Articles

5 måder at spise en Rose

den elastiske rose er legende, royalty af blomster. I 35 millioner år har det betaget, styrket og immuniseret de levende ting, der har udviklet sig sammen med det. Ikke alene er roser et globalt symbol på varig kærlighed, de er også fantastisk mad og god medicin.

hvilken bedre tid end nu, når vi er bremset og forsøger at afværge smitte, for at se på traditionelle lægemidler for at styrke vores immunitet? I utallige generationer har indfødte praksis med at organisere sig omkring traditionelle mad-og helbredelsessystemer understøttet samfundets sundhed. spise rosenblade skænker flavonoider, antioksidanter og immunitetsfremmende vitaminer og mineraler. Antioksidanter styrker vores hjerter og blodkar, og den astringerende virkning i kroppen strammer betændt væv, beroligende ondt i halsen og hoste. Roser er rige på vitamin A, B, C, E og K og mineraler, herunder calcium, jern og fosfor.

vild rose er den flerårige favorit til høst, selvom enhver række roser kan bruges til madlavning eller medicinfremstilling, så længe den ikke sprøjtes kemisk. For indfødte amerikanere, roser bruges i overgangstider—fødsel og død—hjælper os med at overgå gennem forandring med nåde. De er beaded i regalia og pryder gamle kunstformer. Vilde roser som dværgen (Rosa gymocarpa), Nootka (Rosa nutkana), sump (Rosa pisocarpa) eller Rosa rugosa pryder forskellige levesteder, der spænder fra åbne til skovklædte og tørre til fugtige steder. De fleste steder har en vild rose sort.

høst roser i den tidlige sommer, når de er de mest levende og duftende. En tidlig morgen spadseretur lige efter duggen er tørret er det bedste tidspunkt at plukke. Tænk Gode tanker, når du klemmer kronbladene af blomsten og efterlader den indre del, så den kan blive bestøvet og blive til en hyben senere på sæsonen. Følg Rosens vitalitet for at finde, hvor medicinen er. Efter blomstring skyder planterne deres energi tilbage til rødderne, og når den første frost rammer, skubber sukkerarter til frugterne (hyben), hvilket gør dem sødere.

friske kronblade

drys dem på salater. Sæt dem i vand sammen med citron, jordbær eller hindbær til en sund, opløftende drik. Hak kronbladene op og rør dem i blødgjort smør for en fancy spredning på kiks, kiks eller muffins.

Infunder lokal honning

læg friske kronblade i en kurv og lad dem visne i en dag. Overfør visne kronblade til en ren glasburk og hæld let opvarmet honning oven på dem. Sørg for, at blomsterne er helt dækket, skru på et tætsluttende låg. Lad krukken sidde på et varmt sted i en uge. Tag låget af hvert par dage og tør kondens fra undersiden med et rent papirhåndklæde. Efter mindst en uge eller op til tre, sil honningen og opbevar dit roseninfunderede sødemiddel i en glasburk på et køligt mørkt sted. Rose opgiver sin medicin let, for det meste. Brug af en lokal honning kan også hjælpe med sæsonbestemte allergier. Drys på jordnøddesmør toast eller tilsæt en teskefuld til en varm kop te eller noget varmt vand med citron.

tør for te

den nemmeste måde at tørre knopper eller kronblade eller hele blomster på er simpelthen at lægge dem ud i solen på en tør dag. Opbevar tørrede roser i en forseglet glasburk i et mørkt skab. Lys vil dæmpe deres levende farve over tid. Tørrede rosenblade kan gennemtrænges i varmt vand for at lave en velsmagende rosete. For en mere flerdimensionel smag tilføje nogle sort te, ligesom Ceylon eller Earl Grey, og en knivspids jorden kardemomme.

Flavor eddike

tilsæt de tørrede blomster til en flaske ris eller hvidvineddike. Eddike vil trække ud mineraler, duft og blomster smag af rosenblade. Det er en fantastisk måde at øge de medicinske kvaliteter af dine salatdressinger eller lyse op en skål med komplekse smag.

Rose hofter i efteråret

glem ikke de rosenfrugter, du sparede under din tidlige sommerhøst. At revidere disse pletter om efteråret, helst efter den første frost, når frugten bliver sødere, vil give dig en mere potent smag af rose, der minder om dens nære fætre æble og kirsebær. Kun tre små hyben har den samme mængde C-Vitamin som en appelsin. Pluk frugterne af rosenbusken og slip dem i en dehydrator eller en kurv i et par uger, og flyt dem rundt en gang om dagen. Når de er tørret, skal du fjerne frøene. Slib hyben i et pulver og tilsæt et stænk æblejuice til en let marmelade. De kan også være gennemsyret som en te eller infunderes i eddike.

Valerie Segrest (Muckleshoot) er en ernæringspædagog, der specialiserer sig i lokale og traditionelle fødevarer. Hun er regional direktør for Native Food and videnssystemer for Native American Agriculture Fund.