “forbruge røde fødevarer såsom tomater, der er rige på lycopen, samt sojaprodukter, der indeholder isoflavoner.”Han anbefaler også at få regelmæssige fysiske stoffer, der omfatter en prostataundersøgelse og masser af motion.

alle emner i prostatacancer

gratis medlemskab

få ernæringsvejledning, sundhedsrådgivning og sund inspiration direkte til din indbakke fra Health