Articles

Yoro, Honduras: hvor himlen ‘Regnfisk’

maleri, der skildrer fænomenet regnfisk i Yoro, Honduras
normalt vil noget, der falder fra himlen, der ikke er Nedbør, være grund til bekymring. Men for beboere i en Honduransk by er det blevet en grund til fest. I hovedstadsregionen Yoro er en lokal begivenhed kommet til at karakterisere området som en enestående destination for festende. En, hvor fisk menes at falde fra himlen.

kendt lokalt som Lluvia de Peces (bogstaveligt talt “regn af fisk”), siges denne usædvanlige begivenhed at have fundet sted siden 1800-tallet, typisk en eller to gange om året i de varmere måneder af maj eller juni. Omkring dette tidspunkt, en stor storm vil passere gennem området, og, når regnen slipper op, beboerne er forbløffet over at finde utallige små sølvfisk, der flyder rundt i gaderne.

gennem årene har eksperter vejet ind med forklaringer. Det enkleste er, at regnvejr har tendens til at tvinge visse typer amfibier og krybdyr fra deres afsondrede levesteder til det åbne i stort antal. Derudover, flash oversvømmelse har været kendt for at flytte skoler af fisk på tørt land, før vandet trækker sig tilbage, forlader byens borgere til at tro, at de har materialiseret ud af den blå luft.

i 1970 ‘ erne blev fænomenet i Yoro vidne af et hold fra National Geographic, hvilket skabte en meget troværdig kilde. Ingen kunne dog med sikkerhed bestemme, at fisken faktisk faldt fra himlen og ikke en anden kilde. Så troværdig, men stadig mystisk.

endnu mere mystisk er det faktum, at de fisk, der “falder” ned på Yoro, oftere end ikke er lokale i området, hvor nogle sorter udelukkende findes i farvande fra mere end 150 miles væk.

Hvis du har lyst til at være vidne til dette fiskede fænomen personligt, kan det være værd at sikre en flybillet. Tag dine støvler med!