Articles

Factory Farming: Misery for Animals

i USA i dag lever 99% af dyrene, der anvendes til mad, på massive industrielle “fabriksbedrifter”, hvor de er proppet af tusindvis i trådbure, metalkasser eller andre ekstremt restriktive kabinetter inde i beskidte, vinduesløse skure. Disse dyr vil aldrig opdrage deres familier, rod rundt i jorden, bygge rede eller gøre noget, der er naturligt og vigtigt for dem. De fleste vil ikke engang føle solens varme på ryggen eller indånde frisk luft indtil den dag, de er lastet på lastbiler på vej til slagterier.fabrikslandbrugsindustrien bestræber sig på at maksimere produktionen og samtidig minimere omkostningerne—altid på dyrenes bekostning. De gigantiske virksomheder, der driver de fleste fabriksbedrifter, har fundet ud af, at de kan tjene flere penge ved at klemme så mange dyr som muligt ind i små rum, selvom mange af dyrene dør af sygdom eller infektion.

dyr på fabriksbedrifter udholde konstant frygt og pine:

  • de får ofte så lidt plads, at de ikke engang kan vende sig eller ligge komfortabelt. Æglæggende høner opbevares i små bure, kyllinger og svin opbevares i syltetøjsfyldte skure, og køer holdes på overfyldte, beskidte foder.
  • antibiotika bruges til at få dyr til at vokse hurtigere og holde dem i live under uhygiejniske forhold. Forskning viser, at fabriksbedrifters udbredte brug af antibiotika kan føre til antibiotikaresistente bakterier, der truer menneskers sundhed.
  • de fleste fabriksopdrættede dyr er blevet genetisk manipuleret til at vokse sig større eller til at producere mere mælk eller æg, end de naturligt ville. Nogle kyllinger vokser så unaturligt store, at deres ben ikke kan støtte deres store kroppe, og de lider af sult eller dehydrering, når de ikke kan gå for at nå mad og vand.

når de er vokset store nok til at slagtes, eller deres kroppe er blevet slidt ud af at producere mælk eller æg, dyr opdrættet til mad er overfyldt på lastbiler og transporteret i miles gennem alle vejr ekstremer, typisk uden mad eller vand. På slagteriet vil de, der overlevede transporten, få halsen skåret, ofte mens de stadig er ved bevidsthed. Mange forbliver bevidste, når de bliver kastet ned i det skoldende varme vand i defeathering-eller hårfjerningstankene, eller mens deres kroppe bliver flået eller hacket fra hinanden.

Du kan hjælpe med at afslutte dette misbrug. Bestil en kopi af petas gratis veganske startpakke til tip og opskrifter, der hjælper dig med at blive veganer i dag.