Articles

Hvad er en linje? Hvad skal man vide om dette truende vejr

når der er alvorlige tordenvejr i prognosen, taler meteorologer typisk om udviklingen af en “skævlinie.”National Oceanic and Atmospheric Administration’ s (NOAA) National svær Storms Laboratory (NSSL) definerer en stormlinje som en gruppe tordenvejr arrangeret i en linje, ofte ledsaget af en gruppe “byger” med høj vind, kraftig regn og mulig hagl.

“Skurvelinjer har tendens til at passere hurtigt og er mindre tilbøjelige til at producere tornadoer end superceller,” bemærker nssl.advarsel: her er forskellen

når skævelinjer dannes, kan de være hundreder af miles lange, typisk strækker sig fra nord til syd. Mens de kan strække sig i hundreder af miles, bemærker NSSL, at de typisk kun er 10 eller 20 miles brede.

en skævlinie kan være hundreder af miles lang, men er typisk kun 10 eller 20 miles bred.

en skævlinie kan være hundreder af miles lang, men er typisk kun 10 eller 20 miles bred. (NOAA)

i henhold til Det Nationale vejrtjenestekontor i Louisville, Ky. er almindelige på tværs af USA øst for Rockies, især i løbet af foråret.

når skællinjer udvikler sig, vises en funktion kendt som et “bue-ekko”, når stormlinjen “bøjer sig ud.”

” et stærkt bøjet ekko kan indikere høje vinde midt på linjen, hvor stormene bevæger sig fremad hurtigst, ” ifølge NSSL. “Korte tornadoer kan forekomme på forkanten af en bue ekko.”

alvorlige tordenvejr farer: hvorfor du bør tage advarsler alvorligt

bue ekkoer, som er mest almindelige i foråret og sommeren, er forbundet med lige vindskader, der kommer med tordenvejr.

der opstod en fejl under hentning af kvidre. Det kan være blevet slettet. de nævnte bue-ekko-inducerede vinde og nedbørster tegner sig for et “stort flertal af de strukturelle skader” fra tordenvejr, der ikke er forbundet med en tornado.

det mest ekstreme eksempel på en stormlinje er det, der er kendt som en Derecho, som er en udbredt, langvarig vindstorm, der er forbundet med et bånd af hurtigt bevægende byger eller tordenvejr.

Klik her for mere vejrdækning fra RÆVENYHEDER

en derecho er anderledes, fordi den skal opfylde visse kriterier, som inkluderer vindskadeskår, der strækker sig mere end 240 miles og vindstød på mindst 58 mph eller derover langs det meste af dens længde.