Articles

børn

er du bekymret for, at dit barn er “ude af kontrol”, når de er: handler aggressivt, taler over andre, griber fat, har svært ved at skifte eller bare gøre ting, du har bedt dem om ikke at gøre? Mange forældre bliver frustrerede over deres barns manglende selv-eller impulskontrol, især når deres barn kender reglerne eller konsekvenserne af at bryde dem.

ofte er det bare, at børn bare ikke har evnerne til at styre stærke impulser. Børn begynder at udvikle disse færdigheder mellem 2 og 5 år, men deres impulser styres ikke godt, fordi deres “rationelle hjerne”, der giver mulighed for planlægning, fremsyn og overvejelse af andre, ikke er fuldt udviklet. For de fleste små børn denne alder selvkontrol er ikke-eksisterende, begrænset i bedste fald, og er en færdighed, der vil tage år at mestre. Børns evne til at regulere for sig selv bliver ikke tydelig, før de begynder at nærme sig den modne alder på syv.

et barns temperament eller medfødte måde at reagere på verden på kan også gøre ham eller hende mere impulsiv end andre. Børn, der er let bekymrede og bliver meget ophidsede, kan have brug for en anden behandling end børn, der er lidt mere “chill” for at blive i stand til selvkontrol. Forskningsresultater har vist, at børn med højere niveauer af impulskontrol udvikler bedre akademiske færdigheder over tid, har større ordforråd og højere testresultater i både matematik og læsefærdigheder. Desværre på den anden side af spektret er børn med Under gennemsnittet impulskontrol mere tilbøjelige til at lide af angst & depression, bliver overvægtige, ryger og afhængige af alkohol eller stoffer. Men selvkontrol er ikke statisk, og ligesom muskelstyrke kan udvikles over tid.

så hvad kan du gøre for at hjælpe dit barn, der i øjeblikket er “ude af kontrol”?

  1. anerkende, empati eller validere.

anerkender simpelthen, at deres manglende impulskontrol i mange tilfælde er udviklingsmæssigt passende og empati eller validerer deres følelser. Når dit barn er ked af det – måske havde de det sjovt i parken og ikke ønsker at rejse, når du har brug for dem – start med at fortælle dem, at du forstår ved blot at sige noget som, “det er så svært at forlade parken” eller “Åh mand, det lyder som om du virkelig vil bo i parken!”Det er vigtigt at forbinde og lade dit barn vide, at du forstår og accepterer deres følelser først, før du siger eller gør noget andet.

2. Brug Emotion Coaching.

brug en “Emotion Coaching” eller problemløsning tilgang med dit barn, når der er en stor følelse eller adfærd. Forskning har vist, at børn med følelsescoachingforældre kommer sig hurtigere fra stressede situationer, har færre negative følelser og udvikler de færdigheder, der er nødvendige for at håndtere udfordringer alene. For at være en følelsescoachende forælder skal du empati, hjælpe dit barn med at blive klar over, hvad de faktisk ønskede eller havde brug for, anerkende deres følelser/behov, mens de sætter grænser for adfærd og guider dem gennem en brainstorming og problemløsningsproces.

3. Giv dit barn en pause.

giv dit barn en pause! Alle mennesker har begrænsede mængder af selvkontrol. Og vi bruger den energi, vi har til selvkontrol hele dagen. Hvis vi fortsætter med at bede børn om gentagne gange at udføre opgaver eller følge vores anmodninger, bliver de mindre og mindre succesrige. Hvis der er hjemmearbejde og husarbejde, der skal gøres, skal du være opmærksom på, at små pauser til leg eller afslapning hjælper dit barn med at genoplade for at fortsætte. Når pauser er en del af rutinen, vil børn være mere succesrige med at udføre det, du har brug for dem til.

4. Lege.

spil spil med dine børn, der praktiserer selvkontrol. Spil som Simon Says, rødt lys grønt lys, eller følg lederen kræver impulskontrol. En anden mulighed er at spille fryse. Med frysning danser børn til musik, og når musikken stopper, skal de holde deres position, indtil musikken starter igen. Der er også forskning fra Stanford University, der viser, at det at spille hukommelsesspil også kan forbedre impulskontrollen.

5. Gør som du vil have dem til at gøre.

Model og praksis selvkontrol, selv-beroligende og tilbageholdenhed! Dine børn vil ikke gøre, hvad du siger; de vil gøre, hvad du gør. Et område, som voksne har tendens til at have begrænset selvkontrol, er omkring brugen af medier eller enheder. En måde at modellere selvkontrol eller tilbageholdenhed på er at skabe og håndhæve grænser for din egen brug af enheder. Der er apps, der kan gøre dette for dig, eller du kan blot fjerne e-mail eller Facebook fra din mobil for at begrænse impulsen til at kontrollere dem unødigt. Målet er i sidste ende at kontrollere dine enheder med vilje og ikke impulsivt. (Dette bliver især vigtigt, når dit barn bliver ældre og har adgang til deres egne enheder. at være opmærksom på, hvordan du reagerer på vrede, frustration og skuffelse, vil også have stor indflydelse på, hvordan dit barn reagerer på disse stærke følelser. Selvdæmpende er en vigtig færdighed, der let kan modelleres ved at sige ting som: “Åh mand, jeg faldt lige middagssalaten på gulvet! Hvor frustrerende! Jeg tager en dyb indånding, og så bliver jeg nødt til at rydde op i dette rod og starte forfra.”Modellering self talk, udtrykke frustration verbalt, og self beroligende færdigheder vil alle hjælpe dit barn til at gøre det samme, når de har deres egne stærke følelser eller reaktioner.

øget selvkontrol vil udvikle sig, når dit barn fortsætter med at modnes. Men der er mange ting, vi kan gøre som forældre og lærere for at hjælpe dem med at udvikle og pleje disse færdigheder og træk. Vi opfordrer dig til først at anerkende, hvad der er og ikke er udviklingsmæssigt passende for dit barn, og vælg derefter en eller to ideer fra listen ovenfor for at prøve og se, hvordan tingene udfolder sig i dit hjem.

vil du have disse tip praktisk, når du har brug for dem?
sørg for at hente cheat sheet.